km/óra
  2022.07.01., péntek  •  Tihamér, Annamária napja
Az Ocho Macho készen áll az újrakezdésre

Az Ocho Macho készen áll az újrakezdésre

Kirchknopf Gergőéknek otthonról kell kihoznia a legtöbbet abból az időszakból, amikor a feje tetejére áll a zenészek világa. Hogyan sikerülhet ez? Közönség-klippel, húsvéti tojásvadászattal és sok-sok pozitív gondolattal.


- Hogyan érinti a zenekart a koronavírus-helyzet?


- Minden tavaszi koncertünket le kellett mondani, szóval a saját bőrünkön éreztük meg a történéseket. De ezt nyilvánvalóan mindenki megértette, hiszen az egészség most a legfontosabb, és hogy minél előbb legyünk túl a járványon. Az utóbbi hetekben kitakarítottam a házunk minden szegletét, és berendeztem egy mini stúdiót, ahol online tudok ötletelni és dolgozni a többiekkel. Ennek első terméke az „Erdőnk” című házi videó lett, ami pár nappal ezelőtt került ki az internetre. Dolgozgatunk szépen itthon, és várjuk, hogy újra útrakelhessünk. 
 - Az „Otthon” dalotokhoz készülő kliphez a közönségtől vártok videókat. Sokan jelentkeznek?


- Eddig szép számmal küldtek nekünk felvételeket. Ezt a dalunkat még nem publikáltuk a „Most” albumról. Arra gondoltunk, hogy a jelenlegi karantén-hangulat helyett a közönség bevonásával készüljön hozzá videó. Mindenki megmutathatja, kinek mit jelent az otthon, és hogy érzi magát éppen. Azt kértük, hogy jó kedvvel és mosollyal teli legyen a felvétel, amit kapunk. Április 10-ig lehet jelentkezni. 


 - Át tudott állni az Ocho Macho home office-ra? Egészen más lehet otthonról dolgozni a zenekészítésen, mint közösen, egy stúdióban.


- Korábban is így csináltuk. Felvettük az ötletekeinket, amiket egymásnak küldözgettük. Persze ilyenkor a minőség nem volt annyira fontos, hiszen később a próbateremben kiforrott egy produktum az elképzeléseinkből. A mostani helyzet másfajta metodikát és módszert igényel, amihez nekünk is alkalmazkodnunk kell.  Annak ellenére, hogy sokan azt kommunikálják, hogy milyen jól lehet most otthon dalokat írni és készülni, bevallom, szerintem azért ez nem ilyen könnyű. Mindegy, hogy hétfő vagy vasárnap van, mindennap ugyanaz történik, főleg szülőként. Az „énidő” nehezebben összehozható.  Ezzel nem azt mondom, hogy sajnálom a családdal töltött plusz időt, csak azt, hogy most mindenkinek felborult a megszokott élete. Nem egyszerű új dalokat írni az ingerszegény környezetben. Főleg az Ocho Machonak nem, hiszen a sok utazásból, a hangulatokból tudtunk ihletet meríteni a dalszövegíráshoz

.
- A tavaszi nagyrendezvényeket lemondták, a nyári fesztiválok megrendezéséről egyelőre nem döntöttek. Mire számítasz?
 

- Akárhogy alakul, van egy javaslatom; amikor újraindulhat a fesztiválszezon, csak magyar fellépőkkel, magyar közönségnek is megvalósíthatóak lennének a zenei rendezvények. Nincs szükség repülőtér-méretű színpadokra, vagy külföldi pénztárcára árazott bérletekre és büfékre. 
Ez egy újabb megoldás lehetne arra, hogy visszapumpáljuk a pénzt a magyar gazdaságba, a magyar szolgáltatóknak. Nagyon szeretem én is az Aerosmith-t, de nem baj, ha egy évben megint a Quimby vagy az Ocho Macho lép fel a nagyszínpadon.


- Hogyan telik nálatok a húsvét?

- Szűk családi körben, és általában apa nincs itthon… Ahogy esik, úgy huppan, vagy este vagy másnap reggel eszünk sonkát. A kedvenc élményem, amikor a kislányunkkal tojáskereső játékot játszunk a kertben. Pont ezek a pótolhatatlan, közös pillanatok azok, amiknek prioritást kéne élvezniük mindenki életében.  Ezzel a mostani helyzettel mindannyian lehetőséget kaptunk arra, hogy átértékeljük, mi is az, ami igazán számít az életünkben. A restartnál jó lenne majd, hogy odafigyelnénk erre. Az autóinkat nem tudjuk elvinni magunkkal a sírba, de az emlékeinket igen.

Csonka Attila

kapcsolódó cikkek
Libabőr: így szól 500 zenész előadásában az Ocho Macho dala, a Jó nekem
Libabőr: így szól 500 zenész előadásában az Ocho Macho dala, a Jó nekem
Kirhcknopf Gergő, az Ocho Macho énekes osztotta meg a Facebook-oldalán a KecskemétRocks-on készült videót: 500 zenész adta elő a zenekar egyik klasszikus darabját, a Jó nekem című slágert.
címkék
kapcsolódó cikkek
Libabőr: így szól 500 zenész előadásában az Ocho Macho dala, a Jó nekem
Libabőr: így szól 500 zenész előadásában az Ocho Macho dala, a Jó nekem
Kirhcknopf Gergő, az Ocho Macho énekes osztotta meg a Facebook-oldalán a KecskemétRocks-on készült videót: 500 zenész adta elő a zenekar egyik klasszikus darabját, a Jó nekem című slágert.
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
A lakosság többsége bízik a biztosítókban
A lakosság fele havi legfeljebb 10 ezer forintot költ biztosításra.
12 445-en érkeztek Ukrajnából csütörtökön
A beléptetettek közül a rendőrség 309 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.
Ma zárva lesznek az orvosi rendelők és a gyógyszertárak 
A Semmelweis-nap a magyar egészségügy napja, amelyet Semmelweis Ignác orvos, "az anyák megmentője" születésnapján, július 1-jén tartanak.
Gyorsan gyarapodnak a Fővárosi Állatkert kis pusztai macskái
Az Ázsia belső területein őshonos macskafélével 2013-ban kezdtek el foglalkozni a városligeti intézményben, és ez az első alkalom, hogy szaporítani is sikerült őket.A szakemberek először nyolchetes korukban vették kézbe a kicsiket az első vizsgálatok elvégzése, az ivar meghatározása, az azonosító chip elhelyezése és a súlymérés céljából. Most, hat hét elteltével újra egyenként megnézték az állatokat, hogy minden rendben van-e velük.
Gyengült csütörtökön a forint