km/óra
  2024.02.25., vasárnap  •  Mátyás napja
Az MSZP 350 ezer forintos minimálbérre tesz javaslatot

Az MSZP 350 ezer forintos minimálbérre tesz javaslatot

Az MSZP az emberek megélhetési biztonsága érdekében terjeszt be javaslatokat az Országgyűlésnek az őszi ülésszakon, így a minimálbér 350 ezer forintra emelését is kezdeményezni fogja - közölte az ellenzéki párt frakcióvezetője pénteken az ózdi kihelyezett frakcióülésről beszámolva.

Tóth Bertalan az MSZP Facebook-oldalán Miskolcról közvetített sajtótájékoztatón azt mondta, javasolni fogják az alacsony nyugdíjak felzárkóztatását, a nyugdíjak valós inflációval történő emelését. Kezdeményezni fogják, hogy azoknál a cégeknél, ahol vendégmunkásokat alkalmaznak, legyen kollektív szerződés, hogy ne kerüljenek a magyar munkavállalók hátrányosabb helyzetbe - ismertette.

 Az ellenzéki politikus közölte, nagyon fontosnak tartják, hogy Magyarország "le tudja hívni a neki járó közel 10 ezer milliárd forintos uniós forrást". A kormány teljesítse az Európai Unió követeléseit: ne lopja el az uniós pénzeket, garantálja a magyar igazságszolgáltatás, valamint az egyetemek függetlenségét - hangoztatta.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke emlékeztetett arra, hogy 2024-ben európai parlamenti és önkormányzati választások is lesznek. Szerinte nem véletlen, hogy a Fidesz egy napon tartja ezeket a választásokat, ugyanis az a célja, hogy az ellenzéki városvezetőket "kitakarítsa" a településekről.

(MTI)

Fotó:Dr. Tóth Bertalan/Facebook
    
  

címkék
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak