km/óra
  2021.09.17., péntek  •  Zsófia napja
Az első félidőben döntött a Diósgyőr a Haladás-Viktória ellen

Az első félidőben döntött a Diósgyőr a Haladás-Viktória ellen

A zöld-fehérek játékából hiányzott az átütő erő, a vendégek két góllal jobbnak bizonyultak.

 

SIMPLE NŐI LIGA, 20. FORDULÓ

HALADÁS-VIKTÓRIA FC - DIÓSGYŐRI VTK 0-2 (0-2)

Haladás-Viktória FC: Boanda – Kopcsándi, Balogh, Fördős, Horti, Hajba (Urbán 77.) – Németh M., Kovács V., Csizmadia (Varga 46.) - Szil, Herczeg (Rugovics 88.)

Edző: Székely Tibor

Diósgyőr: Ádám (Schildkraut 46.) – Williamson, Nagy M., Palama, – Vachter, Bryne (Branyiczki 44.), Barker, Sandu – Higgins (Horváth L. 80.), Bradic

Edző: Fórizs Sándor

 

Szombaton délután a tabella harmadik helyén álló Diósgyőr együttese látogatott a Haladás Sportkomplexumba. A miskolciak az előző fordulóban 1-0-ás vereséget szenvedtek az ETO FC Győrtől, míg a szombathelyiek a Ferencváros ellen helytálltak remekül, ennek ellenére pont nélkül távoztak a Kocsis Sándor Sportközpontból. A két csapat tavaly őszi mérkőzésén 0-0-ás döntetlen született Szombathelyen, míg idén márciusban Miskolcon egy büntetővel tudott nyerni Fórizs Sándor együttese.

 

Mindkét csapat bátran kezdte az összecsapást, a hazaiak igyekeztek megbecsülni a játékszert és türelmesen építeni a támadásokat. Ez sikerült is több alkalommal, a legnagyobb lehetőség Herczeg Andrea éles szögből leadott kemény lökete volt, ami végül a kapusról kipattant, ezt követően pedig tisztázni tudott a miskolci védelem. Ahogy telt az idő, a pirosmezesek egyre inkább magukhoz ragadták a kezdeményezést és próbáltak minél nagyobb nyomást helyezni ellenfelük kapujára. A 16. percben Sandu jobbról, az ötössel egyvonalban elvégzett szabadrúgása a felső kapufáról vágódott fölé. A vasiak szervezetten, fegyelmezetten védekeztek, de a támadásokra kevés lehetőségük és erejük maradt. A 34. percben aztán góllá érett a vendég mezőnyfölény: egy rógzített játékhelyzet után Sandu elé került a labda, aki ballal a kapuba lőtt. A bekapott találat érezhetően megfogta a zöld-fehéreket, akik a 42. percben Voila bombagólja után már kétgólos hátrányban voltak. A félidő végén egy szerencsétlen szituáció után Byrne és Kovács Virág fejelt össze csúnyán: a hazaiak játékosa szerencsére folytatni tudta a találkozót, a Diósgyőr játékosát viszont mentővel kellett kórházba szállítani.

 

A szünet után sem változott a játék képe. A vendégcsapat veszélyesebben futballozott, a vasiak kontrákkal próbálkoztak, ám ezek az ellentámadások az utolsó passzoknál rendre elakadtak. A vendégek őrizték előnyüket, ráadásul többször is Boanda-nak kellett nagyot védenie, hogy megmentse csapatát az újabb góltól. A mérkőzés utolsó szakaszában aztán mindent egy lapra feltéve támadott a hazai alakulat, Székely Tibor több helyen is frissített, ám ezen a napon ez sem volt elég. A DVTK kétgólos győzelmet aratott, a Haladás-Viktóriára pedig roppant fontos mérkőzés vár jövő héten vasárnap, május 16-án Szegeden.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 30. évfolyam 32. szám - 2021.09.10.
Savaria Fórum 30. évfolyam 32. szám - 2021.09.10.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lecsapnak az oladi autórongálókra
A rendőrség, a közterület-felügyelet és a polgárőrök már a kezükbe vették az oladi városrészen elterjedt autórongálások ügyének megoldását.
Új intézkedéseket vezetnek be szeptember közepétől Ausztriában
Szeptember 15-től a be nem oltottak számára lépcsőzetes terv léphet érvénybe. Az emelkedő fertőzési adatokra a válasz a védőoltás és nem a zárlat kell, hogy legyen – mondta ma Sebastian Kurz kancellár, amikor bemutatta a következő hónapokra vonatkozó CoV-intézkedéseket, olvasható az orf.at-n.
M86: más nyomvonalat javasoltak
Az M86-os gyorsforgalmi Szombathely és Körmend közötti szakaszának tervezésére 2019-ben írt ki közbeszerzési pályázatot a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A nyertes konzorcium tanulmánytervében három változat szerepelt a nyomvonalra és Körmend felé a becsatlakozásra. A befutó terv nem minden településnek nyerte el a tetszését. Egy olyan változat mellett döntöttek, ami a meglévő M86-ost a Vép–Szombathely közötti szakaszon egy új, különszintű csomópont kialakításával viszi el déli irányba Szombathely és Táplánszentkereszt között.
Megyei I. osztály: háromgólos hátrányból állt fel a Sárvár a forduló rangadóján
A Celldömölk továbbra is tartja jó formáját, a Körmend pedig első győzelmét szerezte az idei kiírásban. A Bük a Szentgotthárd ellen tudott nyerni, míg a Répcelak Jánosházáról hozta el a három pontot. A Kőszeg és a Lukácsháza megosztozott a pontokon.
Akik a korukat is legyőzték: nyugdíjas sportnapot tartottak Szombathelyen
Darts, medicinlabda, golf, kapura rúgás – játékos sportvetélkedőt tartottak a szombathelyi Sportligetben a Vas megyei idősklubok tagjai. Vépről, Szentgotthárdról és Kőszegről is érkeztek résztvevők a nyolc pályán zajló vetélkedőre.
legfrissebbek
Jóváhagyták Magyarország uniós támogatási térképét
Az Európai Bizottság az állami támogatásokra vonatkozó uniós szabályok alapján jóváhagyta Magyarország 2022 és 2027 közötti időszakra vonatkozó regionális támogatási térképét, amely meghatározza a regionális állami beruházási támogatásra jogosult, leghátrányosabb helyzetben lévő magyar régiókat, valamint a támogatható régiókra vonatkozó maximális támogatási intenzitásokat.
Fontos egészségpolitikai döntést hozott az Európai Parlament
Az Európai Parlament (EP) elfogadta az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) hatáskörének kiterjesztésére irányuló javaslatot, az uniós betegségmegelőzési és járványügyi rendszer megerősítésére – közölte az uniós parlament csütörtökön.
Csütörtök este lecsap a hidegfront
Csütörtök este hidegfront érkezik, hatására csapadékosabb és kissé hűvösebb lesz a hétvége: vasárnap néhol már csak 5 fokot mérhetnek hajnalban, és helyenként a 20 Celsius-fokot sem éri el majd a csúcshőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzéséből.
Talpra állt a magyar turizmus
A vendégéjszakák 74 százalékát belföldiek töltötték el.
EU: kinyitnák a kapukat a diplomás bevándorlók előtt
Az új szabályok könnyítik a bevándorlást és a családegyesítést is a magasan képzett unión kívüli dolgozók számára. A döntés életbe lépéséhez még az Európai Unió Tanácsának áldása is szükséges.