km/óra
  2024.07.25., csütörtök  •  Kristóf, Jakab napja
Az ellenzéki településeknek alig adtak turisztikai támogatást

Az ellenzéki településeknek alig adtak turisztikai támogatást

Közel ötszázszor több pénzt kaptak tavaly a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyelete alatt működő Magyar Turisztikai Ügynökségtől (MTÜ) a fideszes vezetésű önkormányzatok, mint az ellenzékiek.

 

A G7.hu  az MTÜ támogatási listája alapján azt írja: a Kisfaludy Programban megítélt támogatások jelentős része, mintegy 38 milliárd forint került közvetlenül önkormányzatokhoz (a teljes program keretösszege a tervezett 20 milliárd forint helyett 85 milliárd volt).

 

A lap összesítése szerint az önkormányzatoknak jutó 38 milliárd forint túlnyomó többsége olyan településekre került, ahol 2019-ben kormánypárti jelölt lett a polgármester.

 

Összességében a 38 milliárdból több mint 32 milliárd került egyértelműen fideszes vezetésű településre, míg csupán három olyan települést talált a G7 szerzője, amelynek ellenzéki vagy ellenzék által támogatott jelöltje lett polgármester 2019-ben. Baja és Szentendre 30-30 millió forintot kapott szabadstrandfejlesztésére, Miskolc pedig 8 millió forintot kapott Lillafüred egészségturisztikai fejlesztésére. A nagyjából hatmilliárdos különbözetet a független vezetésű települések adják. (Telex)

Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Embert gázolt a celldömölki vonat
Gázolás miatt szünetel a vonatforgalom Zalaegerszeg és Zalaszentiván között, a Celldömölk-Ukk-Zalaegerszeg vonalon késésekre kell számítani – közölte a Mávinform kedd reggel Facebook-oldalán.
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
A Szeged igazolta le az Illés Akadémia tehetségét
Takács-Földes Olivér alapembere volt a Vas vármegyei bajnokságot nyert csapatnak, próbajátékon győzte meg az NB II-es Tisza-partiak stábját, hogy érdemes szerződtetni.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.