km/óra
  2024.04.13., szombat  •  Ida napja
Az egyetem folyosóin kevés a hallgató, mivel az online térben vannak

Az egyetem folyosóin kevés a hallgató, mivel az online térben vannak

Kötelező a maszk még tanórák alatt is az ELTE-SEK hallgatóinak: hibrid oktatás zajlik az intézményben. A termekben és a folyosókon is kevés most a diák - ők azonban szabálykövetők.

 

A nagy létszámú előadásokat - a tavaszi járványhelyzethez hasonlóan - online tartják meg, a szemináriumokon - azaz a kis létszámú, interaktív órákon - személyesen jelen lehetnek a hallgatók, tanárok. Erre nemcsak a diákok, hanem a pedagógusok is vágytak. Az egyetem folyosóin is kevés a hallgató, hiszen az online térben vannak. 


Horváthné Molnár Katalin, az ELTE BDPK igazgatóhelyettese az SZTV érdeklődésére elmondta, hogy külön kell arra figyelni, hogy a termekben nem töltik fel teljesen a tantermeket. Alapvetően felezik a kapacitást, és hallgatóikat a minisztériumi szabályozás, az ELTE utasítása és saját ajánlásuk alapján arra kérik, hogy maszkban legyenek zárt térben, a folyosón és a tanteremben is, hiszen ezzel tudják egymást védeni.


Az egyetem pedagógusai között is vannak veszélyeztetettek, de csak 1-2 tanár kérte a kizárólag online oktatás lehetőségét. A hallgatók között is akad, aki egészségügyi gondokkal küzd: közel három tucatnyi diák nem tud bejönni az órákra a járványidőszakban.

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.