km/óra
  2022.05.27., péntek  •  Hella napja
Az egész országra kiadták a riasztást

Az egész országra kiadták a riasztást

Zivatarveszély miatt az egész országra citromsárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

Északnyugat felől hidegfront vonul át az országon, mely nyomán reggelig az eső, zápor mellett főként a Dunántúl északi és nyugati részén, illetve az északi határvidéken, északkeleten, Északi-középhegységben egy-egy zivatar is várható. Az OMSZ előrejelzése szerint a Kisalföldön, Alpokalján jelentős (20 mm-t meghaladó) csapadék is hullhat; a Dunántúlon és a középső országrészben pedig a front mentén, illetve zivatar környezetében néhol 50-60 km/h fölé erősödhet a szél. 


Délelőtt, kora délután az eső, zápor mellett egy-egy zivatarra a Dél-Dunántúlon, Duna-Tisza közén van a legnagyobb esély.


Délutántól általában az ország délkeleti felén, főként az Alföldön labilizálódik majd a légkör, melynek nyomán a Tisza vonalában és a Tiszántúlon késő délután, este intenzívebb zivatarokra is van esély, viharos (60-70 km/h-t meghaladó) széllel és jelentős (20 mm feletti) csapadékkal.


Délután, este az Alföld középső és déli részén az északnyugatira forduló szél zivatartól függetlenül is viharossá fokozódhat. A zivatartevékenység a keleti és déli, délkeleti tájakon hétfőn késő este, keddre virradó éjszaka is folytatódhat.


A csapadékrendszer kedd hajnalban, reggel kelet felé távozik.
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Ne hívj rendőrt, sokat ittam! – kérte a BMW sérült sofőrje, majd elmenekült a helyszínről
Nagy csattanásra ébredtek több háznál az acsádi Béke utcában és többen azonnal kiszaladtak az utcába megnézni, hogy mi történt. Addigra egy vérző fejű ember szállt ki a betonáteresznek ütközött roncsból.
A nagy halászléharc – Szegedi kontra bajai
A hal ősi ókeresztény szimbólum. Krisztus és a megtért ember jelképe, ünnepnapokon pedig Jézus csodatetteit és a belé vetett hitet jelenti. Szenteste számos országban kerül hal az asztalra a legkülönbözőbb formában, nálunk a halászlé vált hagyománnyá. Hogy a bajai vagy a szegedi a jobb, ízlés dolga, lényeg, hogy jól elkészítve mindkettő finom.
Megyei I. osztály: mindkét vasárnapi mérkőzésen döntetlen született
A Vép pontvesztésével biztossá vált a Celldömölk harmadik helye, a Bük nehéz helyzetből mentett pontot a Táplán otthonában.
legfrissebbek
Már 6,2 millióan használnak okostelefont Magyarországon
A válaszadók nagyjából kétharmada szintén maximum 10 alkalmazást használt nagyobb gyakorisággal.
Egy apa ölhette meg lányait Aszódon
A 46 éves férfi - nagy valószínűséggel május 20-áról 21-ére virradóra - álmukban megölte lányait, majd a Heves megyei Adács közelében egy mozdony elé lépve öngyilkosságot kísérelt meg.
 Mintegy tízezren érkeztek Ukrajnából csütörtökön 
A beléptetettek közül a rendőrség 305 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.
Hamis pozitív Covid-teszttel akarta elkerülni a börtönt egy tolvaj
A hamis teszt beszerzésében a férfi egy 28 éves ismerősének segítségét kérte, akinek édesanyja egy konténeres szűrőponton dolgozott. Az első mintavételkor, tavaly decemberben százezer forintot adott át a 48 éves nőnek.
Ötkilónyi heroint akart Magyarországra csempészni egy német férfi
A dupla falú kofferben a férfi tizenhárom, fóliába tekert csomagban heroint rejtett el.