km/óra
  2021.10.20., szerda  •  Vendel napja
Az egész országra kiadták a riasztást

Az egész országra kiadták a riasztást

Zivatarveszély miatt az egész országra citromsárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

Északnyugat felől hidegfront vonul át az országon, mely nyomán reggelig az eső, zápor mellett főként a Dunántúl északi és nyugati részén, illetve az északi határvidéken, északkeleten, Északi-középhegységben egy-egy zivatar is várható. Az OMSZ előrejelzése szerint a Kisalföldön, Alpokalján jelentős (20 mm-t meghaladó) csapadék is hullhat; a Dunántúlon és a középső országrészben pedig a front mentén, illetve zivatar környezetében néhol 50-60 km/h fölé erősödhet a szél. 


Délelőtt, kora délután az eső, zápor mellett egy-egy zivatarra a Dél-Dunántúlon, Duna-Tisza közén van a legnagyobb esély.


Délutántól általában az ország délkeleti felén, főként az Alföldön labilizálódik majd a légkör, melynek nyomán a Tisza vonalában és a Tiszántúlon késő délután, este intenzívebb zivatarokra is van esély, viharos (60-70 km/h-t meghaladó) széllel és jelentős (20 mm feletti) csapadékkal.


Délután, este az Alföld középső és déli részén az északnyugatira forduló szél zivatartól függetlenül is viharossá fokozódhat. A zivatartevékenység a keleti és déli, délkeleti tájakon hétfőn késő este, keddre virradó éjszaka is folytatódhat.


A csapadékrendszer kedd hajnalban, reggel kelet felé távozik.
 

Savaria Fórum 30. évfolyam 37. szám - 2021.10.15.
Savaria Fórum 30. évfolyam 37. szám - 2021.10.15.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: A Vép nyerte forduló rangadóját, helycsere történt az élen
Tovább menetel a Haladás VSE-Zanati SE, az újoncot csupán három pont választja el a dobogós helyektől. A Kőszeg tíz emberrel dolgozta le kétgólos hátrányát, a Jánosháza pedig az utolsó percekben csikarta ki a győzelmet Szentgotthárdon. A Sárvár és a Király is magabiztosan nyert, amivel utóbbi a tabella élére ugrott. A Bük és az Egyházasrádóc összecsapása gól nélküli döntetlent hozott.
Vonattal ütközött egy autó Csákánydoroszlónál, hárman meghaltak (frissítve)
Vonattal ütközött össze egy gépkocsi Gasztony és Csákánydoroszló között, egy vasúti átjáróban. Az autóban utazók közül mindenki életét vesztette.
Márki-Zay Péter: „Még Dobrev Klárának is rám kell szavaznia, hogyha kormányzati pozíciót szeretne jövőre”
A miniszterelnök-jelölt sajtótájékoztatót tartott Szombathelyen.
Szeptemberi közgyűlés: ingatlanügyek és orvosi ügyelet
Módosítják az idei költségvetést, döntenek az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok aktuális ügyeiről, és több rendeletet módosítanak a képviselők a ma 9 órakor kezdődő közgyűlésen. 15 napirendi pontot nyilvánosan, kettőt zárt ülésen tárgyalnak.
Dübörög az előválasztás második fordulója
Hétfőn majdnem 85 ezren, kedden 97 ezren tették le a voksukat Dobrev Klárára vagy Márki-Zay Péterre.
legfrissebbek
22 új fertőzött Vasban, 1668 Magyarországon, 30 beteg meghalt
1668 az új fertőzött, elhunyt 30 beteg - közölte a koronavirus.gov.hu. A koronavírusosok száma a megyében 24.129-ről 24.151-re nőtt.
Halott menekülteket találtak egy kisbuszban Ausztriában
Egy embercsempész kedden 28 menekültet szállított furgonjával Magyarországról Ausztriába. A Cinfalvai/Siegendorf Puszta területén járőröző katonák tartóztatták fel a kisbuszt, melynek rakterében két halottat is találtak. A sofőr elmenekült a helyszínről, a keresésben a magyar rendőrség is részt vesz, olvasható az orf.at-n.
Halálos karambol a 84-es főúton Nemeskeresztúrnál: aszfaltot szállító kamion és egy személyautó ütközött (frissítve)
Összeütközött egy aszfaltot szállító kamion és egy személyautó a 84-es főúton, Nemeskeresztúr térségében. A személyautó vezetője a helyszínen meghalt.
Először látható Magyarországon Wayne McGregor Chroma című koreográfiája
Wayne McGregor Chroma című darabja az alkotó szándékai szerint az emberi test drámáját vizsgálja, valamint azt, ahogy a test a legszélsőségesebb gondolatokat és érzelmeket is képes kifejezni.
Egyhetes munkaszünet bevezetését kezdeményezte az orosz kormány
Idén korábban május 1. és 10. között rendeltek el hasonló kényszerszabadságot Oroszországban.