km/óra
  2023.05.28., vasárnap  •  Emil, Csanád napja
Sárga Zebra
Az átmeneti szállóból kihúzta az utcára a vagyonőr az eszméletlen férfit, aki később meghalt

Az átmeneti szállóból kihúzta az utcára a vagyonőr az eszméletlen férfit, aki később meghalt

A Szombathelyi Járási Ügyészség segítségnyújtás halált okozó elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint egy szombathelyi átmeneti szállás személy- és vagyonőreként dolgozott.

 

A vádlott 2020 májusában egy, a szállóban eszméletlenül fekvő férfit a ruházatánál fogva kihúzott az épület hátsó bejárata elé, ahol magára hagyta. Az öntudatlan férfit kilenc perc elteltével az átmeneti szálló alkalmazottja észlelte, és a mentők értesítése iránt intézkedett.


A kihívott mentők a férfit újraélesztették, később azonban a kórházban elhunyt. A vádlott azon magatartása, hogy az eszméletlen férfit magára hagyta és – a mentőszolgálat azonnali értesítésének elmulasztásával – nem nyújtott tőle levárható segítséget, hozzájárult a sértett később bekövetkezett halálához.


A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Renault Clio
Győrvári
Csákánydoroszló
Savaria Fórum 32. évfolyam 19. szám - 2023.05.26.
Savaria Fórum 32. évfolyam 19. szám - 2023.05.26.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: drámai végjáték után bajnok a Haladás, a Király SE az ezüstérmes, a harmadik helyet a Répcelak szerezte meg
A Szarvaskend és a Rábapaty is idegenbeli sikerrel zárta a szezont, a Vasvár, a Celldömölk, valamint a Szentgotthárd pedig hazai környezetben diadalmaskodott.
Postaládák díszítik a buszmegálló hátulját
Postaládák díszítik a Szűrcsapó utca 24. előtti buszváró hátsó részét. Kiss Virág Petra, az ELTE-SEK Vizuális Művészeti Tanszék végzős hallgatója azonban újragondolta a ládikák elnevezését. Ma délután Horváth Soma alpolgármester, a körzet képviselője is méltatta az alkotást.
Vereséggel zárta a bajnokságot a Haladás
A labdarúgó Merkantil Bank Liga zárófordulójában a vasiak a már bajnok DVTK-t látták vendégül. A miskolciak megérdemelten nyertek 2-0-ra - a Hali megint nem focizott jól, a szurkolók tüntettek is a csapat és a klubvezetés ellen.
Jovic válthatja Hippet a Haladás kispadján
A csakfoci.hu információi szerint hogy minden bizonnyal a korábbi Fradi-játékos, Aleksandar Jovic lesz Michal Hipp vezetőedző utódja a Haladásnál.
Megyei I. osztály: a hazai csapatok örülhettek vasárnap
A Vép hátrányból fordítva nyert a Jánosháza ellen, a Rábapaty pedig legyőzte a Celldömölköt, a bajnoki cím mellett a bronzérem sorsa is az utolsó fordulóban dől el. A Szarvaskend a Bük ellen tartotta otthon a három bajnoki pontot.
legfrissebbek
Eseménydús napok a Zonta Clubnál
Kedden ismét élményekkel teli napunk volt. Két intézményi partnerünktől érkezett meghívásnak tettünk eleget. Délelőtt a Micimackó Óvoda majálisán látogatták meg egyesületünk képviselői a gyerekeket, akiket játékos, zenés műsor, finom falatok és udvari játékok szórakoztattak, írja a Zonta Club Szombathely hivatalos Facebook-oldala.
Indul a Fecskeles, az MME legújabb lakossági madárszámlálási akciója
A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) TermészetLesen programjának következő állomása a Fecskeles, leánykori nevén Fecskefigyelő. A 13 éves adatbázis a fecskék védelmének évében, 2010-ben indult, így ideje volt egy frissítésnek! A TermészetLesen program többi adatbázisához hasonlóan a Fecskeles célja a lakosság bevonása a környezetünkben élő madarak megfigyelésébe, a védelmüket is segítő „közösségi tudomány” (citizen science) jellegű adatgyűjtésbe.
Jövő héten is kora nyárias időnk lesz
A jövő héten is kora nyárias idő várható sok napsütéssel, gomolyfelhőkkel és 25 Celsius-fok körüli maximumokkal. Kedden többfelé, a hét többi napján elszórtan lehet zápor, zivatar - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
Romániában a kormány újabb ígérete ellenére jövő héten is folytatódik a pedagógusok sztrájkja
Romániában jövő héten is folytatódik az oktatásban dolgozók tiltakozása; bár a bukaresti kormány vasárnap újabb bérpótlékokra tett ígéretet, a tanügyi szakszervezetek nem fogadják el az újabb ajánlatot - jelentette be Marius Nistor szakszervezeti vezető.
Renault oldalának ütközött egy segédmotoros kerékpár
A személyautó a belső sávban el akart haladni a külső sávba kihúzódó segédmotor mellett, de a két jármű eddig ismeretlen körülmények között összeakadt. A rövidnadrágos motoros megsérült - írja a 112press.