km/óra
  2022.07.01., péntek  •  Tihamér, Annamária napja
Az átmeneti szállóból kihúzta az utcára a vagyonőr az eszméletlen férfit, aki később meghalt

Az átmeneti szállóból kihúzta az utcára a vagyonőr az eszméletlen férfit, aki később meghalt

A Szombathelyi Járási Ügyészség segítségnyújtás halált okozó elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint egy szombathelyi átmeneti szállás személy- és vagyonőreként dolgozott.

 

A vádlott 2020 májusában egy, a szállóban eszméletlenül fekvő férfit a ruházatánál fogva kihúzott az épület hátsó bejárata elé, ahol magára hagyta. Az öntudatlan férfit kilenc perc elteltével az átmeneti szálló alkalmazottja észlelte, és a mentők értesítése iránt intézkedett.


A kihívott mentők a férfit újraélesztették, később azonban a kórházban elhunyt. A vádlott azon magatartása, hogy az eszméletlen férfit magára hagyta és – a mentőszolgálat azonnali értesítésének elmulasztásával – nem nyújtott tőle levárható segítséget, hozzájárult a sértett később bekövetkezett halálához.


A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
A lakosság többsége bízik a biztosítókban
A lakosság fele havi legfeljebb 10 ezer forintot költ biztosításra.
12 445-en érkeztek Ukrajnából csütörtökön
A beléptetettek közül a rendőrség 309 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.
Ma zárva lesznek az orvosi rendelők és a gyógyszertárak 
A Semmelweis-nap a magyar egészségügy napja, amelyet Semmelweis Ignác orvos, "az anyák megmentője" születésnapján, július 1-jén tartanak.
Gyorsan gyarapodnak a Fővárosi Állatkert kis pusztai macskái
Az Ázsia belső területein őshonos macskafélével 2013-ban kezdtek el foglalkozni a városligeti intézményben, és ez az első alkalom, hogy szaporítani is sikerült őket.A szakemberek először nyolchetes korukban vették kézbe a kicsiket az első vizsgálatok elvégzése, az ivar meghatározása, az azonosító chip elhelyezése és a súlymérés céljából. Most, hat hét elteltével újra egyenként megnézték az állatokat, hogy minden rendben van-e velük.
Gyengült csütörtökön a forint