km/óra
  2023.03.28., kedd  •  Gedeon, Johanna napja
Az Arénába költözik az SZKKA: nem tétlenkedett az elmúlt hónapokban a klub vezetése

Az Arénába költözik az SZKKA: nem tétlenkedett az elmúlt hónapokban a klub vezetése

Az elmúlt szezont noha felfüggesztette a Magyar Kézilabda Szövetség a koronavírus-járvány miatt, a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) együttesét biztos bennmaradó helyen érte a döntés, így az új szezonban is a világ legerősebb pontvadászatában szerepelhetnek Marosán György lányai. A csapat nemrég leigazolta a 33 éves szélsőt, Orbán Adriennt.

 

Pődör Zoltán, az egyesület ügyvezető elnöke elmondta: a klub stabil gazdasági helyzetben várja a következő kiírást. A koronavírus-járvány alapjaiban változtatta meg a sportfinanszírozást is. A szponzorok és mecénások egy része nem tudott olyan szinten támogatást nyújtani az egyesületeknek, mint márciust megelőzően. Az SZKKA gyorsan reagált, a megszorító intézkedésekben egyaránt partnerek voltak a játékosok és a szakmai stáb tagjai. 


– Az elmúlt hónapokban az elsődleges feladatunk a klub gazdasági helyzetének stabilizálása volt, és örömmel mondhatom, hogy sikerrel vettük az akadályt, minden adott ahhoz, hogy jövőre is az élvonalban szerepeljünk. Megannyi tárgyalást folytattunk a korábbi szponzorokkal, de reményeink szerint lesznek olyan cégek is, akik eddig nem voltak a támogatóink között. A várossal sikerült megállapodnunk, hogy az edzéseinket és a meccseinket egyaránt az Aréna Savariában rendezhetjük – az ehhez szükséges speciális padlóborítást helyezik el hamarosan a csarnokban. Számunkra ez fantasztikus hír, hiszen ezáltal szurkolóink még nagyobb számban tekinthetik meg a találkozóinkat. A csapatban nem volt nagy mozgás, az öt távozónk helyére két klasszis érkezett, a keretet pedig ifisták egészítik ki. A klubunk filozófiája szemernyit sem változott: helyi fiatalokra alapozunk, mellettük profi szemléletű kézisek adják a magot – a rutinos játékosoktól sokat tanulhatnak a mieink. A szombathelyi gyermekeknek valós jövőképet tudunk felvázolni, ennek is köszönhető, hogy egyre többen kezdenek el kézilabdázni az SZKKA-nál. Célunk nem változott, továbbra is az NB I-ben szeretnénk szerepelni – vázolta elképzeléseit Pődör Zoltán. 


A 38-szoros válogatott Orbán Adrienn a Győrrel hétszeres magyar bajnok, hétszeres kupagyőztes lett, és háromszor ünnepelhetett Bajnokok Ligája-győzelmet. Legutóbb Kisvárdán szerepelt, innét igazolt Szombathelyre. 


– Mindenképp gondolkodtam a váltáson, hogy eljövök Kisvárdáról. Több ajánlatom, megkeresésem is volt, de aztán jött a vírushelyzet, ezért napról napra változott, hogy hova menjek, melyik csapat legyen a befutó. Fő szempont volt, hogy Győrhöz közel szerettem volna kerülni, a szombathelyi klub pedig kitartóan keresett a vírushelyzet előtt és most is. Szimpatikus volt a csapat a tavalyi szezonban, ezért is gondoltam, hogy itt jó helyen leszek – mondta Orbán Adrienn, aki ellenfélként már megtapasztalta, hogy milyen fantasztikus hangulatot teremtenek hazai pályán az SZKKA drukkerei.


– Nagyon készültünk mindkét mérkőzésre, mert tudtuk, hogy nagy ellenfél számunkra az SZKKA. Otthon sem volt egyszerű nyerni, idegenben pedig ki is kaptunk, magabiztosan nyert a Szombathely. Az atmoszféra is kiváló volt a szurkolók részéről, nagyszerű hangulat uralkodott a csarnokban, végig érezhető volt a nyomás – folytatta a rutinos szélső, aki szerint az SZKKA erős középcsapat lehet az élvonalban. 


– Mindenképp jó szezonra számítok. Együtt marad a társaság, ami mindenképp pozitívum. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz gond a beilleszkedéssel, és könnyen elsajátítom a taktikai dolgokat. Szeretném kihozni magamból a maximumot és segíteni a csapatot, hogy minél jobban teljesítsünk. Láttam, hogy az ellenfeleknél nagy változások történtek, úgyhogy érdekes, de jó szezont várok – zárta szavait Orbán Adrienn.   
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Elismerés a Hali-legendáknak
1-1-es döntetlent játszott a Hali a Péccsel vasárnap délután a Rohonci úton. A találkozót követően Michal Hipp, a hazaiak mestere értékelte a látottakat. A szünetben a Nehru Kupát elhódító Haladás-játékosokat köszöntötték.
Megyei II. osztály, déli csoport: a Csákánydoroszló nyerte a tavaszi nyitány rangadóját, hatig jutott a Gyöngyöshermán-Szentkirály
A Felsőcsatár hazai győzelemmel kezdett, az Egyházasrádóc és az Őriszentpéter viszont idegenből távozott pontokkal. A Tanakajd a Körmenddel, a Szentpéterfa a Telekessel játszott döntetlent.
legfrissebbek
Megdőlt az országos és fővárosi szélrekord hétfőn
Megdőlt az országos és a fővárosi szélrekord is hétfőn - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján kedden.
Gyönyörű muzsikával köszöntötték a tavaszt
A múlt csütörtökön a Jászai Utcai Közösségi Tér fellépői köszöntötték a tavaszt, írja az intézmény Facebook-oldala.
Megyei II. osztály, déli csoport: borsot tört a Telekes a Csákánydoroszló orra alá, nyolcig jutott a Körmend és Nádasd
Az Egyházasrádóc és a Bajánsenye hazai környezetben gyűjtötte be a három pontot, a Tanakajd és a Felsőcsatár viszont idegenben tudott nyerni.
Szombaton nyit a megújult KRESZ park és a Víztorony
A park 150 millió forintból szépült meg. Új játékok, burkolat, KRESZ táblák és padok várják a látogatókat.
Világsztárok az Aréna Savariában
A női kézilabda Magyar Kupa negyeddöntőjében a Győri Audi FC lesz a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia ellenfele szerdán este hat órától az aréna Savariában. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el.