km/óra
  2024.06.14., péntek  •  Vazul napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Az 56-os forradalom évfordulójára emlékezünk, az ünnepségek nem nyilvánosak

Az 56-os forradalom évfordulójára emlékezünk, az ünnepségek nem nyilvánosak

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 64., a Magyar Köztársaság kikiáltásának 31. és az önkormányzatiság 30. évfordulóját ünnepeljük október 23-án. Az ország első 56-os emlékhelyénél, a Kámoni Arborétumban 14 órakor kezdődik megemlékezés, 16 órakor megkoszorúzzák Welther Károly sírját a Jáki úti temetőben, fél 5-kor felvonják az országzászlót a Március 15. téren, 17 órakor a nemzetőrök emléktáblájánál ünnepi beszéd hangzik el, és koszorúznak. 18 órakor ünnepi közgyűlés kezdődik a Városháza nagytermében. A rendezvények helyszínei körül forgalomkorlátozásra kell számítani, a buszok módosított útvonalon járnak.
 

A koszorúzásokat és a zászlófelvonást a Szombathelyi TV élőben közvetíti a Facebook-oldalán, az ünnepi közgyűlést pedig a televízióban. 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Szombathelyen és a megyében is küzdenek az árral
Az éjszakai esőzések után ismét áradnak, kilépnek medrükből a folyók és a patakok a megyében, Szombathelyen is védekezni kell a víz ellen. A Rábán és a Pinkán is harmadfokú készültség van, más megyékből vezényeltek át szakembereket, a Rába-völgyben további áradásokra kell számítani.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.