km/óra
  2024.07.13., szombat  •  Jenő napja
Autó nélkül sem áll meg az élet

Autó nélkül sem áll meg az élet

Maradj egészséges, közlekedj fenntarthatóan! - ez a mottója az idei Autómentes Napnak. Az Európai Mobilitási Héthez csatlakozva a város és az AGORA a Fő téren szervezett játékos ügyességi és sportversenyeket - mindezt a környezetbarát közlekedés jegyében.

 

Az Európai Mobilitási Hét keretében megszervezett Autómentes nap mottója az volt, hogy “Maradj egészséges, közlekedj fenntarthatóan!” Az elektromos rollert mutatta be a rendezvény sportszervezője a fiataloknak. Varga Jenő sportmoderátor elmondta, hogy az Európai Autómentes nap alkalmából úgy gondolták, hogy az elektromos roller mellett más elektromos eszközt is bemutatnak. Előkerült a nordic bot, az ugrórúd, az elektromos járgányok közül az elektromos gördeszka.  


A délutáni programokkal - a tudománnyal, az egészségfejlesztéssel, a civil szervezetek kitelepülésével, kötélugró és görkorcsolya bemutatóval és közös kerékpározással, futással - már az idősebbeket célozták meg a Nemzetközi Autómentes Nap mondanivalójával.


Németh Ákos tanácsnok, önkormányzati képviselő kiemelte, hogy Szombathely nagyon gyakran jön ki a legboldogabb magyar városnak, ennek számos oka van. Ám a pozitív dolgok mellett akadnak problémák is. A képviselő biztos benne, hogy a szombathelyiek többsége a közlekedéssel kapcsolatos problémákat hozná elő. Szerinte nem feltétlenül kell mindig autóban gondolkodni, érdemes megpróbálni egy-egy nap, hogy hogyan tudunk működni autó nélkül.


Az esős időben több oktatási intézmény visszamondta a részvételt, de így is több tucatnyian vettek részt a város és az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ által szervezett megmérettetésen.


A játékos ügyességi és sportversenyekre három szombathelyi iskolából, és négy óvodából érkeztek résztvevők az Autómentes napon. 

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
A Körösladányi MEDOSZ Sportkörben lett többségi tulajdonos az Illés Akadémia
Aki eddig tudta követni, hogy mi történt a Haladással, annak egy újabb fejtörő: a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján - ahogyan leváltották a település fideszes vezetését - az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.