km/óra
  2023.12.11., hétfő  •  Árpád napja
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Ausztria szigorítana jövő héttől a belépési szabályokon: teszteket írnának elő az ingázók számára

Ausztria szigorítana jövő héttől a belépési szabályokon: teszteket írnának elő az ingázók számára

Sajtóértesülések szerint jövő héttől az ingázóknak is be kell mutatniuk a beutazáskor 72 óránál nem régebbi orvosi igazolást vagy vizsgálati igazolást, vagy ha ezek nem állnak rendelkezésre, tíznapos karanténba kerülnek.

 

Az orf.at információi szerint a koronavírus-mutációk terjedése miatt a jövő héten Ausztriában is szigorítják a belépési szabályokat. Tegnap egy új rendelet tervezetét terjesztették értékelésre a tartományok és a szociális partnerek elé, és a jövő héten véglegesítik, amint azt az APA ma megtudta az Egészségügyi Minisztériumtól.


A tervezet kötelező belépési teszteket ír elő – az ingázók számára is. A határon átnyúló ingázóknak beutazáskor be kell mutatniuk egy orvosi igazolást vagy egy olyan vizsgálati igazolást, amely nem lehet 72 óránál régebbi – vagy ha ezek nem állnak rendelkezésre, akkor tíznapos karanténba kerülnek. Ha a teszt elkészül és a teszt eredménye negatív, a karantén befejezettnek tekinthető a tervezetben szereplő információk szerint. Az Egészségügyi Minisztérium nem kívánt erről nyilatkozni, mivel a tervezetet jelenleg felülvizsgálják – mondta az APA megkeresésére egy szóvivő.

 

A krone.at értesülései szerint eredetileg a rendeletnek hétfőn kellett volna hatályba lépnie. De kritika érte - főleg Karintia részéről - az eredeti szabályozást. Karintia kormányzója, Peter Kaiser félt a káosztól a határokon. Rudolf Anschober egészségügyi miniszter személyesen intézkedett az ügyben: a rendeletet átdolgozzák, és a tervezettnél később lép hatályba.
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.
Elindult Rudolf, a Mikulás-busz Szombathelyen
Az idei év nagy meglepetése, a feldíszített busz december 5-én, napnyugta után gördült ki először a kocsiszínből, és egészen december 26-ig közlekedik majd naponta a szombathelyi utakon. Na de nem ám mindig ugyanazon a vonalon, hanem gyakorlatilag bárhol és bármikor felbukkanhat, így a karácsony előtti időszakban minden buszozó utazhat majd Rudolffal.