km/óra
  2023.09.28., csütörtök  •  Vencel napja
Ausztria lazít a korlátozásokon március 15-től, Vorarlbergben nyitnak az éttermek

Ausztria lazít a korlátozásokon március 15-től, Vorarlbergben nyitnak az éttermek

Március 15-től Ausztriában országszerte lehet szabadtéri ifjúsági sportfoglalkozásokat tartani, és kis csoportokban ismét működhetnek az iskolán kívüli diákcsoportok, az esti és a hétvégi iskolák is. Vorarlberg tartományban korlátozások mellett megnyithatnak a vendéglátóhelyek, számolt be róla az orf.at.

 

Mint írták, az osztrák parlament főbizottsága március 12-én jóváhagyta a kormány tervezetét, amely lazít a lockdown szabályain. Ezek szerint a diáksport-foglalkozások március 15-től a szabadban, legfeljebb 10 fős csoportokkal rendezhetők meg országszerte. Az edzések nem járhatnak tartós testi kontaktussal, csapatsportokban például továbbra nem lehet mérkőzéseket tartani.


Hétfőtől újra szabad iskolán kívüli diákfoglalkozásokat, csoportüléseket szervezni. Ezeket a programokat legfeljebb 10, 18 év alatti résztvevővel és két felnőtt segítővel lehet megtartani. A foglalkozásokon jelenléti ívet kell vezetni, és csak friss, negatív antigén- vagy PCR-teszt birtokában lehet rajtuk részt venni. Újra működhetnek az orvosi vagy lelki kortássegítő csoportok is.


A kedvező járványügyi helyzet miatt Vorarlbergben hétfőn kinyithatnak az éttermek és kávézók, igaz, szigorú szabályok mellett, reggel 6 és este 7 óra között. A vendégeknek legfeljebb 2 napos antigén vagy 3 napos PCR-teszteredményt kell felmutatniuk belépéskor, az FFP2-es maszkot pedig csak a fogyasztás idejére szabad majd levenni. 


Vorarlbergben hétfőtől beltéri, ültetett rendezvények is tarthatók legfeljebb 100 főig. A házigazda akár a helyszínre is szervezhet tesztlehetőséget a vendégeknek, de az eredményeket a központi adatbázisba is fel kell tölteni. A rendezvények helyszínén nem működhet büfé, és a szervezőknek rendelkezniük kell járványmegelőzési tervvel.


Az ifjúsági sport beltérben 10, szabad téren 20 fővel indulhat meg újra, az ifjúsági zenekarok és színjátszó csoportok pedig ismét rendezhetnek próbát vagy előadást – igaz, nézőket nem fogadhatnak.

 

Illusztráció: pixabay.com
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Szívfacsaró történetek: két előadást hoz Szombathelyre Pintér Béla és Társulata
Az ország legrangosabb, legnépszerűbb független színházi csapata, Pintér Béla és Társulata kétszer is vendégszerepel az ősszel az AGORA Művelődési és Sportházban. Megrendítőek s egyben felemelőek, erőt is adóak a produkcióik.
Meghalt idősebb Koman Vladimir
Ma hajnalban, 59 éves korában elhunyt idősebb Koman Vladimir, Voli bácsi, ahogy megyeszerte mindenki ismerte.
Értelemmel épül a világ: 50 éves a Pedagógus Kórus
Baráti énekkarokkal, a Bartók Termet betöltő közönséggel és persze sok-sok muzsikával ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját a Szombathelyi Pedagógus Kórus.
Vármegyei I. osztály: gólzáporos döntetlen Bükön, magabiztos hazai győzelem Sárváron
A Celldömölk is otthon tudott nyerni, a Csepreget múlta felül, a Csákánydoroszló viszont egyedüliként idegenbeli sikert aratott. Pontosztozkodással zárult a Söpte és a Rábapaty összecsapása.
legfrissebbek
Újabb fejlemény a Szombathely és Kőszeg közötti M87-es út építésében
Megjelent a vasi gyorsforgalmi utak kiviteli terveinek elkészítésére vonatkozó közbeszerzési felhívás.
Mintegy 5 kilogramm marihuánát találtak egy kecskeméti tanyán
Mintegy öt kilogramm marihuánát és 518 tő kannabiszt találtak egy kecskeméti tanyán a rendőrök - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu oldalon.
Marad a nyárias idő csütörtökön is
Devizapiac: alig változott csütörtök reggelre a forint árfolyama
Alig változott, vegyesen alakult a főbb devizákkal szemben a forint árfolyama csütörtök reggelre a nemzetközi devizakereskedelemben.
Változik a buszmenetrend, épül a forgalmi iroda Szombathelyen
Korszerűsíti a BLAGUSS Kft. az Éhen Gyula téren lévő, leromlott állapotú szolgáltatási decentrum épületét, külső és belső átalakítással, energetikai fejlesztéssel, valamint az általa üzemeltetett autóbuszflotta is bővül 4 új MIDI autóbusszal (3 db gázolaj üzemanyagú, 1 db elektromos), erről is kapnak tájékoztatót a közgyűlésen a képviselők. Figyelembe véve az utasok igényeit, október 16-tól változik a helyi járatos buszok menetrendje: közvetlen temetőjárat indul a Derkovits-lakótelepről, és sűrűbben mennek a buszok a Parkerdőbe.