km/óra
  2022.11.28., hétfő  •  Stefánia napja
Ausztria lazít a korlátozásokon március 15-től, Vorarlbergben nyitnak az éttermek

Ausztria lazít a korlátozásokon március 15-től, Vorarlbergben nyitnak az éttermek

Március 15-től Ausztriában országszerte lehet szabadtéri ifjúsági sportfoglalkozásokat tartani, és kis csoportokban ismét működhetnek az iskolán kívüli diákcsoportok, az esti és a hétvégi iskolák is. Vorarlberg tartományban korlátozások mellett megnyithatnak a vendéglátóhelyek, számolt be róla az orf.at.

 

Mint írták, az osztrák parlament főbizottsága március 12-én jóváhagyta a kormány tervezetét, amely lazít a lockdown szabályain. Ezek szerint a diáksport-foglalkozások március 15-től a szabadban, legfeljebb 10 fős csoportokkal rendezhetők meg országszerte. Az edzések nem járhatnak tartós testi kontaktussal, csapatsportokban például továbbra nem lehet mérkőzéseket tartani.


Hétfőtől újra szabad iskolán kívüli diákfoglalkozásokat, csoportüléseket szervezni. Ezeket a programokat legfeljebb 10, 18 év alatti résztvevővel és két felnőtt segítővel lehet megtartani. A foglalkozásokon jelenléti ívet kell vezetni, és csak friss, negatív antigén- vagy PCR-teszt birtokában lehet rajtuk részt venni. Újra működhetnek az orvosi vagy lelki kortássegítő csoportok is.


A kedvező járványügyi helyzet miatt Vorarlbergben hétfőn kinyithatnak az éttermek és kávézók, igaz, szigorú szabályok mellett, reggel 6 és este 7 óra között. A vendégeknek legfeljebb 2 napos antigén vagy 3 napos PCR-teszteredményt kell felmutatniuk belépéskor, az FFP2-es maszkot pedig csak a fogyasztás idejére szabad majd levenni. 


Vorarlbergben hétfőtől beltéri, ültetett rendezvények is tarthatók legfeljebb 100 főig. A házigazda akár a helyszínre is szervezhet tesztlehetőséget a vendégeknek, de az eredményeket a központi adatbázisba is fel kell tölteni. A rendezvények helyszínén nem működhet büfé, és a szervezőknek rendelkezniük kell járványmegelőzési tervvel.


Az ifjúsági sport beltérben 10, szabad téren 20 fővel indulhat meg újra, az ifjúsági zenekarok és színjátszó csoportok pedig ismét rendezhetnek próbát vagy előadást – igaz, nézőket nem fogadhatnak.

 

Illusztráció: pixabay.com
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Busszal ütközött össze egy személyautó Szombathelyen, teljes útzár a Szelestey utcában
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
Most ezt kell tennünk – Jótékonysági bográcsozás egy tűzoltó gyógyulásáért
Jótékonysági bográcsozást tartottak szombaton azért, hogy támogatást gyűjtsenek a leukémiával küzdő szombathelyi tűzoltónak, Rimányi Márknak és családjának. Kollégái, barátai fogtak össze, hogy adományokkal segítsék a család megélhetését és bajtársuk gyógyulását. A rendezvény teljes sikerrel zárult, milliós nagyságrendű támogatás gyűlt össze a csapatok, a támogatók és az ételeket megvásárlók révén.
Megyei II. osztály, északi csoport: az Alsóújlak elvette az Uraiújfalu veretlenségét, első ízben nyert a Kemenesalja
A Gérce hat, az Újperint öt gólt szerezve nyert hazai környezetben az őszi szezonzárón, a Gencsapáti pedig a Spari ellen tartotta otthon a három pontot. A Kemenesmagasi a Szeleste ellen aratott egygólos győzelmet, a Bozsok a Bobát múlta felül.
A portékák mögött az ember – a Csoki-, gasztro- és kézműves napokra látogatók nemes ügyeket is támogattak
Erdélyi Rolikát, a Hátrányos Helyzetű Sportolókért Alapítványt és a Mák Dóri – DKM Alapítványt is támogatták azok, akik betértek a hétvégén a csoki-, gasztro- és kézműves vásárba. A Haladás Sportcsarnok VIP-termében 41 standon kínáltak kézműves termékeket  az alkotók az advent, a karácsony ihletésében.
legfrissebbek
Háztűz egy állatkegyeleti parknál, Szombathelyen
Jelenleg utómunkálatokat végeznek.
Futsal: hátrányból fordítva nyert rangadót Kecskeméten a Haladás
Vas Ádám a Rubeola elleni találata után ezúttal duplázni tudott, de Luiggi Longo is góllal vette ki a részét a zöld-fehérek 3-1-es sikeréből.
Elindult a Magyar Katolikus Egyház Instagram- és TikTok-oldala
A közösségi oldalakon az egyház híreit, eseményeit, közleményeit találják meg az odalátogatók.
Kétszer is a levegőbe lőttek Keszthelyen
Több bűncselekmény miatt is felelnie kell a szlovák állampolgárságú férfinak, akit a rendőrök őrizetbe vettek.
Átnevezte a majomhimlőt a WHO, mert az eredeti elnevezés rasszista
Az Egészségügyi Világszervezet mpoxot csinált a monkeypoxból, mert azt minden nyelven könnyen meg lehet jegyezni.