km/óra
  2023.02.06., hétfő  •  Dorottya, Dóra napja
Augusztustól újra zsibvásár, de más szabályokkal

Augusztustól újra zsibvásár, de más szabályokkal

Jövő vasárnaptól ismét várja az érdeklődőket a zsibvásár. A szombathelyi vásárcsarnok élelmiszer-kereskedői is örülnek az újraindulásnak, mert a zsibis napokon több a vásárló. Új szabály, hogy az árusoknak előzetesen regisztrálniuk kell.

 

Annak ellenére, hogy még javában zajlik a kettes csarnok felújítása, augusztustól ismét lesz zsibvásár. Most azonban kisebb területet kaphattak az árusok, így előre le kell foglalniuk a helyet. 


Polákovics Marietta, a Szombathelyi Vásárcsarnok ügyvezető igazgatója az SZTV érdeklődésére elmondta, hogy előzetes regisztrációra van szükség minden héten a vasárnapi zsibvásárhoz. Hétfőtől lehet előzetesen regisztrálni, ez csak az árusoknak szükséges. Hozzátette, felvetődött már a vásárlók körében, hogy azért, hogy ők is látogathassák a zsibvásárt, kell-e regisztrálniuk: természetesen nem. Az árusoknak online, e-mailben elküldött regisztrációval kell jelentkezniük, vagy személyesen, egy regisztrációs lap kitöltésével lehet leadni a jelentkezést.


Alig feleakkora lesz a zsibi, mint korábban. Szabadtéren alakították ki a helyet a vásárnak, emiatt útlezárásra is számítani kell a piac mellett. A zsibvásárok alatt – előző szombat este 8 órától – forgalomkorlátozás lesz Kinizsi Pál utca és Bercsényi Miklós utca közötti szakaszon.


A zsibvásárról és az aktuális változásokról a vásárcsarnok honlapján lehet tájékozódni. Az első zsibit augusztus 2-án, azaz jövő vasárnap tartják, utána hetente várják az érdeklődőket.

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
A szolidaritás napja – ülősztrájk a Bolyaiban
Pont egy éve kezdődtek a tiltakozások az oktatás helyzete miatt: az évfordulón ülősztrájkokkal, tiltakozásokkal indult a reggel országszerte diákszervezetek és pedagógusok részvételével. Szombathelyen a Bolyai iskola diákjai az Egységes Diákfronthoz csatlakozva ülősztrájkot szerveztek.
Megválasztották a legÖKOsabb osztályt
A Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskolában ezúttal a legkisebbek nyerték el a címet.
Melletted a mindennapokban: személyi asszisztenseket toboroznak a mozgáskorlátozottak mellé
Pályázati támogatásnak köszönhetően Melletted a mindennapokban címmel új szolgáltatást indít a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. Mozgáskorlátozott ellátottjaik mellé toboroznak személyi asszisztenseket, akik meghosszabbított kézként, lábként működve támogatják őket a napi tevékenységükben, higiéniai szükségleteikben, ügyintézésben. Jelentkezőket várnak, akik szívesen bekapcsolódnának segítőként a programba.
Melletted a mindennapokban
A Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. Támogató Szolgálata új szolgáltatást indít az idei évben Melletted a mindennapokban címmel. „A klasszikus értelemben vett személyi asszisztencia tulajdonképpen egy fizetett szolgáltatás, amelyben a fogyatékossággal élő ember maga alkalmazza azokat a személyeket, akik támogatják abban, hogy önrendelkező életet tudjon élni”, vélekedik a projekt szakmai vezetője, Szűcs Gabriella, aki ismertette az új program részleteit.
legfrissebbek
Takács Péter: „Az orvosok többsége többet keres havonta, mint az ágazatot vezető miniszter”
Az egészségügyi államtitkár szerint nem az orvostársadalommal, hanem a Magyar Orvosi Kamarával van konfliktusuk.
Scholz: kizárólag Oroszország felelős a háborúért
Kiemelte, hogy Oroszország az Ukrajna elleni háborúval szembeszegül az "európai békerenddel."
Haladás: Győzelem Győrben!
Az NB/II-es focibajnokság 22. fordulójában Michal Hipp alakulata 3-1-re nyert Győrben a vasárnap délutáni összecsapáson. Verpecz István a második félidő elején büntetőt hárított, Csernik duplázott.
Kiütéses SZKKA-siker Kecskeméten
A kézilabda NB/I B 17. fordulójában az SZKKA magabiztosan nyert Kecskeméten. A két pont sorsa már az első tíz percben eldőlt.
Időjárás: januárban tavasz volt a télben
Az idei január bővelkedett a meglepetésekben: az év szokatlanul magas hőmérséklettel kezdődött, s a jó idő kitartott a hónap végéig. Bár többször is ígértek nagyobb mennyiségű havat, ami nem ért ide, de csapadékból nem volt hiány a környéken. Kőszegen például január 22-én 6-8 centiméter hó fedte be a tájat.