km/óra
  2023.12.11., hétfő  •  Árpád napja
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Augusztus 20: Szentkirályon négynapos búcsú, az Abért-tónál Kutyastrandok Éjszakája

Augusztus 20: Szentkirályon négynapos búcsú, az Abért-tónál Kutyastrandok Éjszakája

A koronavírus-járvány terjedése miatt elmaradnak az augusztus 20-ai programok, csupán szűk körű megemlékezés lesz az államalapítás ünnepén Szombathelyen. A szentkirályi templomban misét tartanak, a városvezetők Szent István szobránál koszorúznak, és zárt körben adják át az idei sajtófotó pályázat díjait.

 

A Kálvária templomba tervezett, szokásos nagylétszámú mise és kenyéráldás a járványveszély miatt elmarad, a város vezetői a szentkirályi templomban vesznek részt ünnepi szertartáson, majd kis létszámú ünnepség lesz a templom előtti kertben. Ezt követően Államalapító Szent István szobránál koszorúznak, majd szűk körben kihirdetik az idei, március 15-éről elhalasztott sajtófotó pályázat eredményeit a Weöres Sándor Színházban. A képekből rendezett kiállítás augusztus 28-ig látogatható a teátrum aulájában. 


Szentkirályon négynapos búcsút rendeznek.  Tóth Kálmán önkormányzati képviselő az SZTV érdeklődésére elmondta, hogy Szentkirálynak hagyományos rendezvénye a Szent István-napi búcsú. Ebben az évben négy napon keresztül várják a szombathelyieket  és a szentkirályiakat. Programok is lesznek, a járványhelyzetet figyelembe véve kordon épül a zenés-táncos koncertek  lebonyolítására. 


Lesz emlékfutás, könyvbemutató, fúvós felvonulás, több koncert, műsort ad a városrész nótaköre, csütörtökön este 10 órától pedig csendes tűzijáték színesíti majd az eget.


Az ünnepi hosszú hétvége programkínálatában a kutyabarátok is találnak nekik tetszőt: szombaton 17 órától várják a gazdikat és négylábú kedvenceiket a Kutyastrandok Éjszakáján a lukácsházi Abért-tónál.
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.
Elindult Rudolf, a Mikulás-busz Szombathelyen
Az idei év nagy meglepetése, a feldíszített busz december 5-én, napnyugta után gördült ki először a kocsiszínből, és egészen december 26-ig közlekedik majd naponta a szombathelyi utakon. Na de nem ám mindig ugyanazon a vonalon, hanem gyakorlatilag bárhol és bármikor felbukkanhat, így a karácsony előtti időszakban minden buszozó utazhat majd Rudolffal.