km/óra
  2022.09.30., péntek  •  Jeromos napja
Augusztus 20-i városi ünnepség és téravatás

Augusztus 20-i városi ünnepség és téravatás

Államalapító Szent István király ünnepe és a Göncz Árpád tér avatása lesz Szombathelyen, augusztus 20-án, írja a városunk hivatalos oldala.

Az önkormányzat hivatalos honlapján az alábbi hír jelent meg: "A Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és kedves családját az Államalapító Szent István király ünnepe alkalmából 2022. augusztus 20-án a Szent István-szobornál megrendezésre kerülő városi megemlékezésre.

Programok:

10:00 - Országzászló felvonása katonai tiszteletadással. Ünnepi beszédet mond: Horváth Soma, SZMJV alpolgármestere
Ünnepi műsor
Közreműködnek: Prikazovics Ferenc (Berki Vonósnégyses), Szilágyi-Varga Diána (Ungaresca Senior Tánccsoport), Szombathely Város Fúvószenekara, MH12.Arrabona Légvédelmi Rakétaezred Díszalegység

Kísérő rendezvény:
8:30 - Ünnepi szentmise és az új kenyér megáldása a Kálvária templomban. Főcelebráláns és szentbeszédet mond: Dr. Székely János, a Szombathelyi Egyházmegye püspöke.

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és családját Göncz Árpád volt köztársasági elnökről elnevezett közterület avató ünnepségére.
Időpont: 2022. augusztus 20. 11:30 óra
Helyszín: Szombathely, Göncz Árpád tér
(Rákóczi Ferenc utca - Iseum Savariense terület)
Program:
Ünnepi beszédek
Dr. Nemény András, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere
Gyulyás András, a Göncz Árpád Alapítvány kuratóriumának elnöke
Ünnepi műsor
Közreműködik: Balogh János, Prikazovics Ferenc, Tóth Dániel
Díszvendégek: Göncz Kinga, Göncz Annamária, Göncz Benedek, Gulyás András, ifj. Bibó István, Inotai András

 

(fotó: vasmegye.hu)

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Futsal: gálázva vette el a HVSE a rangadón az Aramis veretlenségét
A szombathelyiek 9-2-es győzelmet arattak a budaörsiek felett a bajnokság 6. fordulójában.
Vasi néptáncpanoráma és verbunk napja a Berzsenyi téren
Idén a "Vasi néptánc-népzenei együttesek műsora" programjai mellett kerül megrendezésre - a Hagyományok Háza kezdeményezése alapján - "Verbunk napja" című programsorozat, amelyen hagyományos táncaink és a kiváló táncosok 5 helyszínen várják az érdeklődőket: Budapest, Nyíregyháza, Székelyudvarhely és Zselíz mellett Szombathelyen a Berzsenyi tér ad helyet a programnak október 1-én, 14 órától - adja hírül a Vaskarika.
Az Európai Diáksport Napja: programok a Zrínyiben is
A magyar hagyományokból a #BEACTIVE Európai Sporthét legnagyobb létszámú eseményévé fejlődő diáksport napon ma ismét megmozdulnak a kontinens iskolái. Hazánkban közel 1.400, Európa-szerte pedig közel 10 ezer iskolában szerveztek élménysport programokat a gyerekeknek. Az idei fókusztéma: a zöld környezetünk védelme mentén pedig számos környezetvédelemmel kapcsolatos aktivitásban is részt vehetnek a gyerekek.Szombathelyen a Zrínyi iskolában tartották a rendezvényt.
Szerződést kötöttek a duális gépészmérnöki képzés hallgatói a partnervállalatokkal
A korábbi évekhez hasonlóan idén is ünnepélyes keretek között kötöttek szerződést a duális gépészmérnöki alapképzésen tanuló elsőéves hallgatók a partnervállalatokkal. A Savaria Egyetemi Központban (SEK) szeptember 30-án megtartott rendezvényen megyei, városi, illetve egyetemi vezetők is részt vettek - olvasható az ELTE SEK oldalán.
A közgyűlést értékelték a frakciók
Elfogadta a közgyűlés a 74 pontos takarékossági csomagot, a fideszes képviselők tartózkodtak a szavazásnál. Erről esett a legtöbb szó az ülést követő sajtótájékoztatókon pénteken.