km/óra
  2021.07.27., kedd  •  Olga, Liliána napja
Átadták az új utascentrumot a szombathelyi vasútállomáson

Átadták az új utascentrumot a szombathelyi vasútállomáson

Új utascentrum nyílt a szombathelyi vasútállomáson. Bár ma már szinte minden elintézhető az online térben, a vasúttársaság mégis a személyes ügyintézés lehetőségét és kényelmét helyezte a fejlesztéssel ezúttal előtérbe. A korábbi VIP-váróterem helyén pályázati forrásból, közel 78 millió forintból alakították ki az utascentrumot.

 

Korabeli menetjegyek, bélyegzők, lyukasztó, sok más vasúttörténeti emlék mellett egy régi vonatindító tárcsa is helyet kapott a vitrinekben. Ez a minimúzeumot is megnézhetik azok, akik vonatra várnak, vagy éppen utazással kapcsolatos ügyeit személyesen szeretné intézni. A GYSEV Zrt. 10 éve vette át a szombathelyi vasútállomás és több vasúti vonal üzemeltetését, azóta a társaság számos fejlesztést hajtott végre, ezúttal utascentrumot hoztak létre.


Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója elmondta, azt is szeretnék továbbra is biztosítani az utasoknak, hogy személyesen tudjanak kapcsolatot tartani a vállalattal, személyesen is el tudják intézni az ügyeiket. Ebben az esetben nemcsak a jegyvásárlásra gondolt a vezérigazgató, hanem esetleges panaszaikkal, észrevételeikkel is fordulhatnak a kollégákhoz vagy, ha tájékozódni szeretnének, hogy lehet csoportos kirándulásokat szervezni, akkor erről tudnak is információhoz jutni.


A vasútállomás építésekor a város vasúti csomópont és a kereskedelmi központ volt, a közlekedés ma is rendkívül fontos. A már megvalósult és a folyamatban lévő fejlesztésekről beszélt dr. Hende Csaba Szombathely országgyűlési képviselője. Hangsúlyozta, ma egy utascentrumot adnak itt át, de a következő 7 éves fejlesztési ciklusban részben európai, részben hazai forrásokból közel 330 milliárd forintot fog az ország Szombathely fejlesztésére költeni. Ebből 25 milliárd a városon belüli zöldközlekedésre, mintegy 241 milliárd pedig gyorsforgalmi útfejlesztésre.


Horváth Attila, Szombathely gazdaságfejlesztésért is felelős alpolgármestere a vasútállomáshoz kötődő személyes élményeit idézte az avatáson. Kiemelte, minden szombathelyinek, minden szombathelyi családnak megvan a maga története, ami a vasútállomáson indul és a vasútállomáson ér véget. Hozzáfűzte, nagyon örül annak, hogy a jövő történetei egy sokkal szebb környezetben játszódhatnak.


Az új utascentrum kora reggeltől estig áll az utazók rendelkezésére. Az egyablakos rendszer gyors, és kényelmes személyes ügyintézést tesz lehetővé. A családok számára gyereksarkot alakítottak ki, a korábbi funkciók közül pedig megmaradt a csomagmegőrző. A közel 78 millió forintos szolgáltatásfejlesztési beruházást uniós és állami támogatásból hajtotta végre a vasúttársaság.

 

Fotó: GYSEV Zrt. 


 

Savaria Fórum 30. évfolyam 27. szám - 2021.07.16.
Savaria Fórum 30. évfolyam 27. szám - 2021.07.16.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
14 éves lányt keres a szombathelyi rendőrség
Kisbabájával a kezében kért segítséget a balesetet szenvedett nő Szombathely határában
Csütörtökön történt személyi sérüléses közlekedési baleset Szombathely és Gyöngyösfalu között, a 87-es főúton. Álló Volvóba rohant egy Suzuki, az okozó elvesztette az eszméletét.
Gyújtsatok ma egy gyertyát Rozikámért! – Egy édesanya kérése
Pontosan egy éve történt az elmúlt évek talán legmegrázóbb közlekedési balesete Vas megyében, idézi fel a 112press.
Nemet mondtak a magyar helyreállítási tervre
Az Európai Bizottság nem hagyja jóvá a magyar helyreállítási tervet, amíg a kormány nem nyújt az unió által elvárt garanciákat.
Szombathely az egészségipar fellegvárává válhat
A tervezett egészségipari fejlesztésekről és az ehhez kapcsolható uniós forrásokról tartott közös sajtótájékoztatót Bokányi Adrienn tanácsnok, Ujhelyi István, az MSZP Európai Parlamenti képviselője és Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője ma délelőtt a Városháza előtti téren. Elhangzott: mindhárman igyekeznek saját területükön tenni azért, hogy Szombathely az egészségipar fellegvárává váljon a jövőben.
legfrissebbek
Tizenhárman fulladtak bele az idén a Balatonba
Az eddigi halálesetek többsége nagy melegben, partközelben, kis vízben történt; idős emberek lettek rosszul, vagy a nem megfelelő úszástudás és a vízbiztonság hiánya vezetett tragédiához. 
Újranyithat a vízminőség miatt bezárt négy velencei-tavi strand
A jelenlegi eredmények szerint nem igazolt, hogy a szennyvíz a csatornarendszerből került volna a tó vizébe.
Márton Anna negyedik lett női kardban 
Márton Anna vereséget szenvedett a bronzmérkőzésen a női kardozók hétfői egyéni versenyében a tokiói olimpián, ezzel a negyedik helyen végzett. 
Elkezdődött az őzek násza
Őznász idején a bakok kergetik a sutákat és más, konkurens bakokat, miközben jóval figyelmetlenebbek, mint az év más időszakában. 
Szombaton rendezik a Strandok éjszakáját, hajnalig tart nyitva több vasi és zalai létesítmény is.
A Zalakarosi Fürdő, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő, a Bükfürdő Thermal and Spa is csatlakozott a programhoz.