km/óra
  2022.09.28., szerda  •  Vencel napja
Átadták az új utascentrumot a szombathelyi vasútállomáson

Átadták az új utascentrumot a szombathelyi vasútállomáson

Új utascentrum nyílt a szombathelyi vasútállomáson. Bár ma már szinte minden elintézhető az online térben, a vasúttársaság mégis a személyes ügyintézés lehetőségét és kényelmét helyezte a fejlesztéssel ezúttal előtérbe. A korábbi VIP-váróterem helyén pályázati forrásból, közel 78 millió forintból alakították ki az utascentrumot.

 

Korabeli menetjegyek, bélyegzők, lyukasztó, sok más vasúttörténeti emlék mellett egy régi vonatindító tárcsa is helyet kapott a vitrinekben. Ez a minimúzeumot is megnézhetik azok, akik vonatra várnak, vagy éppen utazással kapcsolatos ügyeit személyesen szeretné intézni. A GYSEV Zrt. 10 éve vette át a szombathelyi vasútállomás és több vasúti vonal üzemeltetését, azóta a társaság számos fejlesztést hajtott végre, ezúttal utascentrumot hoztak létre.


Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója elmondta, azt is szeretnék továbbra is biztosítani az utasoknak, hogy személyesen tudjanak kapcsolatot tartani a vállalattal, személyesen is el tudják intézni az ügyeiket. Ebben az esetben nemcsak a jegyvásárlásra gondolt a vezérigazgató, hanem esetleges panaszaikkal, észrevételeikkel is fordulhatnak a kollégákhoz vagy, ha tájékozódni szeretnének, hogy lehet csoportos kirándulásokat szervezni, akkor erről tudnak is információhoz jutni.


A vasútállomás építésekor a város vasúti csomópont és a kereskedelmi központ volt, a közlekedés ma is rendkívül fontos. A már megvalósult és a folyamatban lévő fejlesztésekről beszélt dr. Hende Csaba Szombathely országgyűlési képviselője. Hangsúlyozta, ma egy utascentrumot adnak itt át, de a következő 7 éves fejlesztési ciklusban részben európai, részben hazai forrásokból közel 330 milliárd forintot fog az ország Szombathely fejlesztésére költeni. Ebből 25 milliárd a városon belüli zöldközlekedésre, mintegy 241 milliárd pedig gyorsforgalmi útfejlesztésre.


Horváth Attila, Szombathely gazdaságfejlesztésért is felelős alpolgármestere a vasútállomáshoz kötődő személyes élményeit idézte az avatáson. Kiemelte, minden szombathelyinek, minden szombathelyi családnak megvan a maga története, ami a vasútállomáson indul és a vasútállomáson ér véget. Hozzáfűzte, nagyon örül annak, hogy a jövő történetei egy sokkal szebb környezetben játszódhatnak.


Az új utascentrum kora reggeltől estig áll az utazók rendelkezésére. Az egyablakos rendszer gyors, és kényelmes személyes ügyintézést tesz lehetővé. A családok számára gyereksarkot alakítottak ki, a korábbi funkciók közül pedig megmaradt a csomagmegőrző. A közel 78 millió forintos szolgáltatásfejlesztési beruházást uniós és állami támogatásból hajtotta végre a vasúttársaság.

 

Fotó: GYSEV Zrt. 


 

Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Ausztriában az, aki támogatást akar, kapcsolja le a villanyt!
A mai napon az osztrák kormány bejelentette az új energiaár-támogatási rendszer részleteit a vállalatok számára. Különösen izgalmasak benne azok a kritériumok, amelyekhez a támogatás feltételei, olvasható a Krone cikkében. Az energiaköltség-támogatásra összesen 1,3 milliárd euró áll rendelkezésre.
A természet kincseivel ismerkedtek a gombász találkozó résztvevői
Aki a természetet szereti, nem biztos, hogy a gombáért is lehajol. De ha gombászásról van szó, ahhoz már hozzátartozik a természet szeretete és védelme is. Ilyen embereket hívtak és vártak a XXV. Országos Gombász Találkozóra, Velembe a szervezők, olvasható a Szombathelyi Erdészeti Zrt. Facebook-oldalán.
Kultúrház palafedelét bontotta meg a szél Kenyeriben
Kosárlabda: Litvánia után Csehországot is Szombathelyen fogadjuk világbajnoki selejtezőn
Az Ivkovics-legénység november 14-én, hétfőn lép pályára az Aréna Savariában.
Kilencedik lett az NLG a világbajnokságon!
A kilencedik helyen végzett a Nagy Lajos Gimnázium fiú kosárlabda csapata az iskolások világbajnokságán, írja az iskola hivatalos Facebook-oldala.