km/óra
  2024.07.24., szerda  •  Kinga, Kincső napja
Aranyalma: ünnepi kreatívkodás az AGORA-ban

Aranyalma: ünnepi kreatívkodás az AGORA-ban

December 11-e és 21-e között idén is várják a kreatív gyerekeket az AGORA Művelődési és Sportházba. Aranyalma címmel kezdődik karácsonyi készülődés, mellyel mindenki ráhangolódhat az ünnepre.

 

Kiss Andrea, az AGORA közművelődési igazgatója elmondta, minden ünnep előtt különösen nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a gyerekeket is bevonják a készülődés izgalmába. Nincs ez másként karácsony előtt sem. Aranyalma címmel szerveznek karácsonyi készülődést óvodás- és iskoláscsoportoknak. A foglalkozások hétköznap délelőtt és délután lesznek, de fontos, hogy előzetes bejelentkezés szükséges. A foglalkozások időtartama 60–90 perc. Ami újdonság idén, hogy külsős segítőket is bevontak a foglalkozásokba, így napokra lebontva lehet kreatívkodni. 


Többféle foglalkozás közül lehet választani. December 11-én, 15-én és 18-án manókat gyártanak a gyerekekkel. A foglalkozást Karácsony Ilona Hajnalka népi iparművész vezeti. December 12-én és 14-én a karácsonyfák dekorálására helyezik a hangsúlyt, gömbdíszeket festenek majd Vizi Péterné Pócza Hanna rajztanár segítségével. A finom falatok sem maradnak ki, december 13-án mézesangyalsütésre várják a gyerekeket. Az angyalok Geosits Judit mézeskalács-készítő segítségével szépülhetnek. December 19-én, 20-án és 21-én pedig karácsonyi díszeket alkothatnak filcből Tali Julianna bábkészítő segítségével. 


A részvétel előfeltétele a jelentkezés, ezt az alábbi elérhetőségeken lehet megtenni: nemes.judit@agora-savaria.hu, +36 70 282 1253 és geosits.judit@agora-savaria.hu, +36 20 394 4730. 

 

Illusztráció: pixabay.com

Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Embert gázolt a celldömölki vonat
Gázolás miatt szünetel a vonatforgalom Zalaegerszeg és Zalaszentiván között, a Celldömölk-Ukk-Zalaegerszeg vonalon késésekre kell számítani – közölte a Mávinform kedd reggel Facebook-oldalán.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
A Szeged igazolta le az Illés Akadémia tehetségét
Takács-Földes Olivér alapembere volt a Vas vármegyei bajnokságot nyert csapatnak, próbajátékon győzte meg az NB II-es Tisza-partiak stábját, hogy érdemes szerződtetni.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
legfrissebbek
A legmagasabb szintű bírósági kitüntetést kapta dr. Szabó Sándor, a Szombathelyi Törvényszék elnöke
A bírák és az igazságügyi alkalmazottak ünnepnapján, a Bíróságok napján az az Országos Bírósági Hivatalban elismeréseket adtak át a Vas vármegyében dolgozóknak. Az Országos Bírósági Tanács Juhász Andor-díj arany fokozatú kitüntetést adományozott dr. Szabó Sándornak, a Szombathelyi Törvényszék elnökének, míg tanácsosi címben részesítette Szilágyi Csilla elnöki irodavezetőt.
Üdv köztünk Hanga, Kiara, Nala, Teodor, Olivér és Huba!
Íme Szombathely legfrissebb anyakönyvi hírei!
Tudta, hogy idén májusban 652 ezer forint volt a bruttó átlagkereset?
2024 májusában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 652 000 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 448 700 forint volt. A bruttó átlagkereset 14,8, a nettó átlagkereset 14,6, a reálkereset pedig 10,4 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest – jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Nem sikerült magához térnie a forintnak
Gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
Lemondott az amerikai titkosszolgálat igazgatója a Trump elleni merénylet miatt
Lemondott az amerikai Secret Service (Titkosszolgálat) igazgatója, miután a szervezet nem tudta megakadályozni a Donald Trump elleni merényletkísérletet – a döntést kedden jelentette be maga az igazgató, Kimberley Cheatley.