km/óra
  2024.07.12., péntek  •  Izabella, Dalma napja
Április elején megint jönnek a mínuszok

Április elején megint jönnek a mínuszok

Újabb hidegöblítés várható Európa középső részén, megint jönnek a hajnali fagyok, írja az idokep.hu.

Az írás szerint: "Sajnos nem tart sokáig a felmelegedés, vasárnap estétől észak felől újra hideg, sarkvidéki eredetű légtömegek árasztják el Európa középső részét, beleértve hazánkat is.

A hideg levegő érkezését a hétvégén záporok, zivatarok előzik meg, majd vasárnap késő délutántól erős, viharos északi széllel megkezdődik a hideg levegő beáramlása. A jövő hét elején ugyan már több lesz a napsütés, de az erős, viharos szélben a ténylegesnél is hidegebbet érezhetünk majd, délutánonként az ország nagy részén 10 fok alatt maradunk.

Ezzel együtt sajnos megint csak megjelennek a hajnali fagyok, a fagyzugokban ismét -5 fok alá csökkenhet a hőmérséklet.

A virágzó gyümölcsösök így újra veszélybe kerülhetnek, a termés megóvása érdekében érdemes lesz védekezni a várható fagyok ellen.".

(Fotó: idokep.hu)

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Jövő hétvégén ismét Szombathely utcáira viszik a művészetet
Tovább dübörög az Érezd Szombathelyt! programsorozat: július 13-án jön az Utcaművészeti nap, melynek keretében zenészek, képzőművészek, táncosok, kézművesek lepik el Szombathely belvárosát. De ezen kívül is sok izgalmas program vár ránk még júliusban, ennek részleteiről tartottak sajtótájékoztatót pénteken délelőtt a szervezők.