km/óra
  2022.08.15., hétfő  •  Mária napja
Állatvédelmi témákban egyeztettek a városházán

Állatvédelmi témákban egyeztettek a városházán

Állatvédelmi kerekasztal-megbeszélés zajlott a városházán, amelyet dr. Nemény András, Szombathely MJV polgármestere nyitott meg, olvasható a város honlapján.

 

Mint írják, a megbeszélésen részt vett többek között Vértesi Andrea, az Állatvédők Vasi Egyesülete elnöke, Csollányné Horváth Krisztina, a Fekete István Állatvédő Egyesület elnöke, Németh Tamás, a Kutyamenhely Alapítvány kuratóriumi elnöke, dr. Károlyi Ákos, Szombathely MJV jegyzője, dr. Holler Péter, a Hatósági Osztály vezetője, illetve a közterület-felügyelet vezetője, Ágoston Sándor is.


A kerekasztal-beszélgetésen szó volt többek között az elmúlt időszak tapasztalatairól a közterület-felügyelet és az állatvédő egyesületek közötti együttműködés tekintetében, az új jogszabályi előírások alkalmazásáról a Közterület-felügyelet Állategészségügyi és Ebrendészeti Szolgálatának vonatkozásában, illetve egyéb aktualitásokról is az állatvédelem vonatkozásában.

 

Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Ennyibe kerülnek idén a jegyek a karneválra
Nem vitte el a részeg lányt a taxis, ököllel esett az autónak a barátnője
Egy szórakozóhelyhez kértek taxit vasárnap hajnalban a szombathelyi Szinyei Merse Pál utcába. A kiérkező autónak egy szinte önkívületi állapotban földön fekvő nőt kellett volna elszállítania.
Embert gázolt a vonat Táplánszentkeresztnél
A Szombathelyről 6:17-kor Zalaszentivánba elindult 9812 sz. személyvonat Hatmajor forgalmi kitérőnél ismeretlen személyt gázolt, közölte a GYSEV.
Vasi győzelem a zöld-fehér rangadón, 14 év után nyert a Haladás hazai környezetben a Győr ellen
A szombathelyiek mérlege így három fordulót követően két győzelem, valamint egy döntetlen.
Hazatérés: Likó Marci újra Szombathelyen zenél
Zaklatott gyerekkorában a zene volt a kapaszkodó. Aztán úgy hozta a sors, hogy ez lett a hivatása. Szövegei őszinték, vibrálóak, tele mélységekkel, magasságokkal... Likó Marcell szorosan kötődik Szombathelyhez, hiszen itt járt főiskolára, és ezek az évek komoly inspirációt jelentettek számára az alkotói pályáján. Zenekara, a Vad Fruttik a Savaria Történelmi Karnevál egyik fő fellépője: augusztus 27-én, szombaton 21.30-tól övék a Fő téri Forum Színpad!