km/óra
  2022.08.13., szombat  •  Ipoly napja
Áll a bál a teniszszövetségben

Áll a bál a teniszszövetségben

Feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen a Semmelweis Egyetem nevében teniszezők számára kiállított tesztek ügyében Lázár János fideszes országgyűlési képviselő, a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) elnöke – derül ki a szövetség honlapjára feltöltött elnökségi határozatból.

 

határozat szerint az MTSZ elnökségének tudomására jutott, hogy vélhetően több versenyző, edző és szövetségi alkalmazott rendelkezett hamis PCR-tesztekkel.

 

Az elnökség az ellenőrző testület által előzetesen lefolytatott vizsgálatok után a következő döntést hozta: 

 

  • megszüntetik a válogatott csapatok szervezési feladatait munkaköre szerint ellátó Marosi Katalin munkavállaló munkaviszonyát;
  • a Szövetség felfüggeszti sportigazgatóját a szükséges vizsgálatok lefolytatásáig, de legfeljebb a jogszabályok által lehetővé tett időtartamig;
  • felhívták a Fegyelmi Bizottság elnökét, hogy folytasson le fegyelmi eljárást a Szövetség alkalmazásában álló hat szövetségi edzővel, a Szövetség főtitkárával, a Szövetség sportigazgatójával, valamint az érintett PCR-tesztek elvégzéséért felelős orvossal szemben;
  • emellett felkérik az ellenőrző testületet, hogy haladéktalanul folytasson le további, részletekbe menő tényfeltáró vizsgálatot minden világranglistaponttal rendelkező magyar teniszjátékos vonatkozásában.

 

A Magyar Tenisz Szövetség még előző nap tett közzé egy közleményt saját honlapján, miszerint alapos a gyanú, hogy visszaélések történhettek a Covid–19-vírusfertőzés kimutatására szolgáló PCR-tesztekkel kapcsolatban.

 

A szervezet elnöksége vizsgálatot rendelt el az ügyben, valamint arra kérte Lázár Jánost, a testület fideszes elnökét, hogy az alapos gyanúra való tekintettel tegyen büntetőfeljelentést az ügyben ismeretlen tettes vagy tettesek ellen – emlékeztet az Index cikke.

 

Nem sokkal a teniszszövetség közleménye után a Semmelweis Egyetem is közleményt adott ki, amelyben azt írták: az egyetem rektora, Merkely Béla azonnali hatósági eljárást kezdeményezett, és belső vizsgálatot indított.

 

Ugyanis egy rutinellenőrzés alkalmával kiderült, hogy az egyetem nevében több esetben úgy állítottak ki negatív PCR-leletet a Magyar Tenisz Szövetség tagjai számára, hogy az adott mintákat az intézmény laborja nem vizsgálta.

 

A belső eljárás lezárását követően az egyetem a leleteken is szereplő – időközben szakvizsgát tett – orvos munkavégzését felfüggesztette, valamint a Magyar Tenisz Szövetség keretorvosi tevékenységére vonatkozó, úgynevezett »további jogviszony létesítése és fenntartása tárgyában« kiadott engedélyét 2022. február 1-jén visszavonta, így az orvos a továbbiakban nem láthatja el ezeket a feladatait sem – olvasható az egyetem oldalán.

 

Az ügyre a Magyar Orvosi Kamara is reagált az MTI-n  keresztül, amiben mélyen elítélték a történteket. Egyúttal leszögezték: az ilyen cselekedet az orvosi esküvel és a hivatással is ellentétes.

kapcsolódó cikkek
Djokovic ügyvédei arra hivatkoznak, hogy a teniszező fertőzöttként kapott oltásmentességet
Djokovic ügyvédei arra hivatkoznak, hogy a teniszező fertőzöttként kapott oltásmentességet
Vélhetően nincs beoltva koronavírus ellen.
címkék
kapcsolódó cikkek
Djokovic ügyvédei arra hivatkoznak, hogy a teniszező fertőzöttként kapott oltásmentességet
Djokovic ügyvédei arra hivatkoznak, hogy a teniszező fertőzöttként kapott oltásmentességet
Vélhetően nincs beoltva koronavírus ellen.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Megerősítik Toronyban a lignitbányászatot tiltó helyi rendeletet
Nincs folyamatban bányászati koncessziós pályázat, ami érintené Torony község körzetét - ezt a választ adta a Technológiai és Ipari Minisztérium Balassa Péter országgyűlési képviselő kérdésére, kell-e attól tartani, hogy lignitbánya nyílik Vas megyében. A toronyiak szerint azonban ez semmire sem biztosíték. A következő testületi ülésen megerősítik a bányászatot tiltó helyi rendeletet.
Olaszországban a nyári szezon csúcsnapjait élik a mostani hétvégén
Alig maradt üres szoba a szállodákban és bérelhető napernyő a strandokon Olaszországban az augusztus 15-i Nagyboldogasszony ünnepe előtti hétvégén, amely a pandémia előtti idegenforgalmi adatokat idézi a CNA kereskedelmi szövetség adatai szerint.
Kiadták a figyelmeztetést: zápor, zivatar, jégeső is lehet
Szombaton Magyarország egész területén elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Szünetel hétfőn a melegvíz-szolgáltatás a Váci Mihály utcában és környékén
Bécsben spórolnak a díszkivilágítással karácsonykor
Az energiatakarékosság érdekében Bécsben a Ring az idei karácsonyi szezonban sötétben marad. A város és a kereskedelmi kamara is egyetértett ebben. Emellett a Rathausplatzon is korlátozásokat terveznek az ünnepi vásárkor. A spórolás, önkéntes alapon a kirakatok kivilágítását is érintheti, olvasható az orf.at-n.