km/óra
  2024.06.16., vasárnap  •  Jusztin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Alaposan kiakadt a német nyelvű sajtó a szombathelyi Fidesz uszító szórólapjára

Alaposan kiakadt a német nyelvű sajtó a szombathelyi Fidesz uszító szórólapjára

A német sajtó is beszámol róla, hogy Szombathelyen a lángoló bécsi gabonapiac fotójával kampányol a kormányzópárt, olvasható Káncz Csaba geopolitikai jegyzetei között a Facebookon.

 

Ahogy mi is megírtuk, a lángoló Bécs fotójával kampányol Nemény ellen a szombathelyi Fidesz. Az Éljen Szombathely! Egyesület (ÉSZ!) jelöltjei és Gyurcsány Ferenc mellett egy drámainak szánt fotón az úttest és a házak egy részét jól photoshopolt tűz borítja, előtte pedig egy arcát eltakaró idős asszony áll. A fotó 11 évvel ezelőtt készült Bécs belvárosában, a Bécsi Műszaki Egyetem egyik épületénél. Beszámoltunk arról is, hogy a szórólapok sokaknál kiverték a biztosítékot, dr. Czeglédy Csaba képviselő feljelentést tett háborús uszítás gyanúja miatt.


Káncz Csaba geopolitikai szakértő közösségi oldalán olvasható, hogy a német sajtó is beszámol arról, hogy Szombathelyen a lángoló bécsi gabonapiac fotójával kampányol a kormányzópárt. A Fidesz a városban szórólapon terjesztett képpel a „háborús veszélyre” akarja felhívni ezzel a figyelmet, ha az emberek nem a Fideszre szavaznak. Emellett az ellenzék által támogatott Nemény András polgármestert is „háborús embernek” bélyegzik. 


Ausztriában a szocialisták (SPÖ) és a Zöldek vezetői bírálták élesen a háborús kampányt. Olga Voglauer, a Zöldek főtitkára azt írta: „A Fidesz az égő bécsi Getreidemarkttal kampányol. Ez populista elbizonytalanítás, amely az orosz propaganda stílusát követi. Közben az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) ennek a pártnak a főnökét akarja megtenni az EU Bizottság elnökévé”.  
 

 

 
címkék
Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.