km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Akár 30 fok fölé is kúszhat a hőmérő vasárnap

Akár 30 fok fölé is kúszhat a hőmérő vasárnap

Ez vár ránk vasárnap éjfélig.

Európa nagy részének időjárását egy anticiklon határozza meg, ennek következtében meleg, száraz az idő. Észak-Európa felett több front is húzódik, amelyek hatására több helyen előfordul eső, záporeső. A kontinens legmelegebb területei jelenleg az Ibériai- és Balkán-félsziget, ahol a csúcsértékek mindenütt 25 fok felett alakulnak.

A Kárpát-medencére is kiterjedő anticiklonnak köszönhetően a hétvégén száraz és egyre melegebb idő várható hazánkban. Többnyire napos, fátyolfelhős időre számíthatunk a hétvége további részében, de helyenként időszakosan gomolyfelhők is megjelenhetnek az égen. Csapadék nem valószínű.

Szombaton az északnyugati szél lesz élénk, majd éjszakára átmenetileg mérséklődik a légmozgás. Vasárnap napközben a már délnyugatira, nyugatira forduló szelet kísérhetik élénk, helyenként erős lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 14 fok között várható, a hidegre hajlamos helyeken mérhetjük az alacsonyabb értékeket, a legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 25 és 31 fok között alakul.

 

(MTI)

Fotó: Nagy Jácint

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Parkoló autónak ütközött, ami kidöntött egy 20 kilovoltos vezetéket is tartó villanyoszlopot
A baleset Kenyeriben történt péntek reggel, az azt okozó Opelen nem volt érvényes kötelező felelősségbiztosítás, ráadásul a kocsi fiatal sofőrje, megpróbálta másra hárítani a felelősséget.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Diploma-kiállítás: létkérdések és válaszok (képgalériával)
Diploma-kiállítás nyílt pénteken az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék (VMT) képi ábrázolás szakos hallgatóinak mestermunkáiból az Írokéz Galériában (a Képtár épületében). A diákoknak az elmúlt három évben megszerzett tapasztalataikat is reprezentálják az alkotások.
Öt emberből négy használja az e-receptet
Magyarországon öt emberből négy használja az e-receptet, a páciensek kétharmada pedig kért már online vizsgálati időpontot, beutalót - derült ki a Semmelweis Egyetem (SE) Digitális Egészség kutatócsoportjának legújabb felméréséből.