km/óra
  2021.07.30., péntek  •  Judit, Xénia napja
A veszélyhelyzet miatt nem használják a ravatalozót, az elhunytat az épület előtt ravatalozzák fel

A veszélyhelyzet miatt nem használják a ravatalozót, az elhunytat az épület előtt ravatalozzák fel

A koronavírus-járvány a temetkezések rendjét is megváltoztatta. A gyászolóktól azt kérik, hogy lehetőleg szűk családi körben búcsúzzanak el hozzátartozójuktól, és a szertartáson tartsák a másfél-két méteres távolságot. A veszélyhelyzet miatt nem használják a ravatalozót, az elhunytat az épület előtt, a szabadban ravatalozzák fel. A korlátozások miatt aki teheti, inkább későbbre halasztja a búcsúztatót.

 

Kiskós Ferenc, a Vas Megyei Temetkezési Kft. ügyvezetője elmondta, hogy aki a hamvasztást választja, az meggondolja, hogy most helyezi-e végső nyugalomra az elhunytat. Azt tapasztalja, hogy nem akarják a hamvasztás után azonnal elbúcsúztatni az elhunytat, hanem inkább egy későbbi időpontban, akár hónapok múlva. Sokan csak azután kívánják az elhunytat méltó körülmények között ravatalozóban felravatalozni, a végső nyugalmát így biztosítani, amikor már a vírusjárvány lecseng. 


Mivel jelenleg a boncolások is szünetelnek, a temetési ügyintézés gyorsabbá vált. A személyes kontaktusok minimalizálása érdekében azonban az ügyfélszolgálati irodában és a gondnokságon egyszerre csak egy fő tartózkodhat, az irodában üvegfalat állítottak fel, rendszeresen fertőtlenítenek és a dolgozókat is ellátták a szükséges védőfelszerelésekkel. A temetkezési kft. azt kéri, hogy a sírgondozással, fakivágással kapcsolatos ügyekben lehetőleg elektronikus úton keressék őket.


Szombathelyen még nem temettek koronavírussal fertőzött elhunytat, de az erre vonatkozó eljárásrendet már megkapták az országos tisztifőorvostól. A fokozott biztonsági előírások betartásához szükséges felszerelések a rendelkezésükre állnak.

Savaria Fórum 30. évfolyam 27. szám - 2021.07.16.
Savaria Fórum 30. évfolyam 27. szám - 2021.07.16.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Kisbabájával a kezében kért segítséget a balesetet szenvedett nő Szombathely határában
Csütörtökön történt személyi sérüléses közlekedési baleset Szombathely és Gyöngyösfalu között, a 87-es főúton. Álló Volvóba rohant egy Suzuki, az okozó elvesztette az eszméletét.
Frissen kinevezett óvodavezetőket köszöntött a polgármester
Óvodavezetői kinevezéseikről szóló okiratot adott át irodájában július 28-án dr. Nemény András, Szombathely MJV polgármestere Ganzerné Dávid Gabriellának, Halász Imrénének, Kovács-Fodor Viktóriának, valamint Pajor Andrásnénak, olvasható a város honlapján.
Gyújtsatok ma egy gyertyát Rozikámért! – Egy édesanya kérése
Pontosan egy éve történt az elmúlt évek talán legmegrázóbb közlekedési balesete Vas megyében, idézi fel a 112press.
Továbbra is keresi a rendőrség az andrásfai Bödei Istvánt
A Vasvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 2020 novemberében indított körözési eljárást Bödei István, 64 éves, andrásfai lakos eltűnése miatt, áll a rendőrség közleményében.
Orbán: a negyedik hullám elkezdődött Nyugat-Európában, és Magyarország is része lesz
Az emberek 55 százaléka túl van két oltáson, így ma Európa egyik legbiztonságosabb országa járványügyi szempontból Magyarország. De a negyedik hullám elkezdődött Nyugat-Európában, és Magyarország is része lesz - jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
legfrissebbek
Egy-két napon belül vége a hőhullámnak
Egy-két napon belül vége a hőhullámnak, de a jelenlegi előrejelzések szerint a jövő hét vége felé visszatérhet még a kánikula - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken a Facebook-oldalán.
A delta variáns súlyosabb betegséget okozhat, mint a Covid-19 más változatai
A koronavírus gyorsan terjedő delta variánsa súlyosabb betegségeket okozhat és fertőzőbb, mint a Covid-19 más változatai - áll az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) belső jelentésében, amelyből pénteken a The Washington Post és a The New York Times amerikai napilapok közöltek részleteket.
Szijjártó: ismét lesz magyar űrhajós
Legkésőbb 2025-ben ismét lesz magyar űrhajós - jelentette be a közösségi oldalán pénteken a külgazdasági és külügyminiszter.
Válogatott magasember a Falco legfrissebb igazolása
Golomán György Belgiumból érkezik a háromszoros magyar bajnok szombathelyiekhez.
Kamion szorított le egy traktort a 86-oson, elhajtott a baleset okozója
Körmend irányába tartott a 86-os főúton egy bálákat szállító John Deere traktor. A szerelvényt Egyházasrádóc előtt egy kamion kezdte előzni, de szemből gépkocsi érkezett.