km/óra
  2022.08.15., hétfő  •  Mária napja
A vépiek már az új úton közlekednek az M86-os felé

A vépiek már az új úton közlekednek az M86-os felé

Megújult a Vépet Nemesbőddel összekötő 8445-ös számú út. A csaknem 3 km-es szakaszt a Magyar Falu Programban hozták rendbe mintegy 500 millió forintból. A beruházás javítja a település megközelíthetőségét.

 

Régóta váratott magára a vépi Szent Imre utcától az M86-osig húzódó útszakasz felújítása. A település sikeresen pályázott a Magyar Falu Programban, így tavaly megkezdődhetett a munka. Teljes burkolatcsere történt, rendbe hozták a padkát, új táblákat telepítettek, és felfestették az útburkolati jeleket. A beruházó a Magyar Közút volt, a fejlesztés határidőre elkészült.


Böröcz Miklós, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas Megyei Igazgatóságának igazgatója az SZTV érdeklődésére elmondta, hat méter széles burkolattal épült. Maga a technológia abból állt, hogy a 15-20 cm-es réteget marással eltávolították, és ott helyben remix technológiával, cementtel összekeverve visszaterítették, erre építettek három réteg aszfaltot.


A vépiek ezen az úton közlekednek az M86-os felé. A csomópontépítéskor egy 600 méteres szakasz már elkészült, most a maradék 2,6 km újult meg, aminek a harmada belterületen húzódik, így a településkép is javult. Kovács Péter, Vép polgármestere kiemelte, nagy előny ez az út mellett lévő mezőgazdasági vállalkozások számára, de a bentlakók számára is, hiszen jóval csendesebb, békésebb lett az átközlekedés ezen a szakaszon.


A Magyar Falu Programban 5000 fő alatti lélekszámú települések pályázhatnak. Jövőre közel 300 milliárd forint lesz a keretösszeg.


Ágh Péter országgyűlési képviselő hozzátette, a Magyar Falu Programban a választókerületükben több mint 70 település érintett. Nagy lehetőséget jelent mindez, az elmúlt években több milliárd forint fejlesztési forrás érkezett így a vasi kistelepülésekhez. Ezekre a beruházásokra hazai forrásból kerülhet sor, így péládul út- és járdafelújítás, orvosi rendelő felújítása, közterületi eszközök igénylése történhet meg, és még számos olyan dolog, amire a kistelepüléseknek saját költségvetésükből eddig nem volt forrás.


Vépen jelenleg több mint egymilliárd forint értékű fejlesztés zajlik: bölcsőde épül, és már tervezés alatt van a Szombathelyig vezető kerékpárút is.
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Ennyibe kerülnek idén a jegyek a karneválra
Nem vitte el a részeg lányt a taxis, ököllel esett az autónak a barátnője
Egy szórakozóhelyhez kértek taxit vasárnap hajnalban a szombathelyi Szinyei Merse Pál utcába. A kiérkező autónak egy szinte önkívületi állapotban földön fekvő nőt kellett volna elszállítania.
Embert gázolt a vonat Táplánszentkeresztnél
A Szombathelyről 6:17-kor Zalaszentivánba elindult 9812 sz. személyvonat Hatmajor forgalmi kitérőnél ismeretlen személyt gázolt, közölte a GYSEV.
Vasi győzelem a zöld-fehér rangadón, 14 év után nyert a Haladás hazai környezetben a Győr ellen
A szombathelyiek mérlege így három fordulót követően két győzelem, valamint egy döntetlen.
Hazatérés: Likó Marci újra Szombathelyen zenél
Zaklatott gyerekkorában a zene volt a kapaszkodó. Aztán úgy hozta a sors, hogy ez lett a hivatása. Szövegei őszinték, vibrálóak, tele mélységekkel, magasságokkal... Likó Marcell szorosan kötődik Szombathelyhez, hiszen itt járt főiskolára, és ezek az évek komoly inspirációt jelentettek számára az alkotói pályáján. Zenekara, a Vad Fruttik a Savaria Történelmi Karnevál egyik fő fellépője: augusztus 27-én, szombaton 21.30-tól övék a Fő téri Forum Színpad!