
A vendéglátó technikumban minden az egészséges életmódról szól
Csütörtökön délelőtt a Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum tornateremében relaxációs gyakorlatokat lehetett elsajátítani, a konyhában pedig ötféle vitamindús főzelék elkészítését tanították meg a diákoknak. A héten a fizikai- és a mentális egészség áll a programok középpontjában.
Az iskola zenekara minden szünetben hangszert ragad a héten. Az Egészséghétre saját szerzeménnyel is készültek.
A programsorozat összeállításában segítő- és civil szervezetek, pszichológusok, valamint az Egészségfejlesztési Iroda is közreműködött. Nemcsak előadásokon és foglalkozásokon vehetnek részt a diákok, hanem a tananyagba is beépítették az egészséges életmód témáját.
Sárayné Süle Gabriella, a VMSZC Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum igazgatója elmondta, az osztályfőnöki munkaközösség kérésére szervezték meg a programot, hogy a gyerekeknek legyen lehetőségük egy teljes héten át az egészségre koncentrálni. A munkaközösségek, mindenki egy-egy tagot delegált a szervezőcsapatba, így összeállították az órarendet. Nemcsak a rendhagyó órák vannak meghatározva, hanem minden tananyaghoz kaptak a kollégák egy segítő óratervet, hogy hogyan tudják a tantárgyi anyagokhoz az egészséget hozzákapcsolni.
Az iskolában az egészséghéten kívül is próbálják arra ösztönözni a diákokat, hogy figyeljenek oda a fizikai és a mentális épségükre egyaránt.
Forrás: SZTV
Illusztráció: Pixabay

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.