km/óra
  2022.05.23., hétfő  •  Dezső napja
A végjátékban kerekedett az SZKKA fölé a Budaörs

A végjátékban kerekedett az SZKKA fölé a Budaörs

Az első félidőben öttel is mentek a szombathelyiek, a hajrá azonban ezúttal sem sikerült.

 

Rendkívül fontos mérkőzés várt vasárnap délután az SZKKA együttesére, a szombathelyiek ugyanis a közvetlen rivális Budaörs otthonába látogattak. A vasiak szurkolói ezúttal is kitettek magukért, szép számmal elkísérték csapatukat és végig remek hangulatot teremtettek. 

 

A vezetést a hazaiak szerezték meg, ezt viszont Tomasevic védései és vasi fordítás követte, 2-3-nál már Marosán György lányai vezettek. A vendégek nagyon elkapták a fonalat, védekezésben és támadásban is remek munkát végeztek, így tovább növelték előnyüket, sőt, mi több, állandósulni látszott a 3-4 gólos differencia. Pődör Rebeka szép gólokat szerzett, de a szélső-, illetve a beálló-játéka is nagyon rendben volt a szombathelyieknek, a budaörsi gépezet pedig akadozott. A játékrész hajrára már nem sikerült annyira jól szombathelyi szempontból, 9-14-ről előbb 11-14-re, majd Marosán György időkérését követően 15-16-ra zárkózott a házigazda, ez pedig azt jelentette, hogy az SZKKA előnye egy gólra olvadt, innen várhatták a csapatok a folytatást. 

 

A fordulás után felváltva estek a találatok, a Budaörs nem hagyta magát, 19-18-nál pedig át is vette a vezetést. A szombathelyiekben is volt tartás, mindkét csapat óriásit küzdött, az utolsó tizenöt percre 23-23-mal fordultak a felek. Innentől viszont inkább a hazaiak akarata érvényesült, akik ráadásul az emberelőnyös helyzeteiket is ki tudták használni. A végjátékhoz érkezve egyre inkább ellépett a Budaörs, hat találattal vezetett, innen pedig már nem tudott visszakapaszkodni az SZKKA. Az összecsapás végül 32-28-as végeredménnyel zárult, a szombathelyiek így pont nélkül maradtak. 

 

Liliia Gorilskaék legközelebb november 17-én, szerdán a Vác otthonában lépnek pályára.

 

Fotó: Vágvölgyi Bálint/SZKKA

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
legfrissebbek
Meteorológiai szolgálat: az ország nagyobb részén továbbra sem enyhül az aszály
A csapadék egyenlőtlen eloszlása miatt az országban többfelé száraz a talaj, országos, áztató eső pedig továbbra sem érkezik, így az ország nagyobb részén nem enyhül az aszály - írta hétfői bejegyzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Mintegy kilenc tonna ólomakkumulátort értékesített
A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt egy büntetlen előéletű férfit. A vádlottal szemben 1.911.244 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el.
Első alkalommal rendezett a város Takács József emlékére versenyt
Május 21-én tartották a Takács József Tenisz Emlékversenyt a Késmárk utcai teniszpályán, melyen Szombathely Megyei Jogú Városa képviseletében dr. László Győző, sportért is felelős alpolgármester vett részt és köszöntötte a résztvevőket. A torna első alkalommal, de hagyományteremtő céllal került megrendezésre Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében, olvasható a város honlapján.
Árokba sodródott egy autó Szentgotthárdon
Több helyen nem lesz melegvíz szerdán Szombathelyen
A felhasználói rendszer karbantartása miatt május 25-én, szerdán 8-tól 18 óráig Szombathely egyes részein a használati melegvíz-szolgáltatás szünetelni fog, olvahsató a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. közleményében.