km/óra
  2022.07.01., péntek  •  Tihamér, Annamária napja
A Vas megyei horgász szövetség tulajdonába került a rábasömjéni tó

A Vas megyei horgász szövetség tulajdonába került a rábasömjéni tó

Megvásárolta a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a rábasömjéni tavat.

 

A Sárvártól néhány kilométerre, a 84-es főút mellett található, kristálytiszta vizű tó tulajdonviszonyai sokáig rendezetlenek voltak, felszámolás alatt is állt, végül tavaly visszakerült eredeti tulajdonosához, aki kitisztíttatta a területet, majd eladásra kínálta. Korábban ismeretlenek illegális hulladéklerakónak használták a tóhoz vezető utat, több teherautónyi szemét halmozódott fel. A szövetségnek viszonylag kevés saját tulajdonú tava van, a vásárlás tehát mérföldkőnek számít. Elvégezték a területrendezést, fákat vágtak ki, cserjét irtottak, nádat arattak és égettek, hogy átláthatóbbá váljon a tó környezete. A tervek szerint áprilisban beadnak egy pályázatot is, hogy tovább fejleszthessék a területet: a bevezető utat zúzalékkal újítják fel, akadálymentes horgászhelyet alakítanak ki, 28 fát ültetnek és cserjesort telepítenek. Nagyobb figyelmet fordítanak a halasításra, és rendezvényeket is szerveznek ide.
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
A lakosság többsége bízik a biztosítókban
A lakosság fele havi legfeljebb 10 ezer forintot költ biztosításra.
12 445-en érkeztek Ukrajnából csütörtökön
A beléptetettek közül a rendőrség 309 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.
Ma zárva lesznek az orvosi rendelők és a gyógyszertárak 
A Semmelweis-nap a magyar egészségügy napja, amelyet Semmelweis Ignác orvos, "az anyák megmentője" születésnapján, július 1-jén tartanak.
Gyorsan gyarapodnak a Fővárosi Állatkert kis pusztai macskái
Az Ázsia belső területein őshonos macskafélével 2013-ban kezdtek el foglalkozni a városligeti intézményben, és ez az első alkalom, hogy szaporítani is sikerült őket.A szakemberek először nyolchetes korukban vették kézbe a kicsiket az első vizsgálatok elvégzése, az ivar meghatározása, az azonosító chip elhelyezése és a súlymérés céljából. Most, hat hét elteltével újra egyenként megnézték az állatokat, hogy minden rendben van-e velük.
Gyengült csütörtökön a forint