km/óra
  2022.07.01., péntek  •  Tihamér, Annamária napja
A tavasz jegyében készültek az idei virágkompozíciók

A tavasz jegyében készültek az idei virágkompozíciók

Április 8-án kezdődött a Kisalföldi ASzC Herman Ottó Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban a XXXIII. Savaria Floriadae Fiatal Virágkötők Versenye és IX. Savaria Parcum Fiatal Park- és Kertépítők Versenye. Mindkét megmérettetés EuroSkills 2023 előválogató versenynek számít. Két év kihagyás után nagy lelkesedéssel vágtak bele az ország különböző pontjairól érkezett csapatok a munkába. Az alkotások kötelező témája ezúttal a tavasz. Az eredményhirdetést szombaton tartották.

 

Hodvogner Csaba, a Herman Ottó Technikum intézményvezetője elmondta, összesen 28 versenyző jött el az ország különböző iskoláiból, közöttük voltak virágkötők és parképítők is. A virágkötők esetében a színpompás tavaszt tűzték ki célul, ennek nyomán készültek a virágcsokrok, a különböző virágszőnyegek és a tavaszi asztaldíszek.


Ezzel párhuzamosan zajlott az ifjú parképítők versenye, az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Parcum az iskola udvarán.


Kosztka Ernő, a Magyar Kertépítők Országos Szövetségének az elnöke hozzátette, ez egy nagyon összetett terület, egyszerre több szakmát is átölel, mert a földmunkával kezdenek, alapkitűzéssel, utána alépítményt építenek, majdnem mélyépítők lesznek. Alapokat kell csinálni, majd a vízzel dolgozni, kerti csapot építeni, burkolni, támfalat építeni, egy kis famunka is van benne. A legvégén jön a növénybeültetés és a gyepszőnyeg. 


Április 9-én kiállították a verseny pályaműveit az iskola tornatermében, ahol délelőtt ünnepélyes díjkiosztót rendeztek. Az eseményen részt vett és köszöntőt mondott Németh Ákos tanácsnok is. Minden résztvevő ajándékcsomagot kapott, helyezéstől függetlenül. A verseny lebonyolítását a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, és az EMMI támogatta.

 

 

Fotó: Bonhyádi Zoltán/szombathely.hu

Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
A lakosság többsége bízik a biztosítókban
A lakosság fele havi legfeljebb 10 ezer forintot költ biztosításra.
12 445-en érkeztek Ukrajnából csütörtökön
A beléptetettek közül a rendőrség 309 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.
Ma zárva lesznek az orvosi rendelők és a gyógyszertárak 
A Semmelweis-nap a magyar egészségügy napja, amelyet Semmelweis Ignác orvos, "az anyák megmentője" születésnapján, július 1-jén tartanak.
Gyorsan gyarapodnak a Fővárosi Állatkert kis pusztai macskái
Az Ázsia belső területein őshonos macskafélével 2013-ban kezdtek el foglalkozni a városligeti intézményben, és ez az első alkalom, hogy szaporítani is sikerült őket.A szakemberek először nyolchetes korukban vették kézbe a kicsiket az első vizsgálatok elvégzése, az ivar meghatározása, az azonosító chip elhelyezése és a súlymérés céljából. Most, hat hét elteltével újra egyenként megnézték az állatokat, hogy minden rendben van-e velük.
Gyengült csütörtökön a forint