km/óra
  2024.07.13., szombat  •  Jenő napja
A tánc világnapján az online tereket töltik meg tánccal és zenével

A tánc világnapján az online tereket töltik meg tánccal és zenével

Az Agora Szombathelyi Kulturális Központ és a városban működő szépszámú táncművészeti egyesület, együttes közös vállalása és összefogása keltette életre a rendezvényt, amit már 2003 óta ünneplünk. A város hagyományát a rendkívüli helyzetben is folytatták, ám idén a tánc világnapja alkalmából online tereinket töltjük meg tánccal és zenével.

 

20 egyesület több mint 3 héten keresztül oktatóvideók által mutatkozott meg az Agora Facebook-oldalán, melyek által a különböző műfajokat otthon is bárki kipróbálhatta. Ezekből aztán a tánc világnapjára egy hatalmas videó állt össze, amely megmutatja Szombathely táncos sokszínűségét. Továbbá azt, hogy Szombathely tényleg a tánc fővárosa.


Rengeteg műfaj kapott teret: néptánc, hip-hop, modern tánc, versenytánc, rock n roll, country, kortárs, salsa, zumba, argentin tangó, hastánc, balett. A videóban 120 táncos szülőkkel, nagyszülőkkel, testvérekkel, kutyával, cicával szerepel a konyhában, a kertben, a garázs előtt, a hálóban, a nappaliban, a teraszon – minden otthon szóba jöhető, táncra alkalmas térben. 


Várnak mindenkit szeretettel ma délután 16 órakor a tánc világnapján! Helyszín: https://www.facebook.com/agora.savaria/
 

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
A Körösladányi MEDOSZ Sportkörben lett többségi tulajdonos az Illés Akadémia
Aki eddig tudta követni, hogy mi történt a Haladással, annak egy újabb fejtörő: a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján - ahogyan leváltották a település fideszes vezetését - az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.