km/óra
  2023.09.21., csütörtök  •  Máté, Mirella napja
A szombathelyi Kalmár Alíz megvédte bajnoki címét 100 méteres mellúszásban

A szombathelyi Kalmár Alíz megvédte bajnoki címét 100 méteres mellúszásban

Kaposváron rendezik meg szerdától szombatig a 125. Úszó Országos Bajnokságot a Csik Ferenc Versenyuszodában. A bajnokságon Kalmár Alíz 100 méteres mellúszásban duplázott és megvédte bajnoki címét, olvasható a Szombathelyi Sportközpont Facebook-oldalán.

 

Az országos bajnokságon olyan neves magyar úszók indulnak, mint Milák Kristóf, Jakabos Zsuzsanna és Kapás Boglárka. A Szombathelyi Sportközpont úszói is megmérettették magukat a versenyen. 


Mint írják, Kalmár Alíz óriási csatában, új egyéni csúccsal 1.08.61-el megvédte országos bajnoki címét a 100 méteres mellúszásban. 


Kalmár Laura a 6. helyen végzett a “B” döntőben.


6 új egyéni csúcs, egy "A" és egy "B" döntő volt az első nap mérlege. Kalmár Laura 200 vegyesen javított újabb 2 mp-et és érte el a “B” döntőt érő 11. helyezést. Bozsodi Máté annak ellenére, hogy a múlt héten edzéseket kellett kihagynia betegség miatt, mindkét számában (200 vegyes és 50 hát) javítani tudott eddigi legjobbján. Szintén nagy egyéni csúcsot úszott 200 vegyesen Pozsonyi Koppány. A 6. egyéni legjobb idő Davanzo Nicol 100 gyorsa 1.00.57. 

 

 

Fotó: A győztes Kalmár Alíz a 100 méteres női mellúszás döntője után a 125. Úszó Országos Bajnokságon Kaposváron 2023. április 19-én. MTI/Derencsényi István
 

kapcsolódó cikkek
Óriási siker: a szombathelyi Kalmár Aliz felnőtt országos bajnok lett 100 méteres mellúszásban
Óriási siker: a szombathelyi Kalmár Aliz felnőtt országos bajnok lett 100 méteres mellúszásban
A 19 esztendős vasi kiválóság többek között a világkupa-győztes, olimpikon Békési Esztert is maga mögé utasította.
címkék
kapcsolódó cikkek
Óriási siker: a szombathelyi Kalmár Aliz felnőtt országos bajnok lett 100 méteres mellúszásban
Óriási siker: a szombathelyi Kalmár Aliz felnőtt országos bajnok lett 100 méteres mellúszásban
A 19 esztendős vasi kiválóság többek között a világkupa-győztes, olimpikon Békési Esztert is maga mögé utasította.
Savaria Fórum 32. évfolyam 32. szám - 2023.09.15.
Savaria Fórum 32. évfolyam 32. szám - 2023.09.15.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Így juthat el hétfőtől InterCityvel Budapestre
A MÁV közzétette a Biatorbágy-Szárliget vasúti fővonal felújítása miatt hétfőtől (09.18.) október 26-ig érvényes vágányzári menetrendet. Spoiler: vonat, busz Kelenföldig. Ez a három hónaposra tervezett vágányzár első üteme.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Zsoldos Báró Zoltán: Én zenéből vagyok
Ha Szombathely és blues, akkor Zsoldos Zoltán, közismert (a fehér garbóról ráragadt) nevén: Báró. Ha Báró, akkor egy zseniális zenész szinte transzállapotban a színpadon, lázba hozva közönségét. Papíron nyugdíjas hegedű- és gitártanár, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar, a Capella Savaria egykori tagja. Most, 75. születésnapjára Bartók termi koncerttel készül barátaival. Az egykori Kőszegi utcai srácot otthonában, a Kőszegi-hegység lábánál látogattuk meg.
Vármegyei I. osztály: gólgazdag mérkőzésen nyerte a dobogósok csatáját Vasváron a Haladás, a Szarvaskend és a Rábapaty is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Szentgotthárd egyaránt egygólos hazai sikernek örülhetett a pontvadászat 5. fordulójában.
Ma indul a városi nagytakarítás!
Még 2020 júniusában fogadta el egyhangúlag Szombathely MJV képviselő-testülete a "Vigyázzunk együtt Szombathelyre!" szemléletformáló programot, mely 2023-ban is folytatódik. Szombathely MJV Önkormányzatának szervezésében a tavalyi év sikeres lebonyolításának folytatásaként idén ismét városi nagytakarítást tartanak a Vigyázzunk együtt Szombathelyre! program keretein belül.
legfrissebbek
Harmadszor mérhették össze tudásukat a gyerekek a Városi Diák- és Szabadidősport Napon
Harmadszor rendezték meg a Városi Diák- és Szabadidősport Napot a Fő téren. Futóversenyen mérhették össze gyorsaságukat, ügyességüket az óvodások, általános- és középiskolások, valamint a Szombathelyi Sportiskola jóvoltából különböző sportágakkal is megismerkedhettek testközelből.
56. alkalommal rendezik meg hétvégén a Savaria Nemzetközi Táncversenyt
A Savaria Nemzetközi Táncverseny kezdete 1966-ra nyúlik vissza, mely a világjárvány éveitől eltekintve folyamatosan, immár 56. alkalommal kerül megrendezésre az AGORA Művelődési és Sportházban. A verseny nemcsak az európai, hanem a világ minden táján ismert és elismert táncesemény, amely méltó rangot vívott ki magának a Nemzetközi TáncSport Szövetség és a táncsport szakemberei és táncosai körében is.
Az élelmiszer-mentési akció több száz családnak nyújt segítséget Szombathelyen
A Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek és partnereinek köszönhetően évről évre egyre többen jutnak hozzá a kereskedelmi szektorban feleslegessé vált ételekhez. Városunkban több segélyszervezet is együttműködik az élelmiszerbankkal. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász munkatársai a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálatnál, a Hársfa Háznál és a Szikla Szociális Központban több száz családnak nyújtanak segítséget - heti rendszerességgel.
Közel 300 millió forintból korszerűsödött a Markusovszky kórházban a járóbeteg-ellátás
291,37 millió forint összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatásnak köszönhetően korszerű, orvostechnikai műszerek beszerzése történt meg a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban, melyek eredményeként tovább emelkedik a járóbeteg-ellátás színvonala, olvasható a lapunkhoz is eljuttatott sajtóközleményben.
Bemutatták dr. Czetter Ibolya könyvét