km/óra
  2023.12.03., vasárnap  •  Ferenc napja
Vackor karácsonya
Újévi Operettgála
A szombathelyi háziorvosok újra kérik, hogy megnyithassanak az önkormányzati oltópontok

A szombathelyi háziorvosok újra kérik, hogy megnyithassanak az önkormányzati oltópontok

Háziorvosaink újra kérték, hogy nyissuk meg az önkormányzati oltópontokat, a megkeresést továbbítottuk Harangozó Bertalan kormánymegbízottnak, mondja dr. László Győző alpolgármester a város hivatalos közösségi oldalára feltöltött videóban.

 

Az alpolgármester a videóban visszautalt arra, hogy az önkormányzat a háziorvosok megkeresése alapján oltópontokat létesített azért, hogy minden szombathelyi, minél gyorsabban és biztonságosabban megkaphassa a védőoltást. Ezek azonban nem kezdhették meg a működésüket, a hivatalos indoklás szerint azért, mert még nem tartunk a tömeges oltások idejénél. Most azonban erre is sor került. A háziorvosok újfent kérték, hogy nyissák meg az oltópontokat. A város vezetése ezt a kérést továbbította Harangozó Bertalannak, a Vas Megyei Védelmi Bizottság és egyben az oltási munkacsoport megyei vezetőjének. 


„Úgy gondolom, nem lehet politikai kérdés az, hogy az oltásra várók a vakcinát minél gyorsabban és biztonságos körülmények között kaphassák meg. Ezért is kérjük újfent, hogy nyithassanak meg az oltópontok” – tette hozzá az alpolgármester. 

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
tematikus oldalak