km/óra
  2022.08.13., szombat  •  Ipoly napja
A szombathelyi családi ház alagsorában termesztette a kendert

A szombathelyi családi ház alagsorában termesztette a kendert

A Vas Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a letartóztatásban lévő férfival szemben, aki a vád szerint a 2021. év elejétől a szombathelyi családi házának alagsorában termesztett 123 tő kender (kannabisz) növényt azért, hogy a kábítószerrel kereskedjen, közölte a Vas Megyei Főügyészség.

 

Ezt meghaladóan a vádlott az általa pontosan meg nem állapítható időben termesztett kender növényről leszüretelt és készletezett marihuánát kábítószer-kereskedelem céljából.


A lefoglalt 123 tő kannabisz növény száma, valamint a bennük és a marihuánában lévő kábítószer mennyisége meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát.


A Vas Megyei Főügyészség a vádlottal szemben fegyházbüntetés, pénzbüntetés és közügyek gyakorlásától eltiltás kiszabását, illetve a lefoglalt kannabisz növények és marihuána, valamint a bűncselekmény elkövetéséhez használt eszközök elkobzását indítványozta. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Törvényszék fog dönteni.


A vádlott terhére rótt bűncselekmény akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Megerősítik Toronyban a lignitbányászatot tiltó helyi rendeletet
Nincs folyamatban bányászati koncessziós pályázat, ami érintené Torony község körzetét - ezt a választ adta a Technológiai és Ipari Minisztérium Balassa Péter országgyűlési képviselő kérdésére, kell-e attól tartani, hogy lignitbánya nyílik Vas megyében. A toronyiak szerint azonban ez semmire sem biztosíték. A következő testületi ülésen megerősítik a bányászatot tiltó helyi rendeletet.
Olaszországban a nyári szezon csúcsnapjait élik a mostani hétvégén
Alig maradt üres szoba a szállodákban és bérelhető napernyő a strandokon Olaszországban az augusztus 15-i Nagyboldogasszony ünnepe előtti hétvégén, amely a pandémia előtti idegenforgalmi adatokat idézi a CNA kereskedelmi szövetség adatai szerint.
Kiadták a figyelmeztetést: zápor, zivatar, jégeső is lehet
Szombaton Magyarország egész területén elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Szünetel hétfőn a melegvíz-szolgáltatás a Váci Mihály utcában és környékén
Bécsben spórolnak a díszkivilágítással karácsonykor
Az energiatakarékosság érdekében Bécsben a Ring az idei karácsonyi szezonban sötétben marad. A város és a kereskedelmi kamara is egyetértett ebben. Emellett a Rathausplatzon is korlátozásokat terveznek az ünnepi vásárkor. A spórolás, önkéntes alapon a kirakatok kivilágítását is érintheti, olvasható az orf.at-n.