km/óra
  2022.08.17., szerda  •  Jácint napja
A stadionban a végzősöknek szólt a taps

A stadionban a végzősöknek szólt a taps

Szokatlan időpontban és szokatlan helyszínen, a Haladás Stadionban tartotta tanévzáróját és egyben az összevont ballagást is a Bolyai Általános Iskola és Gimnázium. Június 15-én kitört a vakáció, befejeződött a tanév, amely a járványhelyzet miatt sok kihívás elé állította a diákokat, szüleiket és a pedagógusokat is.

 

Zsúfolt volt a lelátó a Haladás sportkomplexumban. Zászlók helyett virágcsokrokkal érkeztek a vendégek, akik ezen a napon nem focicsapatoknak szurkoltak, hanem az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 128 végzős diákját búcsúztatták. A program az intézményben a névadó szobrának koszorúzásával indult, onnan sétáltak át a 8. és a 12. osztályosok át a stadionba, amit iskolatársaik és a családtagok kivetítőkön követhettek.
Hatalmas taps fogadta a pályára lépőket. 


A himnusz az iskolából az élet pályájára lépők tiszteletére szólt. Papp Tibor igazgató felidézte a tanév eredményeit és a végzős osztályok személyes emlékeit is. A járvány új helyzet elé állította a diákokat, szülőket és a pedagógusokat egyaránt.


 „Az elmúlt 5 hétben mindenki visszajött az iskolába, május 10-től, nagyon kellett, a gyerekek nagyon várták a barátaikat, osztálytársaikat, így azért jobb érzéssel zárhatjuk le ezt a 2020-21-es tanévet” – tette hozzá.


Május eleje helyett most egyben tartották a végzősök ballagását és a tanévzárót. Az iskola udvarán csak létszámkorlátozással fértek volna el, a stadionban viszont erre nem volt szükség, így közel 2,5 ezren vettek részt az ünnepségen.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112press

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Elszenvedte első vereségét a szezonban a Haladás, hajrában szerzett góllal nyert a Szeged Szombathelyen
A mérkőzést a korábban a zöld-fehéreknél is megforduló Gajdos Zsolt döntötte el a 84. percben.
Megyei II. osztály, északi csoport: több csapatnál is kiszakadt a gólzsák az első fordulóban
A Bozsok kilenc, az Uraiújfalu fél tucat találatig jutott, a Lukácsháza és a Sé is ötször vette be ellenfele kapuját. Idegenben nyert az Alsóújlak, valamint az Újperint, a Spari pedig 1-1-es döntetlent játszott a Gércével.
Megújul a 11-es Huszár úti streetball pálya
Több mint húszmillió forintból újul meg a streetball pálya a 11-es Huszár úti tömbbelsőben. A beruházás uniós pályázatból és a szombathelyi önkormányzat támogatásával jöhet létre. Erről tartott sajtótájékoztatót Bokányi Adrienn tanácsnok, a körzet önkormányzati képviselője.
A generátor szíjának elszakadása vezetett egy felsőjánosfai gépjárműtűzhöz
A tűzesethez a körmendi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik elvégezték a jármű áramtalanítását, írja a vasi katasztrófavédelem honlapja.
Kiszáradnak a fák, miért nem locsolják többet?
A Szompark hivatalos Facebook-oldalán jelentette meg az alábbi közleményt.