km/óra
  2020.11.28., szombat  •  Stefánia napja
A Savaria Fórum egyoldalúan bemutatja: Lendvai Ferenc a Fogadóórában

A Savaria Fórum egyoldalúan bemutatja: Lendvai Ferenc a Fogadóórában

Sorozatunkban a város képviselőivel készült interjúból idézünk, ami a Szombathelyi Televízió új műsorában, a Fogadóórában volt látható. Lendvai Ferenc, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője, városi tanácsnok az elmúlt évek városi munkájáról és a jövőbeli terveiről beszélt.

„Az az igazság, hogy engem mindig is érdekelt a világ- és a helyi politika is. Szerettem volna tenni a közért, ezért is választottam ezt a hivatást. Húsz évvel ezelőtt még más gondolatokkal, 55 évesen pedig már kicsit megkomolyodva, megfontoltabban teszem a dolgomat” – idézte fel politikai szerepvállalásának kezdetét Lendvai Ferenc, a Fogadóóra című műsorban. A frakcióvezető elmondta: az elmúlt 9 évben sok mindent tapasztalt, az első ciklusban még képviselőként, majd utána a városvezetésben dolgozott. „Fajsúlyosabb feladatokkal vehettem részt a város irányításában, tanácsnokként. Amiket polgármester úr rám szabott, az az informatika, testvérvárosi kapcsolatok, a Nemzetközi Diákjátékok felügyelete és a kábítószer-ellenes fórum vezetése. Elég sokrétű a feladatom, emellett még én vezetem a gazdasági- és városstratégiai bizottságot is” – számolt be munkájáról Lendvai Ferenc.

 

Szakmai kérdések a bizottságban 

 

„Öt évvel ezelőtt, amikor megkaptam a legkomolyabb bizottságot, akkor is ugyan azokat tartottam szem előtt, mint előtte négy évvel. Bármelyik képviselőtársamat megkérdezi, legyen az ellenzéki vagy kormánypárti, akkor el fogják mondani, hogy az általam vezetett gazdasági- és városstratégiai bizottság szakmai szervezet. Nem politikai kérdéseket boncolgattunk, hanem szakmai kérdéseket” - mondta a Szombathelyi Televízió műsorában a városi tanácsnok, majd aláhúzta: az általa vezetett bizottság 19 tagból áll, de emellett külsős szakemberek, szakértők is segítik a munkát. „Számos esetben született egyhangú igen szavazás a bizottsági üléseken. Elmondták természetesen a véleményüket az ellenzéki képviselők is, de itt mindenki dolgozni akart” - említette Lendvai Ferenc.


Ott segíteni, ahol kell

 

„Mivel nem volt választókörzetem ebben a ciklusban, ezért az egész városra, összességében szerettem volna rálátni. Több lehetőségem is volt erre bizottsági elnökként. A képviselői keretem felhasználásán is látszik, hogy nem egy adott körzet képviselője voltam, hanem próbáltam ott segíteni, ahol kell és tudok. A legelején a Szalézi templomnak segítettem kétszer, a legutolsó képviselői keretemet például a Mesevár Óvoda karbantartására szántam, ez 2 millió 800 ezer forint volt” – számolt be a Fogadóóra című műsorban a tanácsnok, majd megemlítette: nagy büszkesége a Szent II. János Pál pápa szobor, amit ugyancsak a képviselői keretéből támogatott.


Parkoló épülhet a Patak utcában

 

„Miután nyilvános lett, hogy melyik körzetben fogok képviselőjelölt lenni, így annak a környéknek a problémáit szem előtt tartva döntöttem a következő képviselői keretem felhasználásáról. Két és fél millió forinttal fogom elindítani a Patak utcai parkoló megtervezését. A Szabolcs Zoltán utca egyik oldalán ugye négyemeletesek vannak, a másik oldalán a Gyöngyös patak helyezkedik el. Nehéz a parkolás a szűk utcában, így találtuk meg az erre merőleges Patak utcát, ahol parkolót lehetne kialakítani. Úgy gondolom, hogyha a tervek elkészülnek, akkor az építkezést már tavasszal el lehet kezdeni, így jövő nyár végére már birtokba is vehetik a parkolót az ott lakók és az autósok” – mondta Lendvai Ferenc, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője, városi tanácsnok a Szombathelyi Televízió Fogadóóra című műsorában. 


Műsorvezető: Csonka Attila
Lejegyezte: Kéner Balázs


Az írás a Savaria Fórum augusztus 24-ei számában megjelent cikk online változata.


 

  

Savaria Fórum 29. évfolyam 43. szám - 2020.11.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Telefonos info-vonalat indít a Markusovszky kórház a betegek hozzátartozóinak
Kurz: Ausztria a nyugati tartományokban kezdi a tömeges tesztelést
Sebastian Kurz osztrák kancellár bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt meghirdetett tömeges tesztelést a nyugati tartományokban, Vorarlbergben, Tirolban és Salzburgban kezdik meg december elején.
A Markusovszky kórház proszektúrája betelt, külső telephelyek bevonásával oldják meg a halottak tárolását
A nyugat.hu számolt be egy olvasójuk levele nyomán arról, hogy megtelt a szombathelyi Markusovszky kórház proszektúrája. Kérdéseiket elküldték a kórháznak, ma a 24.hu-nak elismerték, hogy valóban így van.
Új helyére került a város adventi koszorúja
Ausztriában a tömeges tesztelés december 5-én kezdődik
Elkészültek a koronavírus-tömegteszt tervek Ausztriában. December elején a tanárok, majd a rendőrök tesztelését végzik el, ezt követi önkéntes alapon a lakosság tesztelése. A tesztek mindenki számára ingyenesen elérhetőek lesznek, olvasható az orf.at-n.
legfrissebbek
Északkeleten több mint 5 centiméternyi hó is hullhat
Felragyogott a téren advent fénye
Már ég a Berzsenyi téren található adventi koszorú első gyertyája. A koronavírus-járvány miatt szűk körben, meghitt ünnepségen gyújtotta meg dr. Nemény András polgármester a gyertyát, mely a növekvő fényt szimbolizálja.
Kásler: az egészségügy bírni fogja a rá nehezedő történelmi nyomást
A magyar egészségügy bírni fogja a rá nehezedő történelmi nyomást, a politikai hangulatkeltések ellenére most a szakembereink elhivatottsága és teljesítménye a záloga a sikeres járványkezelésnek - írta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szombaton a Facebook-oldalán.
Zúzmara, napfény, kék égbolt: lélegzetelállító fotók készültek a Kendig-csúcson
Zúzmarába öltözött a táj a Kőszeg-hegységben, a Kendig-csúcson, írja a Kőszegi Időjárás Előrejelzés Facebbok-oldal, amelyre egy káprázatos képsorozat is felkerült.
Szlávik: a lehető leggyorsabban kell beoltani a lakosságot
A koronavírus elleni vakcinák megjelenése után a lehető leggyorsabban kell beoltani a lakosságot, amihez célszerű oltópontokat felállítani - mondta a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa szombaton, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.