km/óra
  2024.06.14., péntek  •  Vazul napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
A portékák mögött az ember – a Csoki-, gasztro- és kézműves napokra látogatók nemes ügyeket is támogattak

A portékák mögött az ember – a Csoki-, gasztro- és kézműves napokra látogatók nemes ügyeket is támogattak

Erdélyi Rolikát, a Hátrányos Helyzetű Sportolókért Alapítványt és a Mák Dóri – DKM Alapítványt is támogatták azok, akik betértek a hétvégén a csoki-, gasztro- és kézműves vásárba. A Haladás Sportcsarnok VIP-termében 41 standon kínáltak kézműves termékeket  az alkotók az advent, a karácsony ihletésében.

Csodás mikulásvirágok fogadták a betérőt a Haladás Sportkomplexum VIP-termébe lépve a hétvégi csoki-, gasztro- és kézműves napokon. Szombaton és vasárnap egyedi termékek, adventi koszorúk, csokoládék, karácsonyi díszek, ajándékok, ékszerek, szappanok, festmények, könyvjelzők, dekupázsok, lekvárok, szörpök, kerámiák várták a vásárolni vágyókat és a nézelődőket, akarva-akaratlanul a karácsonyra, az adventi várakozásra hangolva az embereket. A  41 stand mindegyikénél  egyedi és gyönyörű ajándékot találhattunk szeretteinknek, kollégáinknak vagy éppen a szomszéd néninek,bácsinak, aki egyedül lesz karácsonykor – ezt üzente a vásárra hangoló Facebook-poszt, s elmondhatjuk, be is tartotta ígéretét.

Az asztalok mögött maguk a gyártók, művészek, alkotók – kik a megyéből és a megyén túlról is érkeztek – várták az érdeklődőket, így megismerhettük a portékák mögött az embert, a történetét, ami igazán értékessé tette azt, amit kínáltak. A homoktövis-termékeket áruló hölgy például betegségből gyógyult ki a növény segítségével, és ebből az indítattásból kezdte immár saját maga alkotta finomságokkal népszerűsíteni azt, a tengervízárus Spanyolországban élt évekig, ott tanulta ki a mélytengervizes termékek elkészítését, s hozta Magyarországra őket, gyógyító hatásukat népszerűsítve. 

A Choco Mák & Design Shop hagyományosan évek óta rendez tavasszal és télen vásárt, a csokoládé-árusítás később egészítette ki a kézműves termékek vásárát. Mák Dóri, a program szervezője elmondta, szerencsére nem érződött a gazdasági válság az idei érdeklődésen, megint sok vendég volt, szerinte egyszerűen azért, mert az emberek tisztelik a kézműves alkotásokat: elkészítőjük a saját kezével alkotja meg a míves termékeket. Bizalmi kérdés is a vásárlás, mondja Dóri, valakitől a saját termékét vásárolni meg, amiben benne van a szeretete, olyan emberközeli élményt nyújt, amit egy gépsoron legyártott áru megvétele során nem élünk át.

A szervezés megkönnyítéséért egy zárt Facebook-csoportot működtet Dóri az árusok közösségének, itt lehetett jelentkezni a téli vásárra is – ahová egyébként idén már túljelentkezés volt. Sok a visszatérő résztvevő, de mindig vannak új színfoltjai is a vásároknak. Mák Dóri nemcsak, mint szervező, de mint a Choco Mák kézműves csokoládé megalkotója is jelen volt az eseményen, fia pedig az ő nevéhez fűződő Böbi'zzz & Mák gofrikat hozta el. Dóri mindig kísérletezik a csokoládéval: az idei karácsonyi újítás kínálatában a passiógyümölcsös bonbon, melyben a fekete tea és a fahéj, valamint a lime-os Tátratea ízei alkotnak mennyei harmóniát, mindez étcsokoládé burokkal megkoronázva. A narancsos-fahéjas-tátrateás csokoládé is újdonság: a kézműves, jó alapanyagokból készült csokoládé nem olcsó, de aki próbálta már, tudja, hogy egy kevés is élvezetet okoz, és olyan intenzív ízeket ad, amit nem érdemes kihagyni. 

Mák Dórinak ez a kezdeményezése sem nélkülözte – akárcsak a Divatbemutató Kicsit Másképp – a jótékonyságot: a vásár belépőjének megvételével – mely egy karácsonyi fotó elkészítését is tartalmazta – nemes ügyeket támogattak a vendégek: Erdélyi Rolikát a kezeléseiben, a Hátrányos Helyzetű Sportolókért Alapítványt a versenyzők nevezésében és utaztatásában, illetve a Mák Dóri–DKM Alapítványt az integrált játszótér építésében. Mák Dóri a vásár végeztével már az új tervein dolgozik: jövő ősszel megint lesz Divatbemutató Kicsit Másképp és tavasszal vásár is, melyekre szintén várja a vendégeket, akik új élményekkel és a segítés örömével gazdagodhatnak.

TP

Fotó: Nagy Jácint    
 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Szombathelyen és a megyében is küzdenek az árral
Az éjszakai esőzések után ismét áradnak, kilépnek medrükből a folyók és a patakok a megyében, Szombathelyen is védekezni kell a víz ellen. A Rábán és a Pinkán is harmadfokú készültség van, más megyékből vezényeltek át szakembereket, a Rába-völgyben további áradásokra kell számítani.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.