km/óra
  2022.08.15., hétfő  •  Mária napja
A nyár a fő szezon, folyamatosan dolgoznak a parkfenntartó munkatársai

A nyár a fő szezon, folyamatosan dolgoznak a parkfenntartó munkatársai

Folyamatosan dolgoznak a parkfenntartó munkatársai. A nyár a fő szezon, ilyenkor legtöbb a munka. Teljes üzemben folyik a cserjemetszés és sövénynyírás, egyszerre két helyszínen dolgoznak. A másik legfontosabb tevékenységük most a fűnyírás, ezt városszerte öt brigád végzi folyamatosan. Elsősorban a lakótelepeken és a belvárosban, de a peremkerületekben is állandó a munka. A virágágyások gondozása ugyancsak aktuális feladat.

 

Kiss Dávid, a SZOMPARK ügyvezetője az SZTV érdeklődésére elmondta, hogy a város teljes területén az egynyári és évelő virágágyásoknak a gondozása, gyommentesítése, éjjel és délutáni locsolása folyik folyamatosan. Alkalmanként előfordul, hogy az elszáradt fák kivágása is ilyenkor valósul meg.


Egész évben karbantartják a játszótereket, négy fő csak ezzel foglalkozik most a parkfenntartónál. A rongálások miatti kisebb javítások, a homokozók frissítése, padok festése folyamatosan zajlik. Ugyancsak állandó feladatot jelent a szökőkutak tisztán tartása, a vízgépészeti berendezések ellenőrzése. A permetezés az időjárástól és a kártevők mennyiségétől függően folytatódik majd a városban. A SZOMPARK idén 90 millió forinttal több pénzből gazdálkodhat, ennek köszönhetően a gépparkot és a dolgozói létszámot is bővíteni tudták.

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Ennyibe kerülnek idén a jegyek a karneválra
Nem vitte el a részeg lányt a taxis, ököllel esett az autónak a barátnője
Egy szórakozóhelyhez kértek taxit vasárnap hajnalban a szombathelyi Szinyei Merse Pál utcába. A kiérkező autónak egy szinte önkívületi állapotban földön fekvő nőt kellett volna elszállítania.
Embert gázolt a vonat Táplánszentkeresztnél
A Szombathelyről 6:17-kor Zalaszentivánba elindult 9812 sz. személyvonat Hatmajor forgalmi kitérőnél ismeretlen személyt gázolt, közölte a GYSEV.
Vasi győzelem a zöld-fehér rangadón, 14 év után nyert a Haladás hazai környezetben a Győr ellen
A szombathelyiek mérlege így három fordulót követően két győzelem, valamint egy döntetlen.
Hazatérés: Likó Marci újra Szombathelyen zenél
Zaklatott gyerekkorában a zene volt a kapaszkodó. Aztán úgy hozta a sors, hogy ez lett a hivatása. Szövegei őszinték, vibrálóak, tele mélységekkel, magasságokkal... Likó Marcell szorosan kötődik Szombathelyhez, hiszen itt járt főiskolára, és ezek az évek komoly inspirációt jelentettek számára az alkotói pályáján. Zenekara, a Vad Fruttik a Savaria Történelmi Karnevál egyik fő fellépője: augusztus 27-én, szombaton 21.30-tól övék a Fő téri Forum Színpad!