km/óra
  2022.01.24., hétfő  •  Timót napja
A lelki egészség megőrzése a kulcsa mindennek

A lelki egészség megőrzése a kulcsa mindennek

A lelki egészség megőrzése, visszaszerzése volt a célja az Egészségfejlesztési Iroda legutóbbi rendezvényének. Az egészségtudatos életre való tanítás jegyében előadásokra, ételkóstolókra és filmvetítésre is sor került.

A lelki egészség megőrzésének fontosságára hívta fel a figyelmet a Szombathelyi Egészségügyi és Kulturális GESZ, valamint az Egészségfejlesztési Iroda, amely ingyenes egészségnapot hirdetett. A program rengeteg érdeklődőt vonzott. 


László Győző alpolgármester elmondta, hogy külön öröm számára, hogy ilyen gyorsan betelt a regisztráció, ez is bizonyítja, hogy ezekre a jellegű összejövetelekre szükség van.
Minden korosztálynak szólt a rendezvény, így a helyi civil és segítő szervezetek bemutatkozása mellett előadásokat hallgathattak az érdeklődők, és filmet is nézhettek.


Szákovics-Varga Ildikó, az Egészségfejlesztési Iroda vezetője hangsúlyozta, hogy az egészségtudatosságot próbálják növelni, illetve az egészségtudatosságra szeretnék tanítani az embereket, ezért kínálak térítésmentesen programokat. Így megízlelhetik akár a lelki egészség, akár az általános életmód témájú programokat.


Előadást tartott a népszerű blogger, Domján Mihály, aki az önbizalom növeléséhez adott javaslatokat. Ugyanakkor kitért arra is, hogy lelki nyugalmunk megőrzése érdekében bizonyos esetekben hogyan kell nemet mondani. A tanácsadó, szakpszichológus úgy véli, hogy önbizalom nélkül a legtöbb élethelyzetünkben nem tudunk helyt állni. A munkában látja legtöbbször, hogy az emberek elfelejtik a nehézségek és a stressz közepette, hogy sok tapasztalattal bírnak, és mennyi mindent letettek az asztalra.


Az Egészségfejlesztési Iroda legközelebb szombaton várja az érdeklődőket a Brenner iskola sportcsarnokába, a Család-Expóra.
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 2. szám - 2022.01.22.
Savaria Fórum 31. évfolyam 2. szám - 2022.01.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Koronavírus: duplájára hízott a leggazdagabbak vagyona
A világ tíz leggazdagabb embere köszöni szépen, a pandémia alatt megduplázta vagyonát – írja a Guardian.
ENSZ: évek alatt gyógyulhat meg a munkaerőpiac
A koronavírus-válság továbbra is világszerte súlyos hatással van a munkahelyekre – közölte az ENSZ, arra figyelmeztetve, hogy évekig tarthat, amíg a munkaerőpiac újra eléri a járvány előtti szintet.
Alma és szalma – a szerbek karácsonya 
Milos Konakov már több éve a szombathelyi kosárlabda meghatározó alakja, az idei szezontól pedig immáron vezetőedzőként irányítja a Falcót. A szerbiai születésű szakember is felelevenítette, hogy miként szokták tölteni az ünnepeket és milyen hagyományok kapcsolódnak a karácsonyhoz déli szomszédainknál.
Mentőhelikopter érkezett a 84-es főúton történt balesethez
Lövöldözés a magyar-osztrák határon (frissítve)
Súlyos incidens történt a magyar határon: hétfőn egy furgon áttört egy ellenőrzőponton a burgenlandi Eberau (Monyorókerék) határátkelőnél. A járművet a katonák meg tudták állítani, az emberkereskedő viszont elmenekült, s menekülés közben azonnal tüzet nyitott a katonákra, olvasható a krone.at-n.
legfrissebbek
Futsal: vereséget szenvedett a Berettyóújfalutól a Haladás
A szombathelyiek hiába küzdöttek, a vendégek a hajrában eldöntötték a három pont sorsát.
Vizsgálóbizottságról döntött az izraeli kormány a korrupt tengeralattjáró-beszerzések felderítésére
A létrehozandó bizottság azt vizsgálja meg, miként támogatták 2009 és 2016 között a ThyssenKrupp három tengeralattjárójának a megvételét, miközben a hadvezetés az akkori helyzetben nem akart újabb tengeralattjárókat. 
Ferenc pápa imanapot hirdetett meg a békéért Ukrajnában 
Ferenc pápa hangsúlyozta, hogy aggodalommal követi a növekvő feszültséget, amely "újabb csapást mérhet a békére Ukrajnában, és megkérdőjelezheti a biztonságot az európai kontinensen, még szélesebb következményekkel". 
Kásler: újra kell szervezni a budapesti sürgősségi ellátást a Szent Imre kórházban történt tűzeset miatt
Egy fiatal nő súlyos égési sérülések miatt vesztette életét. Hozzátette: a helyszínre hét mentőegység érkezett, két férfit és egy nőt füstmérgezés gyanújával más kórház toxikológiai osztályára vittek.
Befagyhat a Balaton a jövő heti hidegben
A havas tájakon -15 foknál is csípősebb lehet a hideg.