km/óra
  2022.09.26., hétfő  •  Jusztina napja
A lelki egészség megőrzése a kulcsa mindennek

A lelki egészség megőrzése a kulcsa mindennek

A lelki egészség megőrzése, visszaszerzése volt a célja az Egészségfejlesztési Iroda legutóbbi rendezvényének. Az egészségtudatos életre való tanítás jegyében előadásokra, ételkóstolókra és filmvetítésre is sor került.

A lelki egészség megőrzésének fontosságára hívta fel a figyelmet a Szombathelyi Egészségügyi és Kulturális GESZ, valamint az Egészségfejlesztési Iroda, amely ingyenes egészségnapot hirdetett. A program rengeteg érdeklődőt vonzott. 


László Győző alpolgármester elmondta, hogy külön öröm számára, hogy ilyen gyorsan betelt a regisztráció, ez is bizonyítja, hogy ezekre a jellegű összejövetelekre szükség van.
Minden korosztálynak szólt a rendezvény, így a helyi civil és segítő szervezetek bemutatkozása mellett előadásokat hallgathattak az érdeklődők, és filmet is nézhettek.


Szákovics-Varga Ildikó, az Egészségfejlesztési Iroda vezetője hangsúlyozta, hogy az egészségtudatosságot próbálják növelni, illetve az egészségtudatosságra szeretnék tanítani az embereket, ezért kínálak térítésmentesen programokat. Így megízlelhetik akár a lelki egészség, akár az általános életmód témájú programokat.


Előadást tartott a népszerű blogger, Domján Mihály, aki az önbizalom növeléséhez adott javaslatokat. Ugyanakkor kitért arra is, hogy lelki nyugalmunk megőrzése érdekében bizonyos esetekben hogyan kell nemet mondani. A tanácsadó, szakpszichológus úgy véli, hogy önbizalom nélkül a legtöbb élethelyzetünkben nem tudunk helyt állni. A munkában látja legtöbbször, hogy az emberek elfelejtik a nehézségek és a stressz közepette, hogy sok tapasztalattal bírnak, és mennyi mindent letettek az asztalra.


Az Egészségfejlesztési Iroda legközelebb szombaton várja az érdeklődőket a Brenner iskola sportcsarnokába, a Család-Expóra.
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Hatalmas élőlánccal tiltakozott a pedagógusok helyzete ellen az ország egyik legjobb gimnáziuma
Tanárok, diákok, szülők és öregdiákok is részt vettek a demonstráción, amit az ország egyik legjobb iskolájaként számon tartott Fazekas Mihály Gimnázium tantestületének nagyjából 50 tagja hirdetett meg az iskola épülete elé, hogy a tanárok és iskolák egyre nehezebb egzisztenciális és szakmai helyzete ellen tiltakozzon - Írja a 444.
Anyakönyvi Hírek
Köszöntjük a szombathelyi újszülötteket!
A héten itt nyír füvet a Szompark
A Joskar-Olán és a KISZ-lakótelepen fognak a héten dolgozni a Szompark munkatársai.
Országos könyvtári napok a Berzsenyi Könyvtárban
Október 3-a és 9-e között izgalmas programsorozattal kapcsolódik a Berzsenyi Dániel Megyei Könyvtár az országos könyvtári napokhoz. Mutatjuk a programokat!
Gázágyúk miatt panaszkodnak a lakók
Ingerült bejegyzések jelentek meg a Déli városrész – A mi otthonunk Facebook-csoportban. A lakók arról panaszkodnak, hogy szabálytalan időközönként, valahol a távolban vadriasztó gázágyúk keltenek elviselhetetlen zajt. Hol hajnalban, máskor az esti, éjszakai órákban durrogtatnak a kukoricaföldek közelében. A gazdák és a vadásztársaságok legálisan telepítik a gázágyúkat, hogy távol tartsák a terméstől a vadakat. Jó hír, hogy már csak egy-két hétig kell hallgatni a zajt, amíg le nem aratják a kukoricát és a napraforgót.