km/óra
  2020.11.25., szerda  •  Katalin napja
A közönség kedvence lett a Rózsabors Műhely

A közönség kedvence lett a Rózsabors Műhely

Közönségdíjat kapott a Rózsabors Műhely a Versünnep Fesztivál 2020-as döntőjében. A Nemzeti Színházban kedden este mérették meg magukat az előadók, akik között között versmondók, énekesek és zenekarok is színpadra léptek. A vasi zenekar Csoóri Sándor Virágoznak a gesztenyék című versét adta elő a közönség és az 5 tagú zsűri előtt, amelynek elnöke Eperjes Károly Kossuth-díjas színész volt. A versenyen a hallgatóság is szavazhatott: a legtöbb voksot és az ezzel járó díjat, Giczi Kristóf grafikusművész rézkarcát a Rózsabors Műhely kapta. 

 

Fotó: Rózsabors Műhely Facebook-oldala
 

kapcsolódó cikkek
A Rózsabors Műhelynek szurkolhatunk a Versünnep Fesztivál döntőjében
A Rózsabors Műhelynek szurkolhatunk a Versünnep Fesztivál döntőjében
kapcsolódó cikkek
A Rózsabors Műhelynek szurkolhatunk a Versünnep Fesztivál döntőjében
A Rózsabors Műhelynek szurkolhatunk a Versünnep Fesztivál döntőjében
Savaria Fórum 29. évfolyam 43. szám - 2020.11.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Éveken át verték és éheztették a gyerekeiket egy Körmend közeli településen
A Körmendi Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat az ellen a Körmend közeli településen élettársi kapcsolatban élő férfi és nő ellen, akik magatartásukkal éveken át veszélyeztették három gyermeküket, áll a Vas Megyei Főügyészség közleményében.
Telefonos info-vonalat indít a Markusovszky kórház a betegek hozzátartozóinak
A Markusovszky kórház proszektúrája betelt, külső telephelyek bevonásával oldják meg a halottak tárolását
A nyugat.hu számolt be egy olvasójuk levele nyomán arról, hogy megtelt a szombathelyi Markusovszky kórház proszektúrája. Kérdéseiket elküldték a kórháznak, ma a 24.hu-nak elismerték, hogy valóban így van.
Új helyére került a város adventi koszorúja
Gulyás: pénteken veszi kezdetét az országos rendszeres tesztelés
A kormány legfontosabb felelőssége, hogy ha van orvosilag ellenőrzött, hatásos vakcina, akkor azt a lehető leghamarabb beszerezzük, ezért mindenkivel tárgyalunk, aki ilyen oltóanyagot Magyarország számára biztosítani tud - jelentette be a csütörtöki kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely közölte azt is, hogy jövő hét szerdán fogja a kormány az eddigi intézkedések hatásait értékelni, és döntenek majd arról, hogy szükség van-e további intézkedésekre, vagy sem.
legfrissebbek
Az EP aggasztónak tartja a médiaszabadság helyzetét az EU-ban
Az Európai Parlament (EP) rendkívül aggasztónak tartja a médiaszabadság helyzetét az Európai Unióban, elítéli az újságírókat célzó erőszakot, zaklatást és nyomásgyakorlást, továbbá követeli a médiára gyakorolt kormányzati befolyás mértékének, valamint a tulajdonosi szerkezet átláthatóságának vizsgálatát - derült ki az uniós parlament brüsszeli plenáris ülésén szerdán elfogadott állásfoglalásából.
Újabb európai ország hosszabbítja meg a korlátozásokat
Litvániában december 17-ig meghosszabbítják a részleges karantént, mert továbbra is magas a koronavírussal fertőzöttek száma - jelentette be szerdán a vilniusi kormány.
Elhunyt Diego Maradona
Életének 61. évében elhunyt Diego Armando Maradona, az argentin válogatott világbajnok klasszisa, a Boca Juniors, a Napoli és a Barcelona korábbi játékosa.
A kínai elnök gratulált Joe Bidennek
Hszi Csin-ping kínai elnök szerdán gratulált Joe Biden várható amerikai elnök választási győzelméhez.
Nem sikerült a pontszerzés a Haladás-Viktóriának a Kelen otthonában
A hajrá-beli gólzáporból a hazaiak jöttek ki jobban, így Könczey Zsolt együttese otthon tartotta a három pontot.