km/óra
  2023.04.01., szombat  •  Hugó napja
A középiskolákban is felkészültek az új tanévre

A középiskolákban is felkészültek az új tanévre

Szeptember 1-ig minden iskola átesik a fertőtlenítésen - ez az EMMI előírása. A WHO ajánlása szerint a 12 évnél idősebb gyermekeknek maszkot is kellene viselniük, ez azonban a szaktárca tájékoztatása szerint hazánkban nem kötelező. Ennek ellenére - saját tanáraik védelmében is - a középiskolák közül többen kötelezővé teszik a maszk használatát. A fertőtlenítő folyadékot is szinte mindenütt kitették már - azt kérik, ezt minél gyakrabban használják a diákok.

 

Így kezdődik a tanév szinte minden iskolában. A tanulóknak kezet kell mosniuk a bejáratnál, illetve a vizesblokkokban elhelyezett fertőtlenítővel. Egészségügyi szempontból már készen áll az Élelmiszeripari és Földmérési Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium. Kondics Ferenc igazgató az SZTV érdeklődésére elmondta: „A díszteremben tartjuk egyrészt a nevelési értekezleteket, másrészt itt fog történni a kollégiumi tanulóinknak a beköltöztetése. Éppen ezért a díszteremnél biztosítjuk egyrészt a kézfertőtlenítés lehetőségét, másrészt itt biztosított, hogy az adminisztratív munka elvégzéséig a másfél méteres távolságot is tudják tartani mind a kollégák, mind pedig a beköltözött diákok.”


A tanórákat esetenként csoportbontással oldják meg, de más szabályokat is bevezetett az iskola.


„Tanórán kívül, közösségi terekben a mi iskolánkban mindenkinek kötelező lesz a maszknak a hordása, nemcsak a tanulók számára, hanem nyilván a tanulók között dolgozó kollégáink számára is. Mindenhol biztosítjuk - ahol az iskolába belépési pont van - a kézfertőtlenítés lehetőségét, sőt nemcsak lehetőségét, hanem tudatosítjuk a gyerekekben, hogy a kézfertőtlenítőt folyamatosan használniuk kell. Sőt, ha a tanár azt kéri, akkor a tanórán is viselni kell a maszkot ” – tette hozzá. 


A Premontrei gimnáziumban is megtörtént már a nagytakarítás és fertőtlenítés - a mindennapi higiéniához szükséges, speciális vegyszereket pedig ezekben a napokban szerzik be. A maszkviselést itt a tanórákra is kiterjesztenék. 


Hancz Gábor Tamás nevelési igazgatóhelyettes kiemelte, azt kérik, ha csak lehet, akkor a másfél méteres távolságot tartsák be, illetve viseljenek maszkot. Ez nem lesz könnyű feladat, hiszen 7-8 órát maszkban ülni, illetve egy osztályteremben másfél méterre lenni mindig a másiktól amúgy is kihívás. Szerencsére nagy osztálylétszámaik vannak, úgyhogy emiatt ezt a részét különösen odafigyelve tudják csak megvalósítani.


Az első napokat itt arra szánják, hogy megtanítsák a gyerekeknek, hogy a saját érdekükben érdemes betartani az előírásokat. A tanítást a lehetőségekhez mérten itt is csoportbontásban tervezik. Az évnyitó szentmisét megtartják augusztus 31-én, de korlátozott létszámban. 

Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Ez egy családias történet – látogatás a Johanneumban Szabó Miklós intézményvezetőnél
Lendületes, energikus léptekkel jön elénk a Johanneum folyosóján Szabó Miklós, a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ intézményvezetője. Az általa vezetett szociális intézmény a társadalom perifériáján lévő csoportokat látja el: az idősek, fogyatékkal élők, pszichiátriai betegek és hajléktalanok ügye ma is takarásban van, és ezen a terepen eleve nehéz klasszikus sikertörténeteket generálni. Szabó Miklós viszont motivált vezető, eredményekkel a háta mögött, s tervekkel a jövőre nézve.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Megyei I. osztály: két idegenbeli, valamint egy hazai győzelmet hozott a vasárnapi nap
A Vép a Söpte ellen tartotta otthon a pontokat, a Körmend Táplánból, a Csepreg pedig Szarvaskendről távozott győzelemmel.
Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupa: A Haladás VSE, a Király SE és a Rábapaty már biztosan elődöntős
A legjobb négy mezőnyében még egy hely kiadó.
legfrissebbek
Terítékre kerültek a halvédelmi, a rendészeti és a vízügyi kérdések
Halőri Szakmai Napot szervezett a megyei horgász szövetség Vaskeresztesen, melyre hivatásos és társadalmi halőröket, a társhatóságok képviselőit, egyesületi vezetőket vártak. A találkozón kilenc előadás hangzott el, célja az ismeretbővítés mellett a szakmai kapcsolatok erősítése volt.
Délvirág díszíti a Szily János utcát
Nyitány: itthon kezd a Crushers
A HFL-ben, a magyar amerikaifutball-bajnokság első osztályában kezdi meg idei szereplését a Szombathely Crushers: a csapat most szombaton délután három órától az Újpest Bulldogs csapatát fogadja a Városligeti (SZSE) pályán.
Szombattól várhatók a legforgalmasabb napok az üzletekben
Óvatosabbak a vevők, nem hozták annyira előre a húsvéti bevásárlásokat, mint korábban, így szombattól különösen forgalmas napok várhatók az üzletekben - mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára az MTI-nek.
Villámok, viharos szél és jégeső is jöhet