km/óra
  2023.09.28., csütörtök  •  Vencel napja
A kíváncsi kiscsikó történetét bárki megnézheti a Mesebolt TV-ben

A kíváncsi kiscsikó történetét bárki megnézheti a Mesebolt TV-ben

A kíváncsi kiscsikó történetéből a Bábszínház először 2011-ben készített előadást 1-3 éves gyerekeknek, olvasható a Mesebolt Bábszínház közleményében.

 

A versekből-mondókákból összeállított játék nagyon sikeres volt, 7 éven keresztül szerepelt kínálatukban. 2020 novemberében újra elővették. H. Nagy Katalin rendező és Császár Erika tervező újragondolta, felfrissítette, s a bábszínház új szereposztással (Császár Erika, Varga Bori, Kosznovszky Márton) bemutatta.  A premierről sajnos a nagyközönség lemaradt, a világjárvány miatti rendezvénystop következtében csak a színház dolgozói ülhettek a nézőtéren.


A nézők és színészek személyes találkozására még várni kell. De úgy gondolták, hogy addig is, legalább az online térben, meg kell mutatniuk ezt a régi-új játékot a Mesebolt TV-ben - a vasárnapi matiné helyett – február 14-én 10 órától, a Mesebolt YouTube csatornáján.


A Mesebolt TV aktuális adása a következő héten is elérhető: azt csütörtök estig bármikor megnézheti vagy újranézheti minden érdeklődő. Így A kíváncsi kiscsikó február 18-án estig ingyenesen megtekinthető.

 

Fotó: Mesebolt Bábszínház
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Szívfacsaró történetek: két előadást hoz Szombathelyre Pintér Béla és Társulata
Az ország legrangosabb, legnépszerűbb független színházi csapata, Pintér Béla és Társulata kétszer is vendégszerepel az ősszel az AGORA Művelődési és Sportházban. Megrendítőek s egyben felemelőek, erőt is adóak a produkcióik.
Meghalt idősebb Koman Vladimir
Ma hajnalban, 59 éves korában elhunyt idősebb Koman Vladimir, Voli bácsi, ahogy megyeszerte mindenki ismerte.
Értelemmel épül a világ: 50 éves a Pedagógus Kórus
Baráti énekkarokkal, a Bartók Termet betöltő közönséggel és persze sok-sok muzsikával ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját a Szombathelyi Pedagógus Kórus.
Vármegyei I. osztály: gólzáporos döntetlen Bükön, magabiztos hazai győzelem Sárváron
A Celldömölk is otthon tudott nyerni, a Csepreget múlta felül, a Csákánydoroszló viszont egyedüliként idegenbeli sikert aratott. Pontosztozkodással zárult a Söpte és a Rábapaty összecsapása.
legfrissebbek
Marad a nyárias idő csütörtökön is
Devizapiac: alig változott csütörtök reggelre a forint árfolyama
Alig változott, vegyesen alakult a főbb devizákkal szemben a forint árfolyama csütörtök reggelre a nemzetközi devizakereskedelemben.
Változik a buszmenetrend, épül a forgalmi iroda Szombathelyen
Korszerűsíti a BLAGUSS Kft. az Éhen Gyula téren lévő, leromlott állapotú szolgáltatási decentrum épületét, külső és belső átalakítással, energetikai fejlesztéssel, valamint az általa üzemeltetett autóbuszflotta is bővül 4 új MIDI autóbusszal (3 db gázolaj üzemanyagú, 1 db elektromos), erről is kapnak tájékoztatót a közgyűlésen a képviselők. Figyelembe véve az utasok igényeit, október 16-tól változik a helyi járatos buszok menetrendje: közvetlen temetőjárat indul a Derkovits-lakótelepről, és sűrűbben mennek a buszok a Parkerdőbe.
Haladás: Győztes hazatérés
A Merkantil Bank Liga 9. fordulójában játszotta első mérkőzését a Hali Szombathelyen a gyepcsere miatt. A Rohonci úton a vasiak 2-1-re verték a Soroksárt.
Rendőrök versenyeztek Szombathelyen (képgalériával)
Tizenkettedik alkalommal rendeztek Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Versenyt a vármegyék legjobb forgalomirányítói, gépkocsizó- és motoros járőrei számára. 60 rendőr indult az idei próbán, amelynek Szombathely és a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság volt a házigazdája.