km/óra
  2022.10.05., szerda  •  Aurél napja
A kancellár azt ígérte, májusban nyithat újra Ausztria

A kancellár azt ígérte, májusban nyithat újra Ausztria

Sebastian Kurz (ÖVP) szövetségi kancellár nagyszombati videoüzenetében azt mondta, hogy szerinte májusban már nyithat a vendéglátás, a turizmus szektor, továbbá a sport és a kulturális élet is beindulhat. 100 napon belül mindenki megkaphatja az oltást, olvasható az orf.at-n.

 

Mint írják, a kancellár marad azon ígéreténél, hogy „a következő 100 napban mindenki, aki szeretné beoltatni magát, megkaphatja legalább az első védőoltást.“ El fog múlni a korona című Facebook videoüzenetében Kurz kancellár úgy nyilatkozott, „nyáron már mindenki visszatérhet a normál hétköznapokba.“ De azt is hozzáfűzte, hogy az addig hátralevő időszak viszont kihívásokkal teli és nehéz lesz. „El kell fogadnunk azokat a dolgokat is melyek megváltoztathatatlanok. A vírusmutációkat és a nem szállított oltóanyagokat is.“, mondta.


Jó hírként közölte a kancellár, hogy akkor is, ha egyes gyógyszeripari cégek az ígért oltóanyagmennyiség 50 százalékát szállítják csak, a Sputnik oltóanyag szállítmánynak köszönhetően 100 napon belül mindenki megkaphatja legalább az első oltását. Áprilisban az a cél, hogy minden 65 év feletti személy megkaphassa az oltást. Májusban következnek az 50 év felettiek és júniusban pedig minden korosztályt beolthatnak majd. Az idősek beoltásával már májusra jelentősen enyhülhet a kórházak túlterheltsége, így bátrabban lehet kezdeményezni az ország újranyitását is.

Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Irányjelző-búrával lökte árokba a kerékpárost egy LIAZ Bőben
A teherautó vezetője a koppanás miatt fékezett. Megállt, hogy megnézze, mi ütközött a gépjárművének. Ezután látta meg a kerékpárost az árokban.
Öt évet kapott az embercsempész
A Szombathelyi Járásbíróság ítélete jogerős, áll a Vas Megyei Főügyészség közleményében.
Vigyázzunk a Lapozóra!
A Városháza előtti könyvcserepont, a LAPOZÓ a Libri-Bookline Zrt. és a szombathelyi önkormányzat együttműködésében jött létre kora tavasszal. A könyvek újrahasznosítását elősegítő könyvpavilon hónapokon át remekül működött, egy ideje azonban megfogyatkozott kölcsönözhető, cserélhető könyveinek száma.
Balesetek megyeszerte
Négy, anyagi kárral végződött balesetnél helyszíneltek a Vas megyei rendőrök, írja a police.hu.
Körözöttek kerültek rács mögé
Beszédes volt a Rendőrség honlapjának körözési alportálján közzétett fotó, írja a police.hu.