km/óra
  2022.05.23., hétfő  •  Dezső napja
A járvány miatt elmaradhat az idei súlyemelő-vb

A járvány miatt elmaradhat az idei súlyemelő-vb

A világméretű koronavírus-járvány miatt elmaradhat a súlyemelők világbajnoksága, amely kedden kezdődne az üzbég fővárosban.

 

Az olimpiai sportokra szakosodott insidethegames.biz szerint szinte bizonyos, hogy a friss utazási korlátozások nyomán elhalasztják az idei vébét, amelynek időpontját már eleve többször is módosították év közben.

 

Üzbegisztán a vírus legutóbbi változata, az omikron jelentette veszélyek miatt szerdán rendelt el újabb korlátozásokat, megtiltva a beutazást kilenc afrikai országból és Hongkongból érkező személyeknek. További tíz nemzet versenyzői és kísérőik azért nem vehetnek részt a világbajnokságon, mert Üzbegisztánba érkezésükkor 10 napos karanténon kell átesniük. A portál ezen országok sorában említi Nagy-Britanniát, Ausztráliát és Olaszországot, amelyek együttesen 22 sportolót neveztek be.

 

A legfőbb sportági nagyhatalomnak számító Kína e hét elején tudatta, hogy a pandémia okozta nehézségek miatt távol marad a taskenti vébétől, amelyen nyolc emelője indult volna.

 

A világbajnokság lefújásának további indoka lehet, hogy a portál szerint megfogyatkozott az eseményen közreműködő szakemberek száma, őket szintén a Covid-fertőzéstől való félelem tarthatja távol. (MTI)

kapcsolódó cikkek
Súlyemelés: junior országos bajnok lett Boros Viktória
Súlyemelés: junior országos bajnok lett Boros Viktória
A versenyzők kitettek magukért a szombathelyi viadalon, ahol tizennégy országos csúcs született.
címkék
kapcsolódó cikkek
Súlyemelés: junior országos bajnok lett Boros Viktória
Súlyemelés: junior országos bajnok lett Boros Viktória
A versenyzők kitettek magukért a szombathelyi viadalon, ahol tizennégy országos csúcs született.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
legfrissebbek
Meteorológiai szolgálat: az ország nagyobb részén továbbra sem enyhül az aszály
A csapadék egyenlőtlen eloszlása miatt az országban többfelé száraz a talaj, országos, áztató eső pedig továbbra sem érkezik, így az ország nagyobb részén nem enyhül az aszály - írta hétfői bejegyzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Mintegy kilenc tonna ólomakkumulátort értékesített
A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt egy büntetlen előéletű férfit. A vádlottal szemben 1.911.244 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el.
Első alkalommal rendezett a város Takács József emlékére versenyt
Május 21-én tartották a Takács József Tenisz Emlékversenyt a Késmárk utcai teniszpályán, melyen Szombathely Megyei Jogú Városa képviseletében dr. László Győző, sportért is felelős alpolgármester vett részt és köszöntötte a résztvevőket. A torna első alkalommal, de hagyományteremtő céllal került megrendezésre Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében, olvasható a város honlapján.
Árokba sodródott egy autó Szentgotthárdon
Több helyen nem lesz melegvíz szerdán Szombathelyen
A felhasználói rendszer karbantartása miatt május 25-én, szerdán 8-tól 18 óráig Szombathely egyes részein a használati melegvíz-szolgáltatás szünetelni fog, olvahsató a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. közleményében.