km/óra
  2022.08.17., szerda  •  Jácint napja
A hidegfront mögött gyorsan zuhan a hőmérséklet, estére mindenhol fagyni fog

A hidegfront mögött gyorsan zuhan a hőmérséklet, estére mindenhol fagyni fog

A Kendig-csúcson csodás téli táj fogadja a látogatókat, de autóval nem érdemes útnak indulni, osztotta meg az információt a Kőszegi Időjárás Előrelejzés oldal. Délutántól pedig újabb hó várható, a hidegfront mögött gyorsan zuhanni kezd, estére mindenhol fagyni fog.

 

A Kendig-csúcson 13 cm friss hó hullott a keddi nap folyamán, s a fagypont alatti hőmérsékletek miatt a hótakaró nem olvadt el, számolt be róla a Kőszegi Időjárás Előrejelzés Facebook-oldal, s csodás fotókat is posztoltak. Mint írják, autóval nem érdemes útnak indulni, a magasabb részeken az út havas, az alsó része pedig jeges, erősen csúszik.

 


A várható időjárásról is osztottak meg információt: késő délutántól, 16-17 órától kezdődik meg a fagyos levegő beáramlása az Alpokaljára. Hatására a kezdeti esőt egyre nagyobb területen havazás váltja fel a fent említett időpontban, eleinte a határvidéken, az idő múlásával a keleti területeken is. A modellek többsége támogat egy néhány órás intenzív havazásos szakaszt is, de ebben nagy a bizonytalanság. A késő délutántól lehulló hó a fagyos levegő miatt már mindenhol megmarad. Mennyisége késő estig 5-7 cm lehet, ennél kevesebb délebbre eshet, oda mire eljut a fagyos levegő várhatóan megszűnik, gyengül a csapadéktevékenység. 


16-17 órától az északi irányú szél megerősödik, kora estétől viharossá fokozódik, 60-70 km/h-ás széllökések lehetnek estétől. A szél a hómennyiség függvényében hófúvásokat okozhat. A hőmérséklet kora délutánig +1 és +4 fokig emelkedik, délen lesz a melegebb, majd a hidegfront mögött gyorsan zuhanni kezd, estére mindenhol fagyni fog.

 

 
 
Fotó: Kőszegi Időjárás Előrejelzés Facebook-oldal

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Elszenvedte első vereségét a szezonban a Haladás, hajrában szerzett góllal nyert a Szeged Szombathelyen
A mérkőzést a korábban a zöld-fehéreknél is megforduló Gajdos Zsolt döntötte el a 84. percben.
Megyei II. osztály, északi csoport: több csapatnál is kiszakadt a gólzsák az első fordulóban
A Bozsok kilenc, az Uraiújfalu fél tucat találatig jutott, a Lukácsháza és a Sé is ötször vette be ellenfele kapuját. Idegenben nyert az Alsóújlak, valamint az Újperint, a Spari pedig 1-1-es döntetlent játszott a Gércével.
Megújul a 11-es Huszár úti streetball pálya
Több mint húszmillió forintból újul meg a streetball pálya a 11-es Huszár úti tömbbelsőben. A beruházás uniós pályázatból és a szombathelyi önkormányzat támogatásával jöhet létre. Erről tartott sajtótájékoztatót Bokányi Adrienn tanácsnok, a körzet önkormányzati képviselője.
A generátor szíjának elszakadása vezetett egy felsőjánosfai gépjárműtűzhöz
A tűzesethez a körmendi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik elvégezték a jármű áramtalanítását, írja a vasi katasztrófavédelem honlapja.
Kiszáradnak a fák, miért nem locsolják többet?
A Szompark hivatalos Facebook-oldalán jelentette meg az alábbi közleményt.