km/óra
  2022.12.07., szerda  •  Ambrus napja
A hidegfront mögött gyorsan zuhan a hőmérséklet, estére mindenhol fagyni fog

A hidegfront mögött gyorsan zuhan a hőmérséklet, estére mindenhol fagyni fog

A Kendig-csúcson csodás téli táj fogadja a látogatókat, de autóval nem érdemes útnak indulni, osztotta meg az információt a Kőszegi Időjárás Előrelejzés oldal. Délutántól pedig újabb hó várható, a hidegfront mögött gyorsan zuhanni kezd, estére mindenhol fagyni fog.

 

A Kendig-csúcson 13 cm friss hó hullott a keddi nap folyamán, s a fagypont alatti hőmérsékletek miatt a hótakaró nem olvadt el, számolt be róla a Kőszegi Időjárás Előrejelzés Facebook-oldal, s csodás fotókat is posztoltak. Mint írják, autóval nem érdemes útnak indulni, a magasabb részeken az út havas, az alsó része pedig jeges, erősen csúszik.

 


A várható időjárásról is osztottak meg információt: késő délutántól, 16-17 órától kezdődik meg a fagyos levegő beáramlása az Alpokaljára. Hatására a kezdeti esőt egyre nagyobb területen havazás váltja fel a fent említett időpontban, eleinte a határvidéken, az idő múlásával a keleti területeken is. A modellek többsége támogat egy néhány órás intenzív havazásos szakaszt is, de ebben nagy a bizonytalanság. A késő délutántól lehulló hó a fagyos levegő miatt már mindenhol megmarad. Mennyisége késő estig 5-7 cm lehet, ennél kevesebb délebbre eshet, oda mire eljut a fagyos levegő várhatóan megszűnik, gyengül a csapadéktevékenység. 


16-17 órától az északi irányú szél megerősödik, kora estétől viharossá fokozódik, 60-70 km/h-ás széllökések lehetnek estétől. A szél a hómennyiség függvényében hófúvásokat okozhat. A hőmérséklet kora délutánig +1 és +4 fokig emelkedik, délen lesz a melegebb, majd a hidegfront mögött gyorsan zuhanni kezd, estére mindenhol fagyni fog.

 

 
 
Fotó: Kőszegi Időjárás Előrejelzés Facebook-oldal

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
Szeretetből jövök be dolgozni - Szabó Imréné 60 éve a Markusovszky Kórházban
Szabó Imréné Valika, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Szemészeti Osztályának műtős asszisztense a napokban töltötte be 80. évét. 60 éve dolgozik a kórházban, 57 éve a szemészeti műtőben, s eszébe sem jut, hogy abbahagyja a munkát. Múlt héten a Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesülete SHAO-díjjal tüntette ki. A munkahelyén látogattuk meg.
Körmend: nem létező dolgokat árult két évig a neten a nő, 134 embert vert át
A Körmendi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalások miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki a vád szerint két éven keresztül olyan termékeket hirdetett meg közösségi oldalakon, melyekkel valójában nem rendelkezett, közölte a Vas Megyei Főügyészség.
A Bolyai nyerte a Gólyaavatót
A szombathelyi Városi Diákönkormányzat (VDÖK) kedden rendezte meg a városi Gólyaavatót: az Agora Művelődési és Sportházban kilenc iskola diákjai vetélkedtek egymással. A jó hangulatú programot Horváth Soma (Éljen Szombathely!) alpolgármester nyitotta meg. A versenyen végül a Bolyai csapata végzett az első helyen.
legfrissebbek
Derült égből kormányinfó: kedd este 11-től eltörölte a kormány a 480 forintos üzemanyagárat, piaci árak érvényesek a kutakon
Este fél 11-kor kezdődött az a kormányinfó, amelyen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Hernádi Zsolt MOL-vezérrel együtt jelentette be, kedd este 11-től megszűnik az üzemanyag-árstop, vagyis a fixált, 480-as ár. Alig félórával később meg is jelent a rendelet a Magyar Közlönyben.
Ütötte, karmolta a férjét, mivel az el akart tőle válni
Orbán Viktor: hamisak a magyar vétóról szóló hírek
Hamisak azok a hírek, amelyek szerint Magyarország megvétózta volna az Ukrajnának nyújtandó pénzügyi segítséget - írta a Twitteren Orbán Viktor miniszterelnök.
Szombathelyi buszközlekedés: új járat, új menetjegy és bérlet
Új járat, új menetjegy és bérlet a Blaguss Agoránál, erről is tárgyalnak az év utolsó közgyűlésén a képviselők. A társaság további 40 millió forint üzemanyagkompenzáció biztosítását kérte a közgyűléstől.
40 férőhelyes új bölcsőde épülhet a Szentkirályi városrészen
Új bölcsőde épülhet Szombathely Szentkirályi városrészén. A közgyűlésen születhet döntés a projekt tervezési munkáival kapcsolatban.