km/óra
  2022.11.28., hétfő  •  Stefánia napja
A harmadik negyedben hengerelt a Falco, az ötödik mérkőzésen dől el az aranyérem sorsa

A harmadik negyedben hengerelt a Falco, az ötödik mérkőzésen dől el az aranyérem sorsa

A szombathelyiek a harmadik etapot 22-7-re nyerték, végül 62-77-re diadalmaskodtak.

 

FÉRFIKOSÁRLABDA NB I BAJNOKI DÖNTŐ 4. MÉRKŐZÉS

EGIS KÖRMEND - FALCO-VOLVO ALPOK AUTÓ SZOMBATHELY (22-21, 15-19, 22-7, 18-15)

Körmend: Stokes 9/3, White 17/3, Takács 11, Szavics 2, Gordon 12. Cserék: Kiss -, Ferencz 7/6, Durázi 2, Henry 2

Edző: Antonis Konstantinides

Szombathely: Váradi 15/6, Somogyi 5, Benke 10/6, Golomán -, Keller 12/3. Cserék: Perl 15/6, Clark -, Kovács 3/3, Barac 17

Edző: Milos Konakov

 

Körmenden folytatódott a vasi kosárfinálé, a két döntős a Rába-parton találkozott a párharc 4. mérkőzésén. Az elmúlt összecsapás szinte végig a szombathelyiek kezében volt, Konstantinides mester tanítványai azonban a végén fordítani tudtak, így elvették a pályaelőnyt, amivel 2-1-es vezetésre tettek szert összesítésben. Hazai oldalon tehát a bajnoki cím volt a tét, hiszen egy hiányzott a három győzelemhez, a címvédő pedig a remények életben tartásáért lépett pályára. 

 

Kicsivel több, mint egy perc után esett a találkozó első kosara, Takács Kristóf révén az Egis szerezte meg a vezetést. Váradi egy büntetőt bedobott, majd Benke saroktriplája ért célba, 4-2-re a vendégek vezettek. Takács Kristóf második dupláját szerezte meg, a Körmend pedig a negyedik faultját, mindössze három perccel a feldobást követően. Rengeteg volt a kimaradt triplakísérlet, a hiba, egyik csapat sem igazán rakhatta ki a kirakatba a dobószázalékát. 4-7-nél White dobhatott két büntetőt, tette azt 50%-os mérleggel, mint ahogy Váradi is, majd nem sokkal később ismét a piros-feketék légiósa köszönt be, 7-8 volt az állás. Váradi hármasa már jó volt, négy ponttal ellépett a címvédő, majd Ferencz irigyelte ezt meg és 10-11-re zárkóztatta csapatát. Gordon büntetőivel már az Egis vezetett, űzték-hajtották egymást a felek, White labdaszerzése után pedig háromra nőtt a differencia. A hazaiakat ebben a periódusban ő cipelte a hátán, a triplája után Kovács is szórt egyet ebből a fajtából, elképesztő volt a küzdelem, az eredményjelzőn pedig 19-16 állt. Az utolsó percbe 22-17-tel érkezett a két gárda, Barac bedobta, Kiss kihagyta a büntetőit, újabb kosár már nem esett, a negyed végén 22-21 volt az állás.

 

Kelleré volt a második etap első duplája, ismét a Falco vezetett, majd Takács gyarapította pontjait, egymásnak adták az előnyt a felek (24-23). Durázi gyors egymásutánban a második szabálytalanságát is begyűjtötte, némi közjáték után egy technikai miatt Ferencz büntetőzhetett, majd Perl süllyesztett el egy triplát, amivel 25-26-ra módosult az eredmény. Takács egalizált, Perl újabb hármassal igazolta klasszisát, a címvédőnél volt a lépéselőny. Savic büntetőivel ismét az Egis vezetett, majd Keller dolgozott remekül a palánk alatt, egy percre sem nyugodhatott meg egyik csapat sem. 30-32-nél Milos Konakov kért időt, majd újabb szombathelyi pontok következtek, bő négy perccel a nagyszünet előtt 30-34 állt az eredményjelzőn. White ziccere után Konstantinides mester is magához hívta övéit, Takács egyenlített, Váradi viszont gyorsan gondoskodott arról, hogy ez az állapot ne tartson sokáig. Perl középtávolijával három pontra nőtt a Falco előnye, 35-38 volt ekkor az állás. Henry büntetőivel zárkózott az Egis, de White elcsúszását Váradi használta ki, megint három volt közte. A játékrész már nem hozott több kosarat, ez pedig azt jelentette, hogy 37-40-nel vonultak pihenőre a felek.

 

White rövid triplakísérleténél Benke tépte a lepattanót, majd Barac dobását szedte le Gordon, az elsőhöz hasonlóan indult ez a felvonás is. Perl az addigi legnagyobb különbséget alakította ki 37-42-nél, majd Váradi hatalmas triplája hullott be, 37-45-re vezettek a szombathelyiek. Gordon és Durázi pontjaival tartotta a lépést a Körmend, de Barac 2+1-e nagyon fontos pillanatban érkezett vendég szempontból, 41-48 volt az állás. Érezhető volt a feszültség, egyre több volt a reklamálás egy-egy ítéletet követően, a találkozó ezen periódusa nem feltétlenül a kosárlabdáról szólt. Ezen Keller triplája változtatott valamelyest, 43-53-nál először volt tíz közte. Az Egis időt kért, de Benke labdát szerzett és zsákolt, majd Barac és Benke is beköszönt, óriási rohanásban voltak a vendégek, akik 43-59-re vezettek. Perl 2+1-ével már 19 volt a különbség, a hosszú hazai pontcsendet Gordon büntetője törte meg, ez volt a játékrész utolsó kosara, az utolsó tíz percet 44-62-ről várták a csapatok. 

 

Másfél percet kellett várni az első kosárra a záró etapban. Keller büntetőzhetett, majd sportszerűtlen fault miatt maradt a Falconál a labda. Stokes mindkét büntetőjét bedobta, majd az időkérés után ismét ő volt eredményes, Ferencz Csaba viszont kipontozódott, őt White váltotta a pályán. Az amerikai egy faultos kosárral zárkóztatta a Körmendet, hat és fél perccel a vége előtt 51-64 volt az állás, ráadásul Stokes is kintről köszönt be, tíz pontra olvadt a vendég előny. Milos Konakovnak reagálnia kellett, Keller villámgyorsan szerzett négy pontot, majd Somogyi egy trojkát, ismét visszaállt a különbség. A hátralévő időben már nem volt visszaút a házigazda számára, a Konakov-legénység többek között 22-7-es harmadik negyedének köszönhetően magabiztos, 62-77-es sikert aratott.

 

A mindent eldöntő, ötödik mérkőzésre vasárnap, június 26-án 18 óra 30 perckor kerül sor az Aréna Savariában.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Busszal ütközött össze egy személyautó Szombathelyen, teljes útzár a Szelestey utcában
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
Most ezt kell tennünk – Jótékonysági bográcsozás egy tűzoltó gyógyulásáért
Jótékonysági bográcsozást tartottak szombaton azért, hogy támogatást gyűjtsenek a leukémiával küzdő szombathelyi tűzoltónak, Rimányi Márknak és családjának. Kollégái, barátai fogtak össze, hogy adományokkal segítsék a család megélhetését és bajtársuk gyógyulását. A rendezvény teljes sikerrel zárult, milliós nagyságrendű támogatás gyűlt össze a csapatok, a támogatók és az ételeket megvásárlók révén.
A portékák mögött az ember – a Csoki-, gasztro- és kézműves napokra látogatók nemes ügyeket is támogattak
Erdélyi Rolikát, a Hátrányos Helyzetű Sportolókért Alapítványt és a Mák Dóri – DKM Alapítványt is támogatták azok, akik betértek a hétvégén a csoki-, gasztro- és kézműves vásárba. A Haladás Sportcsarnok VIP-termében 41 standon kínáltak kézműves termékeket  az alkotók az advent, a karácsony ihletésében.
Megyei II. osztály, északi csoport: az Alsóújlak elvette az Uraiújfalu veretlenségét, első ízben nyert a Kemenesalja
A Gérce hat, az Újperint öt gólt szerezve nyert hazai környezetben az őszi szezonzárón, a Gencsapáti pedig a Spari ellen tartotta otthon a három pontot. A Kemenesmagasi a Szeleste ellen aratott egygólos győzelmet, a Bozsok a Bobát múlta felül.
legfrissebbek
Graffitis vandálkodott a Fő téren - az adventi bódékat és a kirakatokat sem kímélte
Szeretnénk megérteni a firkák értelmét és hogy mennyivel több ez annál, mint amikor egy kutya a vizeletével megjelöli a fát? (Azon kívül, hogy tartósabb.) Talán valaki segít elmagyarázni.Festékszóróval érkezett a Fő térre egy ismeretlen. Szombaton reggel fedezték fel, hogy több helyen is otthagyta az aláírását, azaz tagelte a falakat, kirakatokat - írja a 112press.
Gólzáporos Haladás-győzelem
Teljesen megérdemelten nyerte meg a vasárnap délutáni bajnokit a Haladás a Kozármisleny ellen: a zöld-fehérek parádés támadójátékkal rukkoltak elő, és meg sem álltak hat találatig, igaz, közben kaptak négyet... A végeredmény: Haladás-Kozármisleny 6-4
Jótékonysági disznóvágást tartottak
Idén öt, 120-130 kg körüli sertést dolgoztak fel, a korábbi évekhez hasonlóan idén is városi támogatásból - olvasható Szombathely város honlapján.
Meghalt Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó
Hetvenkét éves korában meghalt Csapó Gábor olimpiai világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, aki 272-szer játszott a válogatottban – írja az MTI. Csapót november elején szállították kórházba, és helyezték lélegeztőgépre, gyógyíthatatlan betegségben szenvedett.
Peugeot kanyarodott Chrysler elé– ketten kerültek kórházba
Szombat este két autó ütközött a Vásárcsarnok közelében. Ketten kórházba kerültek - írja a 112press.