km/óra
  2022.06.25., szombat  •  Vilmos napja
A halálos balesetet okozó Alec Baldwin újra forgat

A halálos balesetet okozó Alec Baldwin újra forgat

A színész tavaly októberben lőtte le véletlenül Halyna Hutchins operatőrt, aki belehalt a sérüléseibe. A mai napig nincs tisztázva, hogy hogyan kerülhetett éles lőszer Baldwin kellékfegyverébe, sokan a színészt teszik felelősség az eset miatt. Számos feljelentés és bírósági tárgyalás után Baldwin újra forgat, ráadásul egyből két filmen kezdett el dolgozni egyszerre.

 

A 2021. október 21-én történt incidens után arról is volt szó, hogy Alec Baldwin-re akár letöltendő szabadságvesztés is várhat. A színész a Rust című western mozi forgatásán egy éles lőszerrel töltött kellékfegyverrel lelőtte a 42 éves, ukrán-amerikai származású Halyna Hutchins operatőrt, aki belehalt a sérüléseibe. A balesetben a film rendezője, Joel Souza is megsérült. Hollywoodban többször is előfordult már, hogy valódi töltények kerültek a forgatásokon használt kellékekbe. Hasonló eset történt az 1993-as A holló című film forgatásán is, akkor Bruce Lee fia, Brandon Lee vesztette életét.

 

A Rust forgatásán történt eset újra életre hívta azokat a véleményeket, miszerint jobban oda kellene figyelni az álomgyárban a dolgozók biztonságára. Ahogyan az a VG korábban is megírta 1990 és 2016 között legalább 43-an veszítették életüket az Egyesült Államokban forgatásokon és több mint 150-en szenvedtek maradandó sérüléseket. A tavaly október 21-én történt tragédia viszont azért is volt érdekes, mivel a Baldwinnak fegyvert adó rendezőasszisztens Dave Halls-ra korábban is érkezett már panasz a fegyverkezelési és pirotechnikai szabályok megszegése miatt – erről a The Guardian számolt be. A CNN riportja szerint a forgatáson egyébként is lazán vették a szabályokat. A szünetekben unaloműzésként sörösdobozokra lövöldöztek az éles lőszerekkel.

 

Az ügy később elszakadt a balesetről szóló hírektől és egyesek azt is felvetették, hogy szándékosan töltötték meg Baldwin kellékfegyverét valódi tölténnyel.  Alec Baldwin számos perrel volt kénytelen szembenézni azóta. Többek között az elhunyt Halyna Hutchins özvegye is keresetet nyújtott be ellene, miután a színész tagadta, hogy bármiféle felelőssége is lenne az üggyel kapcsolatban. Az elhunyt operatőr egykori férje szerint Baldwin magát állítja be áldozatnak az eset után. 

 

A színész az elmúlt hónapok kálváriája után most visszatér a szakmájához és ismét forgatni kezdett. Olaszországban a Minerva Pictures produkciójában, az ILBE olasz produkciós céggel együttműködve dolgozik. Ráadásul karrierje során először Alec Baldwin saját öccsével, Williammal együtt forgat.

 

A testvérek a Kid Santa és a Billie's Magic Word című filmek főszereplőit alakítják. A karácsonyi filmek munkálatain két hétig dolgoznak Rómában. Francesco Cinquemani ül a direktori székben, aki 2015-ben már dolgozott együtt az idősebb Baldwinnal az Andron: The Black Labyrinth című akció-sci-fi forgatásán. 

 

Forrás: MTI

kapcsolódó cikkek
Alec Baldwin halálos balesetet okozott
Alec Baldwin halálos balesetet okozott
A színész a forgatásán lelőtte az operatőrét egy biztosítottnak hitt kellékfegyverrel.
címkék
kapcsolódó cikkek
Alec Baldwin halálos balesetet okozott
Alec Baldwin halálos balesetet okozott
A színész a forgatásán lelőtte az operatőrét egy biztosítottnak hitt kellékfegyverrel.
Savaria Fórum 31. évfolyam 23.szám - 2022.06.17.
Savaria Fórum 31. évfolyam 23.szám - 2022.06.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Fergeteges koncertet adott a Kugler zenekar (képgaléria)
100 éve jelent meg James Joyce Ulysses című regénye, Szombathely kétnapos Bloomsday-jel ünnepelte az évfordulót június 16-án és 17-én. A kortárs képzőművészeti kavalkád bővelkedett koncertekben, kiállításokban, alkotói performanszokban és gasztro-élményekben.
Szikora Róbert és az R-Go adott koncertet Szombathelyen (képgaléria)
A rajongók megtöltötték a Fő teret.
TFA-FCC Hungary-Szombathely tűzoltóverseny és koncertek a Fő téren
Szombathely Fő terén rendezik meg a TFA-FCC Hungary-Szombathely, az ország legerősebb tűzoltója nemzetközi tűzoltóversenyt a mai napon.
Felfüggesztették a Gothard iskola egyik tanárát
Ne öntse ki, inkább dobja a kontérbe!
Városszerte kilenc helyszínre helyeztek ki használt sütőolaj begyűjtésére szolgáló konténert. Szombathely 2021 márciusában csatlakozott a Cseppetsem! Programhoz. Akkor a város 18 óvodájába került gyűjtőedény, tavaly októberben pedig a Vásárcsarnok oldalához tették ki a vakítósárga konténert.
legfrissebbek
Montenegrói győzelem a magyar csoportban a férfi vízilabdatornán
A csoportgyőztesek a szerdai negyeddöntőbe jutottak, a második és harmadik helyezettek a nyolc közé kerülésért játszanak hétfőn, míg a negyedikek - Kanada visszalépése nyomán hárman - az alsóházban (13-15. hely) folytatják.
Hosszú: nagyon kedves volt nekem ez a világbajnokság
Szombati egyéni számban címvédőként negyedik lett 400 méter vegyesen. 
Meteorológiai szolgálat figyelmeztetéseket adott ki vasárnapra
A jövő héten már 38 fokos maximumokat is mérhetnek.
Rapport a hetedik meccsén kikapott 
Rapport Richárd hat döntetlen után hetedik mérkőzésén kikapott a sakkvilágbajnok-jelöltek nyolcfős madridi tornáján.
Franciaországban alkotmányba foglalnák a terhességmegszakítás jogát
A kormányszövetség és a NUPES együtt 296 képviselővel rendelkezik. A javaslat elfogadásához 289 szavazat szükséges, ami az abszolút többség.