km/óra
  2023.12.06., szerda  •  Miklós napja
Vackor karácsonya
Újévi Operettgála
A férfi kosárlabda-válogatott félkészülési meccsen legyőzte Izlandot

A férfi kosárlabda-válogatott félkészülési meccsen legyőzte Izlandot

A magyar férfi kosárlabda-válogatott vasárnap felkészülési mérkőzésen 73-69-re legyőzte Izland legjobbjait.

 

A hazai szövetség honlapja szerint a magyarok kezdték jobban a találkozót, így a nagyszünetig 40-29-es előnyre tettek szert.


A vendégek játéka azonban a fordulás után lényegesen feljavult, elkezdték ledolgozni a hátrányukat, amely az utolsó tíz percre hat pontra csökkent. A hajrában már egy pontra felzárkóztak a szigetországiak, de nem sikerült fordítaniuk. A magyar csapat ismét ellépett, végül 73-69-re megnyerte második felkészülési mérkőzését Kecskeméten.


A találkozó legeredményesebb játékosa az izlandi Jon Axel Gudmundsson volt 17 ponttal, 6 lepattanóval és 2 gólpasszal, míg magyar oldalon Perl Zoltán teljesített a legjobban 14 ponttal, 4 lepattanóval és 5 gólpasszal.  


Az augusztus 13. és 20. között sorra kerülő lengyelországi olimpiai előselejtező-tornára készülő magyar válogatott legközelebb Észtország ellen lép pályára csütörtökön, ugyancsak Kecskeméten.


Eredmény (a magyar szövetség eredményközlő oldaláról): Magyarország-Izland 73-69 (17-11, 23-18, 17-22, 16-18)

 

Forrás: MTI

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Bojár Gábor: Varga Mihály és Nagy Márton is tudják, hogy ez baromság
Ezt mondta az akkumulátorgyárakra építő magyar gazdaságpolitikáról Bojár Gábor, Széchényi- és Gábor Dénes-díjas Graphisoft-alapító, aki vállalkozói tapasztalatait megosztani érkezett a szombathelyi egyetemre, de a beszélgetés közben szóba került az is, hogy mit vett át tőle Steve Jobs, melyik jelenet példaértékű számára az Eldorádóból, és hogy miben különbözött az állam szerepvállalásáról alkotott elképzelésük már 1995-ben is a miniszterelnökkel.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Adventi vásár Szombathely 2023: óriáskerék, Mikulás-kunyhó és ragyogó Mikulásbusz
Minden idők leglátványosabb szombathelyi adventi vására lesz az idei – derült ki a péntek délelőtti sajtótájékoztatón. A már hagyományosnak számító Óriáskerék mellett lesz Mikulás-kunyhó, csillogó-villogó Mikulásbusz, meséket sugárzó LED-fal, és ezer méternyi fényfüzér ragyogja majd be a Fő teret.