km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
A Ferencváros után a Diósgyőr ellen is fontos pontot szerzett a Haladás-Viktória

A Ferencváros után a Diósgyőr ellen is fontos pontot szerzett a Haladás-Viktória

A szombathelyiekre a csütörtöki idegenbeli találkozó után vasárnap már újabb megmérettetés várt. Szabados György együttese ezúttal is egy kiváló, légiósokkal teletűzdelt ellenféllel szemben tudott pontot szerezni.

 

SIMPLE NŐI LIGA 6. FORDULÓ

Haladás-Viktória - DVTK 0-0

Haladás-Viktória: Bíró – Balogh, Horti, Jánosi, Hajba (Balázs, 85.) – Németh M., Herczeg, Fördős, Böcskei (Kopcsándi, 72.) – Harsányi (Szil, 62.) Németh A.

Edző: Szabados György.

DVTK: Schildkraut – Nefrou, Palama, Sandu, Voila (Kongouli, 46.) – Bradic, Boros, Vachter, Oláh – Balázs, Barker.

Edző: Fórizs Sándor.

 

A csütörtöki, Ferencváros elleni találkozó után újabb nehéz feladat várt Szabados György együttesére a Simple Női Liga hatodik fordulójában. A szombathelyiek vasárnap délután fordulót megelőzően a tabella második helyét elfoglaló DVTK együttesét látták vendégül. A csapatokat a heves esőzések miatt rendkívül felázott talaj várta, amely nem könnyítette meg a dolgukat. A szombathelyieknél ezúttal sem állt Szabados György rendelkezésére Kovács Virág és Gődér Brigitta. A csapat gólfelelőse, Szil Tünde a hétközi mérkőzéshez hasonlóan ott volt a kispadon, de kilencven percet még nem tudott vállalni. 

 

Nem lehetett mondani, hogy már a mérkőzés elején egymásnak estek volna a csapatok és záporoztak volna a helyzetek. A játék főként mezőnyben folyt, a szép játék helyett egyértelműen a küzdelem dominált a találkozón. A vendégek némi mezőnyfölényt ugyan ki tudtak alakítani, de igazán komoly helyzetekig Fórizs Sándor együttese sem jutott el. A hazaiak válogatott hálóőrének, Bíró Barbarának ugyan egy jobb alsóba sarokba tartó lövést ki kellett tolnia, de ezen kívül komoly védenivalója nem akadt. A csapatok tehát 0-0-s állással mentek a félidőre. 

 

A második játékrészben hasonlóan alakult a játék képe, a két csapat nem bírt egymással, nem találták az ellenszert a másik védekezésével szemben. Igazi harcos, küzdős mérkőzést láthattak a kilátogatók rendkívül sok szabálytalansággal tarkítva. A mérkőzés utolsó szakaszához érkezve aztán némileg felpörögtek az események, és többek között Bíró bravúrjának köszönhetően maradt érintetlen a szombathelyi kapu. A válogatottban Svédország ellen bemutatkozó Schildkraut Fruzsinának is volt dolga, neki Herczeg szögletét kipaskolni. A mérkőzés utolsó momentumánál is ez a két játékos volt a főszereplő: Herczeg csapott le egy eladott labdára, majd vezette egyedül a kapura, azonban nem tudott túljárni Schildkraut eszén, így maradt a 0-0-s végeredmény.

 

A mérkőzés összképét tekintve igazságosnak mondható a döntetlen, egyik csapat sem tudott igazán felülkerekedni a másikon. A szombathelyiek a Ferencváros után tehát a Diósgyőr ellen is pontot tudtak szerezni, ráadásul a két mérkőzés között mindössze három nap telt el. Érdekesség, hogy a Haladás-Viktória október 11-én a Magyar Kupában ismét a miskolciakkal találkozik, majd a következő bajnoki találkozón a Szent Mihály együtteséhez látogat majd. 

 

Fotó: Nagy Jácint

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg
A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.
100 százalékos teljesítménnyel nyerte a bajnokságot az SZKKA
Az NB/I B-s kézibajnokság zárófordulójában az Orosházát is legyőzte Vida Gergő együttese, amely mind a 30 bajnokiját megnyerte.
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.