km/óra
  2022.05.22., vasárnap  •  Júlia, Rita napja
A Falcoé lett a bronzérem, a bosnyák BC Igokea nyerte a XII. Horváth Zoltán Emléktornát

A Falcoé lett a bronzérem, a bosnyák BC Igokea nyerte a XII. Horváth Zoltán Emléktornát

A szombathelyiek ezúttal is méltóképpen emlékeztek meg egykori kiváló centerükről.

 

XII. HORVÁTH ZOLTÁN EMLÉKTORNA, 3. HELYÉRT

FALCO KC SZOMBATHELY - BC GGMT VIENNA 78-73 (14-17, 19-17, 28-20, 17-19)

Pontszerzők: Perl 28, Barac 20, Keller 9, Clark 8, Golomán 6, Verasztó 5, Váradi 2

 

A helyosztókkal zárult szombaton délután, kora este a XII. Horváth Zoltán Emléktorna az Aréna Savariában. A 16 órakor kezdődő bronzmérkőzésen a Falco a BC GGMT Vienna gárdájával nézett farkasszemet, míg az első helyért a BC Igokea az FMP Beograd együttesével csatázott. 

 

A 16 órakor kezdődő mérkőzésen a Bajnokok Ligája-csoportkörből ismerős Tauras Jogela pontjával került előnybe a Vienna, majd Keller tudott felelni. Finoman szólva sem esett sok pont a találkozón, ellenben az osztrákok bőszen gyűjtögették a faultokat, nagyon hamar össze is szedték az ötödiket. Clark révén 8-7-nél átvette a vezetést a sárga-fekete alakulat, majd összekapták magukat az osztrákok és 8-12-re elléptek, négy pont volt előnyük. Barac ugyan beköszönt, erre azonban triplával felelt a Vienna. A játékrész hajrájában a jó büntetőzésnek, valamint Perl Zoltán kosarának köszönhetően zárkózni tudtak a vasiak, 14-17 állt az eredményjelzőn tíz percnyi játék után.

 

A folytatásban ismét a szombathelyiek 9-esének pillanatai következtek, az ő pontjaival sikerült egyenlíteni, 17-17-nél egyenlő volt az állás. A hazaiak részéről Verasztó Péteré volt a következő kosár, majd Jones jelentkezett egy triplával, kiélezett, szoros mérkőzést vívtak a felek. Egyik csapat sem tudott meglépni, a Falconál  Boris Barac, valamint Perl Zoltán léptek elő vezérré, a szünetben 33-34-re a vendégek vezettek. 

 

A pihenő után gyakorlatilag azt lehet mondani, hogy egymás hibáiból éltek a csapatok. Sok eladott labda és hiba jellemezte a csapatok játékát, a játékrész hajrájában azonban ismét jött a Boris Barac-Perl Zoltán duó és gondoskodott arról, hogy a záró etap előtt 61-54-re a házigazda vezessen. 

 

Osztrák büntetőkkel indult az utolsó tíz perc, majd Perl Zoltán szerzett újabb pontokat, amivel már húsz felett járt. A Viennánál Murati rázta meg magát, az ő pontjaival faragott a hátrányból a vendég gárda. Milos Konakov időt kért, érezte, hogy szükség van rá, hogy rendezze a csapat a sorokat. Izgalmas végjátékra volt kilátás, a bécsiek 71-71-nél egyenlítettek, majd ismét Perl Zoltán volt a főszereplő, két kosarával 75-71-re a Falco vezetett. A szombathelyiek mestere még egyszer magához hívta övéit, ezt követően a már-már szokásosnak mondható Perl Zoltán-pontok következtek, a Falco pedig egy harcos, rendkívül nehéz mérkőzésen 78-73-as győzelmének köszönhetően megszerezte a torna harmadik helyét. 

 

A torna fináléjában a Falcot legyőző BC Igokea az FMP Beograd együttesével csapott össze. A döntőben egy igencsak kiélezett mérkőzésen a bosnyák Igokea diadalmaskodott 56-54 arányban, megszerezve ezzel az első helyet.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Halálos közlekedési baleset történt Csepregen
Halálos közlekedési balesetet szenvedett az a férfi, aki szombat délután a Vas megyei Csepregen a Kossuth Lajos utcában autójával egy vízelvezető árokba hajtott - közölte a honlapján a rendőrség.
Hétfőtől megszűnik az osztrák határon az oltottság ellenőrzése
A jövő héttől Ausztriában is feloldják az országba való belépéskor eddig érvényes 3G szabályozást. Ez azt jelenti, hogy már nem csak az ingázók léphetnek be az országba anélkül, hogy igazolást mutatnának fel az oltottságról, a betegségből való felgyógyulásról, vagy egy érvényes, negatív PCR tesztről, olvasható az orf.at-n.
legfrissebbek
Falco: vereség a negyeddöntő második mérkőzésén, egyenlíteni tudott hazai pályán a Szeged
A Tisza-partiak 80-74 arányban tudtak nyerni, így mindenképpen lesz negyedik felvonás.
Dr. Nemény András: itt lenne az ideje a konszolidációnak
Szinte (köz)médiacsoda történt az elmúlt héten: dr. Nemény András, Szombathely polgármestere előbb az M1, majd a Kossuth Rádió stúdiójába kapott meghívást. A városvezetőt az MSZP átalakulása mellett helyi ügyekről is faggatták, a kérdésekre pedig nem lehet azt mondani, hogy hardcore propaganda-elemeket tartalmaztak volna. Összefoglalónk.
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Tóth Veronikán az extrém magaslatok, helyzetek sem fognak ki
Mászott már az egri vár falán, de az Aggteleki Cseppkőbarlang felett tornyosuló sziklára is felkapaszkodott, pedig még csak 14 esztendős. Tóth Veronika hét évvel ezelőtt szeretett bele a falmászásba, azóta pedig egyre szebb sikereket ér el, tavaly például Magyar Kupa-győztes lett nehézségi mászásban a serdülők között. A fiatal tehetségre már a MOL Alapítvány is felfigyelt, mi pedig a kezdetekről, motivációról, célokról beszélgettünk vele.
Kanyar után csapódott árokba a Volkswagen Sorokpolány közelében
A mentők kórházba szállították a személyautó vezetőjét. A jármű egy jobbra ívelő kanyar után megcsúszott, áttért a szemközti sávba és árokba csapódva felborult.