km/óra
  2022.11.28., hétfő  •  Stefánia napja
Diákpolgármestert válaszottak: Imre Marcell töti be a posztot egy éven át

Diákpolgármestert válaszottak: Imre Marcell töti be a posztot egy éven át

A korábbi évekhez hasonlóan idén is megtartotta a diákpolgármester-választást Szombathely diákönkormányzata. Ezúttal szerették volna megmutatni magukat és tevékenységüket a fiataloknak, így a Városháza előtti téren félnapos rendezvénnyel várták az érdeklődőket. A diákpolgármesteri címet Imre Marcell viselheti egy éven át, az alpolgármesteri posztra Horváth Félix Gáspárt és Pataki Gergelyt választották meg az elektorok.

 

Dallal köszönt el a diákönkormányzat előző vezetője, Mester Krisztina, aki két évig viselte a diákpolgármesteri címet. Megköszönte a bizalmat és a támogatást, amit kapott. A pandémiás helyzetben is tevékenyen szervezték a diákéletet, így elégedetten adta át lejáró mandátumát. Megköszönte Engler Felícia ifjúsági ügyintéző munkáját, az ő segítségével jöhetett létre az első városi diáknap a Városháza előtti téren.


Mester Krisztina diákpolgármester elmondta, hogy a városi diáknapon az iskolák kitelepültek, rendezvényeket tartanak, énekelnek, táncolnak, közben pedig kampánybeszédeket tartanak. A nap végén az elektorok szavaznak, megválasztják az új vezetőket.  


A városvezetés is büszke a diákönkormányzat munkájára, emelte ki dr. László Győző alpolgármester. Megköszönte azt a tartalmas munkát, amit a diákönkormányzattal sikerült elvégezni. 


A diákönkormányzat vezetői posztjáért hárman mérették meg magukat. Általános iskolákból és középiskolákból is vártak jelölteket. A diákpolgármesteri címet Imre Marcell viselheti egy éven át, aki a Bolyai János gyakorló általános iskolába jár, 11. évfolyamos és egy ideje már része a diákönkormányzati működésnek. Jelenleg az országos diáktanács Vas megyei delegáltja is. 


A diákalpolgármesteri címért is megmérkőztek a fiatalok. A posztra Horváth Félix Gáspárt és Pataki Gergelyt választották meg az elektorok.


A rendezvényre nemcsak a résztvevő iskolák települtek ki, hanem helyi szervezetek is, amelyek a városi diákönkormányzat tevékenységét támogatták. Koncertek, társasjátékok és DJ-k szórakoztatták a jelenlévőket a jelölt-felszólalások és viták között. A szavazatokat 14 órától lehetett leadni, és 16 órakor már új elnököt hirdettek a diákönkormányzat élére. 

 

 

Fotó: Dr. Nemény András Facebook-oldala
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Busszal ütközött össze egy személyautó Szombathelyen, teljes útzár a Szelestey utcában
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
Most ezt kell tennünk – Jótékonysági bográcsozás egy tűzoltó gyógyulásáért
Jótékonysági bográcsozást tartottak szombaton azért, hogy támogatást gyűjtsenek a leukémiával küzdő szombathelyi tűzoltónak, Rimányi Márknak és családjának. Kollégái, barátai fogtak össze, hogy adományokkal segítsék a család megélhetését és bajtársuk gyógyulását. A rendezvény teljes sikerrel zárult, milliós nagyságrendű támogatás gyűlt össze a csapatok, a támogatók és az ételeket megvásárlók révén.
Megyei II. osztály, északi csoport: az Alsóújlak elvette az Uraiújfalu veretlenségét, első ízben nyert a Kemenesalja
A Gérce hat, az Újperint öt gólt szerezve nyert hazai környezetben az őszi szezonzárón, a Gencsapáti pedig a Spari ellen tartotta otthon a három pontot. A Kemenesmagasi a Szeleste ellen aratott egygólos győzelmet, a Bozsok a Bobát múlta felül.
A portékák mögött az ember – a Csoki-, gasztro- és kézműves napokra látogatók nemes ügyeket is támogattak
Erdélyi Rolikát, a Hátrányos Helyzetű Sportolókért Alapítványt és a Mák Dóri – DKM Alapítványt is támogatták azok, akik betértek a hétvégén a csoki-, gasztro- és kézműves vásárba. A Haladás Sportcsarnok VIP-termében 41 standon kínáltak kézműves termékeket  az alkotók az advent, a karácsony ihletésében.
legfrissebbek
Háztűz egy állatkegyeleti parknál, Szombathelyen
Jelenleg utómunkálatokat végeznek.
Futsal: hátrányból fordítva nyert rangadót Kecskeméten a Haladás
Vas Ádám a Rubeola elleni találata után ezúttal duplázni tudott, de Luiggi Longo is góllal vette ki a részét a zöld-fehérek 3-1-es sikeréből.
Elindult a Magyar Katolikus Egyház Instagram- és TikTok-oldala
A közösségi oldalakon az egyház híreit, eseményeit, közleményeit találják meg az odalátogatók.
Kétszer is a levegőbe lőttek Keszthelyen
Több bűncselekmény miatt is felelnie kell a szlovák állampolgárságú férfinak, akit a rendőrök őrizetbe vettek.
Átnevezte a majomhimlőt a WHO, mert az eredeti elnevezés rasszista
Az Egészségügyi Világszervezet mpoxot csinált a monkeypoxból, mert azt minden nyelven könnyen meg lehet jegyezni.