km/óra
  2024.04.22., hétfő  •  Csilla, Noémi napja
Diákpolgármestert válaszottak: Imre Marcell töti be a posztot egy éven át

Diákpolgármestert válaszottak: Imre Marcell töti be a posztot egy éven át

A korábbi évekhez hasonlóan idén is megtartotta a diákpolgármester-választást Szombathely diákönkormányzata. Ezúttal szerették volna megmutatni magukat és tevékenységüket a fiataloknak, így a Városháza előtti téren félnapos rendezvénnyel várták az érdeklődőket. A diákpolgármesteri címet Imre Marcell viselheti egy éven át, az alpolgármesteri posztra Horváth Félix Gáspárt és Pataki Gergelyt választották meg az elektorok.

 

Dallal köszönt el a diákönkormányzat előző vezetője, Mester Krisztina, aki két évig viselte a diákpolgármesteri címet. Megköszönte a bizalmat és a támogatást, amit kapott. A pandémiás helyzetben is tevékenyen szervezték a diákéletet, így elégedetten adta át lejáró mandátumát. Megköszönte Engler Felícia ifjúsági ügyintéző munkáját, az ő segítségével jöhetett létre az első városi diáknap a Városháza előtti téren.


Mester Krisztina diákpolgármester elmondta, hogy a városi diáknapon az iskolák kitelepültek, rendezvényeket tartanak, énekelnek, táncolnak, közben pedig kampánybeszédeket tartanak. A nap végén az elektorok szavaznak, megválasztják az új vezetőket.  


A városvezetés is büszke a diákönkormányzat munkájára, emelte ki dr. László Győző alpolgármester. Megköszönte azt a tartalmas munkát, amit a diákönkormányzattal sikerült elvégezni. 


A diákönkormányzat vezetői posztjáért hárman mérették meg magukat. Általános iskolákból és középiskolákból is vártak jelölteket. A diákpolgármesteri címet Imre Marcell viselheti egy éven át, aki a Bolyai János gyakorló általános iskolába jár, 11. évfolyamos és egy ideje már része a diákönkormányzati működésnek. Jelenleg az országos diáktanács Vas megyei delegáltja is. 


A diákalpolgármesteri címért is megmérkőztek a fiatalok. A posztra Horváth Félix Gáspárt és Pataki Gergelyt választották meg az elektorok.


A rendezvényre nemcsak a résztvevő iskolák települtek ki, hanem helyi szervezetek is, amelyek a városi diákönkormányzat tevékenységét támogatták. Koncertek, társasjátékok és DJ-k szórakoztatták a jelenlévőket a jelölt-felszólalások és viták között. A szavazatokat 14 órától lehetett leadni, és 16 órakor már új elnököt hirdettek a diákönkormányzat élére. 

 

 

Fotó: Dr. Nemény András Facebook-oldala
 

Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Több száz motor várható a vasárnapi motoros felvonuláson Szombathelyen
Hagyományosan felvonulással indítják a szezont a vasi motorosok. Mutatjuk a tervezett útvonalat, ahol április 21-én, vasárnap várható a látványos konvoj felbukkanása, írja a 112press.hu.
Mutatjuk, mikor és hol folytatódnak az útfelújítások Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április harmadik hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani hétvégén és a jövő héten.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.