km/óra
  2024.07.19., péntek  •  Emília napja
Diákpolgármestert válaszottak: Imre Marcell töti be a posztot egy éven át

Diákpolgármestert válaszottak: Imre Marcell töti be a posztot egy éven át

A korábbi évekhez hasonlóan idén is megtartotta a diákpolgármester-választást Szombathely diákönkormányzata. Ezúttal szerették volna megmutatni magukat és tevékenységüket a fiataloknak, így a Városháza előtti téren félnapos rendezvénnyel várták az érdeklődőket. A diákpolgármesteri címet Imre Marcell viselheti egy éven át, az alpolgármesteri posztra Horváth Félix Gáspárt és Pataki Gergelyt választották meg az elektorok.

 

Dallal köszönt el a diákönkormányzat előző vezetője, Mester Krisztina, aki két évig viselte a diákpolgármesteri címet. Megköszönte a bizalmat és a támogatást, amit kapott. A pandémiás helyzetben is tevékenyen szervezték a diákéletet, így elégedetten adta át lejáró mandátumát. Megköszönte Engler Felícia ifjúsági ügyintéző munkáját, az ő segítségével jöhetett létre az első városi diáknap a Városháza előtti téren.


Mester Krisztina diákpolgármester elmondta, hogy a városi diáknapon az iskolák kitelepültek, rendezvényeket tartanak, énekelnek, táncolnak, közben pedig kampánybeszédeket tartanak. A nap végén az elektorok szavaznak, megválasztják az új vezetőket.  


A városvezetés is büszke a diákönkormányzat munkájára, emelte ki dr. László Győző alpolgármester. Megköszönte azt a tartalmas munkát, amit a diákönkormányzattal sikerült elvégezni. 


A diákönkormányzat vezetői posztjáért hárman mérették meg magukat. Általános iskolákból és középiskolákból is vártak jelölteket. A diákpolgármesteri címet Imre Marcell viselheti egy éven át, aki a Bolyai János gyakorló általános iskolába jár, 11. évfolyamos és egy ideje már része a diákönkormányzati működésnek. Jelenleg az országos diáktanács Vas megyei delegáltja is. 


A diákalpolgármesteri címért is megmérkőztek a fiatalok. A posztra Horváth Félix Gáspárt és Pataki Gergelyt választották meg az elektorok.


A rendezvényre nemcsak a résztvevő iskolák települtek ki, hanem helyi szervezetek is, amelyek a városi diákönkormányzat tevékenységét támogatták. Koncertek, társasjátékok és DJ-k szórakoztatták a jelenlévőket a jelölt-felszólalások és viták között. A szavazatokat 14 órától lehetett leadni, és 16 órakor már új elnököt hirdettek a diákönkormányzat élére. 

 

 

Fotó: Dr. Nemény András Facebook-oldala
 

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
A Körösladányi MEDOSZ Sportkör szerzett foci tulajdonrészt Szombathelyen (javítva)
Abban az ISA-Haladás Kft-ben lett egyszázalékos tulajdonos az NB III-as visszalépését az önkormányzati választások másnapján bejelentő Körös-parti egyesület, amely a csődben lévő Szombathelyi Haladásból vált ki, és az Illés Akadémia felnőtt csapatának versenyeztetéséért jött létre.
Pontosítás: nem az Illés Akadémia lett a Körösladány tulajdonosa, hanem fordítva, a Békés vármegyei szervezet szerzett tulajdonrészt az ISA-Haladás Kft-ben
Pénteki cikkünkben azt írtuk, a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA-Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe. Valójában pont fordítva történt: a Körösladányi MSK szerzett tulajdonrészt a ISA-Haladás Kft-ben. Mindenesetre a jogi csavar célja feltehetően az, hogy a Illés Akadémia a körösladányiak jogán, segítségével indulhasson a harmadosztályban.
Készüljön: nagy dugók várhatók ezen a szombathelyi bevezető úton
A GYSEV Zrt. a lakosság türelmét kéri, mert július 15-től a hónap végéig ismét karbantartási munkát végez a Zanati úti aluljáró feletti vasúti hídon, ezért két héten át a Zanati úti aluljáró közúti forgalmát két belső sávra fogják szűkíteni.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.
legfrissebbek
Magyarország rendezi a következő EPC-csúcsot
Az Európai Politikai Közösség (EPC) következő csúcstalálkozóját Magyarország rendezi - jelentette be a csütörtökön tartott angliai EPC-csúcs záró sajtóértekezletén Sir Keir Starmer brit miniszterelnök.
Ne érje váratlanul, ha belefut egy-két kósza záporba pénteken és szombaton
Jelentősen változott az előrejelzés szombatra.
Picikét magához tért a forint csütörtök estére
Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben csütörtökön kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
„Boldog vagyok, hogy ismét a Falco sikeréért küzdhetek”
Váradi Benedek, a Falco emblematikus alakja, háromszoros bajnoka, Magyar Kupa-győztese két külföldön töltött év után ismét szombathelyi színekben pattogtat. A sárga-feketék saját nevelésű játékosa az előző idényben lengyel bajnok lett a Trefl Sopot együttesével, ám úgy érezte, szeretne hazatérni. A magyar válogatott kiválóság döntéséről, valamint a Litvániában és Lengyelországban eltöltött időszakról is mesélt nekünk.
Orbán: az Európai Uniónak nem az amerikai demokraták külpolitikáját kéne másolnia
A mi koncepciónk lényege, ami eltér a hivatalos koncepciótól, hogy az Európai Uniónak nem az amerikai demokraták külpolitikáját kéne másolnia, hanem egy stratégiai autonómia jegyében – és ezt éltetjük itt egyfolytában – egy saját, európai megközelítés kellene – közölte az Európai Politikai Közösség (EPC) negyedik csúcstalálkozójára érkező Orbán Viktor csütörtökön az angliai Oxford közelében lévő Blenheim-kastélyban.