km/óra
  2023.03.27., hétfő  •  Hajnalka napja
Diákpolgármestert válaszottak: Imre Marcell töti be a posztot egy éven át

Diákpolgármestert válaszottak: Imre Marcell töti be a posztot egy éven át

A korábbi évekhez hasonlóan idén is megtartotta a diákpolgármester-választást Szombathely diákönkormányzata. Ezúttal szerették volna megmutatni magukat és tevékenységüket a fiataloknak, így a Városháza előtti téren félnapos rendezvénnyel várták az érdeklődőket. A diákpolgármesteri címet Imre Marcell viselheti egy éven át, az alpolgármesteri posztra Horváth Félix Gáspárt és Pataki Gergelyt választották meg az elektorok.

 

Dallal köszönt el a diákönkormányzat előző vezetője, Mester Krisztina, aki két évig viselte a diákpolgármesteri címet. Megköszönte a bizalmat és a támogatást, amit kapott. A pandémiás helyzetben is tevékenyen szervezték a diákéletet, így elégedetten adta át lejáró mandátumát. Megköszönte Engler Felícia ifjúsági ügyintéző munkáját, az ő segítségével jöhetett létre az első városi diáknap a Városháza előtti téren.


Mester Krisztina diákpolgármester elmondta, hogy a városi diáknapon az iskolák kitelepültek, rendezvényeket tartanak, énekelnek, táncolnak, közben pedig kampánybeszédeket tartanak. A nap végén az elektorok szavaznak, megválasztják az új vezetőket.  


A városvezetés is büszke a diákönkormányzat munkájára, emelte ki dr. László Győző alpolgármester. Megköszönte azt a tartalmas munkát, amit a diákönkormányzattal sikerült elvégezni. 


A diákönkormányzat vezetői posztjáért hárman mérették meg magukat. Általános iskolákból és középiskolákból is vártak jelölteket. A diákpolgármesteri címet Imre Marcell viselheti egy éven át, aki a Bolyai János gyakorló általános iskolába jár, 11. évfolyamos és egy ideje már része a diákönkormányzati működésnek. Jelenleg az országos diáktanács Vas megyei delegáltja is. 


A diákalpolgármesteri címért is megmérkőztek a fiatalok. A posztra Horváth Félix Gáspárt és Pataki Gergelyt választották meg az elektorok.


A rendezvényre nemcsak a résztvevő iskolák települtek ki, hanem helyi szervezetek is, amelyek a városi diákönkormányzat tevékenységét támogatták. Koncertek, társasjátékok és DJ-k szórakoztatták a jelenlévőket a jelölt-felszólalások és viták között. A szavazatokat 14 órától lehetett leadni, és 16 órakor már új elnököt hirdettek a diákönkormányzat élére. 

 

 

Fotó: Dr. Nemény András Facebook-oldala
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Megyei I. osztály: idegenben nyert a Haladás és a Király SE, hetet rúgott a Sárvár, hatot a Körmend
A Söpte a Táplán, a Jánosháza a Szentgotthárd ellen tartotta otthon mindhárom bajnoki pontot.
Elismerés a Hali-legendáknak
1-1-es döntetlent játszott a Hali a Péccsel vasárnap délután a Rohonci úton. A találkozót követően Michal Hipp, a hazaiak mestere értékelte a látottakat. A szünetben a Nehru Kupát elhódító Haladás-játékosokat köszöntötték.
legfrissebbek
Áprilisban velemi utcát neveznek el Törőcsik Mariról
Megvan a pontos dátum is, hogy mikor avatják fel az utcanévtáblát - írja a Nyugat.hu.
Haladás-Viktória: egygólos vereség a Puskás Akadémia otthonában
A szombathelyiek a második félidőben bátran, jól futballoztak, Szemán-Tóth Barbara 30. percben szerzett gólja azonban eldöntötte a három pont sorsát.
Két baleset az elmúlt 72 órában: Hétvégi rendőrségi összefoglaló
Kettő, személyi sérüléssel járó baleset történt az elmúlt 72 órában a vármegyei utakon. Hét anyagi káros balesetnél is intézkedtek a rendőrök - közölte a rendőrség.
Három autó tört össze Szombathelyen
A kereszteződéshez érkező terepjáró féke az elmondás alapján nem működött. A Toyota először egy másik terepjáró oldalába hajtott, majd ütközött egy Mercedessel. Senki sem sérült meg - írja a 112Press.
Sikerrel szerepeltek a szombathelyi karatések Németországban
A hétvégén rendezték meg a németországi Burghardtsdorfban a 18. Zwönitztalpokal elnevezésű Nyílt Nemzetközi Karate Versenyt. A megmérettetésen 7 ország 59 egyesülete 673 nevezéssel képviseltette magát - írja a Nyugat.