km/óra
  2020.09.24., csütörtök  •  Gellért, Mercédesz napja
A dal a miénk: összeállt Szombathely legnagyobb zenekara

A dal a miénk: összeállt Szombathely legnagyobb zenekara

Több mint 200 zenész, énekes töltötte meg szombat délután a Fő tér nyugati részét: az Agora Kulturális Központ és a Jam Music szervezésében megtartott, A dal a miénk elnevezésű koncert keretében négy számot játszottak el. 

A program gyökerei egy korábbi Sziget Fesztiválra nyúlnak vissza, ahol a Magyar dal napján hét órán keresztül játszottak magyar előadók. Később aztán vidéki helyszíneken – így Szombathelyen is – megrendezték az eseményt, neves előadók fellépésével. A vasi megyeszékhely a Magyar Dal fővárosa is volt 2012-ben, két színpadon játszottak a zenekarok. A Dal a miénk rendezvény a közös zenélésről szól, ilyenkor a szervezők zenészeket, énekeseket, kórusokat invitálnak meg, az élményt pedig az adja, hogy az alkalmi zenekar rengeteg emberből áll össze. Szombaton a Fő téren ott láttuk a szombathelyi fúvósokat, az Isis Bigband néhány tagját, a Weöres Sándor Színház zenekarát, a Mágikus Minthát, a szentpéterfai Koprive tagjai közül néhány a Megyenapról érkeztek,  az Oladi és a Paragvári Iskola kórusai beszálltak az örömzenélésbe.


A gigazenekar előadta a LGT számát, A dal miénk című számát – nyilvánvaló, hogy miért. A Tankcsapdától az Örökké tart szólalt meg. A Lóci játszik immár slágerré nemesedett száma, a  Nem táncolsz jobban, mint én című darab azért volt érdekes, mert Csorba Lóránt, a zenekar frontembere lépett színpadra és  énekelte el a darabot. A Bergendy-együttestől  Darabokra törted a szívem névre hallgató örökbecsű zárta a műsort, de nem az 1972-es verzióban, hanem a Halott Pénz feldolgozásában. Remix ide vagy oda, a szombathelyi zenészek nagyot mentek ezzel is - vagy fogalmazhatunk úgy is, visszatették bele azt, amit a HP  könnyű kézzel kiszedett belőle. 
 

címkék
Savaria Fórum 29. évfolyam 34. szám - 2020.09.18.
Savaria Fórum 29. évfolyam 34. szám - 2020.09.18.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Hétfőtől három területen vezetnek be újabb korlátozásokat Ausztriában
A koronavírus-járvány elleni küzdelemben a szövetségi kormány csütörtökön további szigorítást jelentett be. Hétfőtől csak tíz ember tartózkodhat zárt térben magánünnepségeken és rendezvényeken, kibővül a védőmaszkok követelménye, az éttermekben pedig csak ülve lehet fogyasztani, olvasható az orf.at-n.
Szigorú maszkviselési szabályok, 23 órakor bezáró szórakozóhelyek – megjelent a kormányrendelet
Megjelentek a Magyar Közlönyben azok az új járványvédelmi szabályok, amelyeket a szerdai kormánydöntések után Orbán Viktor miniszterelnök ismertetett.
Hétfőtől mintavételi hely nyílik a MÁV-rendelő udvarán
Pontos lista az októberi és a novemberi lomtalanítási időpontokról
A Szomhull a közérthetőség kedvéért készített egy pontosabb összefoglalót a lomtalanítás menetéről, melyben egyébként nem történt semmi változás.
Újabb iskolában jelent meg a koronavírus
legfrissebbek
Megyei I. osztály: Szoros mérkőzésen győzte le a Csepreg a Szarvaskendet a 6. fordulóból elhalasztott mérkőzésen
A kupaküzdelmek miatt szerdára halasztott mérkőzésen kétgólos hátrányból ugyan még fel tudott állni a Szarvaskend, a mérkőzés végi adok-kapokból azonban a Csepreg jött ki jobban és a 77. percben szerzett találattal eldöntötte a találkozót.
Tiltott határátlépés Vas megyében traktorral és gyalog
A járványügyi készültségi időszakban csak a kijelölt határátkelőhelyek vehetők igénybe, hívja fel a figyelmet a rendőrség.
Szeptemberi közgyűlés: bölcsődét alapítanak, igazgatókat neveznek ki (frissítve)
15 napirendet nyilvánosan, kettőt zárt ülésen tárgyalnak a képviselők a szeptemberi közgyűlésen. Költségvetés-módosítás, bölcsődealapítás, ciklusprogram, féléves céges beszámolók és vezetőválasztások is szerepeltek a témák között. A közgyűlést mi is követjük, folyamatosan frissítjük cikkünket.
Genovában az utcán ismét kötelezővé tették a maszk viselését
A liguriai Genova belvárosában ismét bevezették a maszk szabadtéren is kötelező használatát csütörtöktől, az olasz-francia határnál polgármesterek tiltakoztak a koronavírus behurcolása ellen, miközben Giuseppe Conte olasz miniszterelnök bejelentette, hogy nem tervezik az ország ismételt lezárását.
Busszal ütközött, és árokba csapódott egy Skoda Sorokpolány közelében
A személyautó érintőlegesen ütközött a busz oldalával, kiszakadt a kereke, és a menetirány szerinti bal oldali árokba csapódott.